Aslında 118.000 seviyesinde destek bularak yükselişi kollamaya başlamıştık, fakat saat 12:00 den sonra bunu bozucu bir satış geldi.
Printable View
Aslında 118.000 seviyesinde destek bularak yükselişi kollamaya başlamıştık, fakat saat 12:00 den sonra bunu bozucu bir satış geldi.
Trend görüldüğünde MACD göstergesini, yatay (nötr trend) dönemlerinde ise STOKASTİC göstergesini kullanın.
Her yatay dönem ardından bir trend dönemi başlar, buna odaklanın.
Alış veya kısa pozisyonları kapatış için 117.850 seviyesinin üzerine çıkılması gerekir.
Bu tek başına bir sinyal değil, fakat bu eşiği atlamadıkça yeni en düşükler kolayca görülebilir ve alış yapan acı çekebilir.
115.900 kadar durmuycak sanki
117.300 - 117.500 Aralığında yatay bant oluştu.
Bu bandın direncinin yukarıya kırılma ihtimali çok daha yüksekti, çünkü üçlü dip yaptık, günün sonuna da yaklaşmıştık, ortalamaların yukarıya aşılma zamanı gelmişti. Bu da oldu.
117.800 Noktasına kadar yükseldikten sonra geri çekilmenin düzeltme mertebesinde kalacağı da belli idi, çünkü yeni bir zirve yapmıştık.
117.800 üzerine çıkılması da bu tabloda beklenti olmalıydı, bu da gerçekleşti, 117.900 görüldü.
Bu aşamada daha yukarıya gidiş risk altında, çünkü günün genelinde yukarıdan baskı ile aşağıya itilmiş durumdayız.
Ayrıca yarın tatil, uzun bir hafta sonu var.
Bakın bundan sonrası için tahminim doğru çıkmadı, çünkü H1 grafiğe bakmadım, TV izliyordum. İyi analiz yapmadığımı anlıyorum.
H1 grafikte dip dönüşü gerçekleşmiş, saat 17:00 den sonrası için artış ihtimali varmış.
Tam analiz yapmadan konuşmamak lazım.
Bende USDTL, EURUSD frafikleri açık. Kontratta H2, H1, M15 ve M5 grafikleri açık. Hepsini görmem lazım.
Bugün sabah yaptığım seri yorumlar nedeniyle az kalsın düşüşü kaçırıyordum. Bu nedenle haftaya yorum yapmaya ara vermek istiyorum.
Yorum yapmaya başlayınca ipin ucunu kaçırıyorum. Değerlendirmem değişince bunu yansıtmak zorunluluğu doğuyor.
119.250 Seviyesinde bir yatay bant oluştu. Ben bu tür yatay bant bant hareketlerinin ne tarafa kırılacağına dair bir yorum yapmaktayım.
Trend yukarıya doğru, fakat bu bandın %60 ihtimalle aşağıya kırılacağını düşünmekteyim.
Olayın garantisi yoktur, ancak bir tahmin yapmak durumundayız.