9500 TL civarında.
M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Benim eski şirkette genel müdür yardımcısı abimiz geçen yıl Ocak'ta emekli olurken 9000 maaş bağlandı. Üniversite hayatından bugüne kadar çalışmış, emekli olduğunda yaşı 50 idi. Ve benim bildiğim son 10 yıl tavandan sgk sı yattı.
Hep tavandan ödenmiş olursa 2000 öncesi katsayı yüksek olduğundan maaş yüksek bağlanıyor.prim ödeme süresi de önemli elbette..ben 2 yıl önce emekli oldum .ek ücrettle beraber yaklaşık 10 k emekli maaşı alıyorum..Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bisikletçi arkadaşa sonuna kadar katılıyorum
finansal okuryazarlığı üst seviyede olan bu kadar forum üyesinin konuyu anlayamamasına çok şaşırdım. Hele hele verilen cevaplar yok maaşını hazineye ver verilen haklar alınmaz birsürü gereksiz yatırım var vs. Elma ile armutu birbirine karıştırıp sadece kendi çıkarını düşünmek bu olsa gerek. İşin garip tarafı kendi çıkarını düşünürken eyt ile erken yaşta emekli olunca daha karlı olacağını zannetmek dahada komik. Bu sistem böyle giderse ölene kadar totalde alacağın para dahada az olacak bunu bile göremiyor eyt mağduru! arkadaşalar
Liberal ekonomiyi şuanda dünyada en iyi uygulayan ülke abd dir. Ve dünyanın süper gücüdür. İnsanların refahıda üst seviyededir. Herkes çalışmasına emeğine göre maaş alır. Avrupa liberalizmin içine sosyalizmide kattığı için abd yi geçememiştir ve aslada geçemeyecektir. Bizde avrupadan daha vahşi bir sosyalizm var nerdeyse komünizme yakın. Oyüzden hiçbir zaman belimiz doğrulmayacak.
Bu sosyalizm ve komünizm mantığı süper güç sovyetleri çökertmiştir. Çin bu saçmalığın farkına varmış ve liberalizme geçmiştir tam olarak geçemesede.
Devlet emeklilik sisteminden tamamen çekilmelidir. Bana brüt maaşımı verecek bende kendim değerlendireceğim bu kadar basit. Hatta sağlık sisteminden de çekilsin ben kendim özel sağlık sigortası yaptırırım. O kadar prim öde, siyasetçi oy uğruna bu parayı peşkeş çeksin, o kadar sağlık primi yatır birgün hastaneye işin düşsün randevu yok sıra yok.
Yan gel yat çalışma sosyal devlet zırvalığına çalışandan al çalışmayan tembele ver. Demokrasinin en kötü yanı bu işte. O yüzden iyi bir yönetim şekli değildir. Hele hele muhakeme yeteniği düşük cahillerden oluşan bir toplumda sonuçları felakettir bile diyebiliriz. Yinede eldekinin en iyisi olduğu için olmasında fayda var.
İnsanların EYT yi erken yaşta emekli diye tercüme etmesi konu hakkındakibilgisini gösteriyor...EYT dediğiniz mevzu 4447 nolu yasanın geriye doğru hukuksuzca işletilerek hakları elinden alınanlar demektir.
4447 nolu yasa yürürlükte iken iş hayatına başlayan arkadaşlar için yasa bellidir.Sistem değiişmeli mi evet , benim aylık 1000-2000 dolar primlerimi eurobond faiz oranı ile iade etsinler benim için sorun yok..Hatta direk eurobond bile verseler razıyım....
Ikisinin farkini biliyoruz
Bizim dedigimiz bastan emeklilik yasinin bu kadar dusuk olmasi yanlis. Dunyada 210 ulke arasinda en dusuk emekli maasinin bizde olmasi size tuhaf gelmiyorsa o zaman mantikta sorun vardir.
Dunyanin en fakir ulkelerinden biriyiz asgari ucretimiz Cin den bile az (dusunun bu cumleyi) ama emeklilik yasin 210 ulke arasinda en dusuk.
Son cumleyi okuyan akli basinda birinin aklini yitirmesi cok kolay. Cunku bizim bu kadar fakirlikte daha cok calismamiz gerekirken daha erken neden emekli olmuyoruz ama biz hak verilmisti yok efendim soyle bir yasa vardi da su bu
Kardes sen dunyanin en fakirlerindensin butun rakamlarin gostergelerin afrika ulkeleriyle karsilastiriliyor ama sen gidip Avrupadan Amerikadan daha iyi emeklilik yasi istiyorsun.
Afedersiniz ama sacmalik bu
Birileri gitmis zamaninda size coooook erken emeklilik yasi sozu vermis. Aptal egitimsiz cahil insanlarin verdigi kararlarin sonucu bu.
primden bağımsız tek emekli maaşı konusunda bir adım daha atıldı.
2500 tl altı alanlara daha fazla artış yapılmış.