Haklısın ablam zor zamanlar, sende kendine iyi bak.
Printable View
Bu ülkede yaşamak hepten zor aslında kısıtlı çevremizden bile tam olarak haberdar değiliz, zaten haberdar olsak yüreğimiz dayanmaz (vicdan sahibi insanlar için tabiki...), bu noktada sadece bize gösterileni gördüğümüzü sanıyoruz halbuki kameranın kadrajı gayet sınırlı ve çok kontrollü, o yüzden mümkün mertebe bize gündem olarak sunulanlardan kendimizi korumaya çalışmak bizim için daha iyi olabilir...
Hayırlı Haftalar... :wave:
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir hafta olmasını diliyorum...
Hayırlı haftalar, bol ve bereketli kazançlar :wave:
HACİM
Bütün göstergeler veriyi Hacim ve fiyattan alır.
Hacım piyasa yapıcısının ayak izleri.
Osman kardeşimden uyarı: Teknik analize gönül verenler için bir köşede dursun.
* Hacim, bir hisse senedinde işlem gören hisselerin sayısını ölçer..
* Artan Hacimle birlikte YÜKSELEN piyasalar genellikle güçlü ve sağlıklı olarak görüldüğünden, HACİM piyasanın gücünü gösterebilir.
* Artan hacim nedeniyle fiyatlar DÜŞTÜĞÜNDE, trend aşağı yönlü güçlenir.
* Fiyatlar azalan HACİM nedeniyle yeni zirvelere ulaştığında (veya hiç DÜŞÜŞ yaşamadığında) dikkatli olun; bir tersine dönüş şekilleniyor olabilir....
Yatay piyasada RSİ
Boğa piyasasında ORTALAMALAR Rehberiniz olsun ..
* Hep denilir, yine de hatırlatmakta fayda vardır. Çünkü son dönemlerde çok kişi Portföyünü sıfırlamıştır, ve battı yanlış hesap yapanlar çalıştığı kurumlarını sıkıntıya düşürdü. Bu batışların tek sebebi ve kök nedeni aşırı kazanma hırsından kaynaklı. bu mecrada uzun süre ayakta kalmak istiyorsanız hırsınıza hakim olum bu süreci iyi yönetmelisiniz.
- Amacınız "KAZANMAK" Değil "sağlıklı kazanmak" Olmalıdır. Üzücü bir durum ama başlangıçtan bugüne 170,000 kat yükselen borsamızda hırsına yenik düşen insanların sayısı oldukça fazla olduğunu biliyor muydunuz?
* Çoğu maç spigeridir olanı anlatır, derinliği yok, kullan at mesajlar. Onu sizde görüyorsunuz elbette. Asıl olan gelecek planlamasıdır bir de on binlere ve yüz binlere yazarken bin düşünüp bir yazmalıdır yapılıyor mu maalesef. Bu benim düşüncem...
* Umudu olmayanın atı koşmaz...
* Bedelsiz sermaye artırımları neden sevinilir? Dip nedeninde yüksek karlılık ve öz kaynak artısı olmasıdır. Diğer nedeni ise şirket ortakları ödenmiş sermaye kadar sorumludurlar. Bunun için büyük bir proje öncesi sermaye artırımları da gelmektedir...
* Korku... Borsanın DAĞ'ıdır. siz bu korku dağları na baktıkça dağlar size sıra sıra büyüdükçe büyür. Elinizde varsa bir kürek (strateji) ve mangal gibi yürek (sabır) geleceğin binalarını dikersin o dağları un ufak ederek...
Volume Price Analysis
Sayfada hareket olsun, örnek bulunsun diye ekleme yapıyorum...
Benim yer yer takip ettiğim analiz bu şekildedir...
https://i.hizliresim.com/euhxjth.png