aşağı verdi ****** bunlar ya..
Printable View
aşağı verdi ****** bunlar ya..
12-13-14 kırılım sayılmaz...15 ve 11 yönündeki hareketler sert kırılım yaratabilir ancak...12-13-14- rolanti şuan...
https://i.hizliresim.com/6nvZVZ.png
İlim ve muhteberu,IEYHO'de olduğu gibi dayanışmanıza hayran kalmamak mümkün değil ancak düşünüyorumda madem bu kadar çok biliyorsunuz neden IEYHO ile devam etmediniz bakın1.46 tl olmuş ama siz sanırım 1.25 altı fiyattan çıktınız yani bir şekilde hamallığını yapmış oldunuz..Şimdide buradasınız zannederimki bu hissedede 1.25 altı fiyattan vedalaşırsınız sizi biraz zor çözeceğim galiba tam bir muamma birliktelik ama bir gerçek varki IEYHO topiğinde Realiter nickli ahlaksız küfürbaz serseri gibi değilsiniz yani kimseye bir zararınız ve kötü sözünüz yok..Merakımı bağışlayın..Hayırlı Cumalarımız olsun..
açıklayayım üstad...ieyho da ilk zirvesine giderken 1.13 den 1.35 e kadar kar almıştım çakılı...akabinde 2-3 aylık düzeltme sürecinde 7-8 kez 5-10 kademe arası trade kar aldım yani ieyho da 3 ayda toplamda 50 krş civarı kar aldım...ben bu tür hisselerde beklemem trade yaparım hacimli kademeler olduğu için...ieyho da kopuş olduğu ve geri gelmediği için tekrardan giriş yapmadım...yani toplamda istediğim makul kaar ımı aldım...3 ayda 50 krş civarı kaar a hamallık demiyorum ben :) geçen 3 ayda ieyho ygyo ve ihyay değiştirerek trade yaptım...
ihyay a gelecek olursak ieyho ile ekuri kaadım dı bu da hatta 3lü kaat takılıyordum birisi de ygyo idi...ygyo 1.20 üzeri bıraktım...bir çok kez trade ettim bu arada...neyse ihyay da da 3 aydır 1.09 dibinden bu yana zaman zaman 3-5-6 kademelik tradeler de bulundum...1.17 ve altında kademeli topladım 1.20 üzerinde de satış yazdım...sonuç olarak ihyay da da 3 aylık toplamda 20 küsür kademe kaar dayım...bu arada ben yüklü giriş yapıyorum ve bunların kademelerinde milyon lot olması benim satış ımı karşılaması bakımından istediğim bişey...şuan 320k ihyay taşıyorum 1.12 ort. maliyetli ve 1.22-1.24 civarı satış yapma planım var...ben sattıktan sonra uçuşa geçerse bay bay yaparım başka kaat bulurum...benim kendimi güvende hissettiğim tarz bu...
yani uzun vade baskı altında dar koridorda testere yapan tahtayı seviyorum...bazıları bıkar benim için uygun kaat bu tarzlar...makul yerden tradeini yapabildiğim takdirde istediğimi veriyo...uçan kaçan kademesi zayıf volativ kaat sevmiyorum ben...bu tür kaatlar pazarlanan kaatlar oluyor...ben tam tersi oyuncunun pazarlamak istemediği tu kaka bıktıran kaat seviyom...kendimi bu kaatlarda güvende hissediyom belkide :)
ben yıllardır borsadayım operasyon kaatlarından uzak dururum..belki kısa vade yüksek kar şansını kaçırırım fakat sürdürülebilir borsacılık ve riskten kaçınma stratejim bu benim...yıllık sermayemin %100 ünü bu şekilde katlıyorum...benim için borsa sezonu agustosta başlar mayısta biter...şuan 2. yarıdayız sezonun ve mevsim olarak hala rahat kafam...mayısa kadar taşırım mayısta babamın oğlunun kaadı olsa satarım haziran temmuzda güzel noktalardan tekrar toplarım...
biraz uzun oldu ama sürekli sorulan bir durum olduğu baskılı bıktıran kaatta ne işin var dendiği için açıklama ihtiyacı duydum :) benim tarzım bu ve memnunum...bence herkes kendi strateji ve risk analizini yaparak bu işi sürdürülebilir bir mantıkla yapmalı...yoksa bir iki operasyon tahtasında avlarsın seni bir çok tahtada avlarlar...başta şunu kabul etmek lazım borsa kimseye ekmek dağıtılan bir mecra değil ! uyanık olup ekmegini taştan çıkarmak lazım...üstad hoca grupçuluk vesaire hepsi hikaye !!! tabiki veri bilgi alışverişi güzel lakin kendi göbegini kendin kesecen...patron matron hikaye tüm şirketlerin ana mantığı ky. söğüşlemek ! ieyho da herkes 1.1x larda öldük bittik diyip söverken işin genel mantığında adamların baskı yaptığı barizdi ! aynı şey şuan ihyay için geçerli oyuncu hileyle olabildiğince baskı kuruyor...sabredenler güzel yerlerden satacak diye düşünüyorum...ha ben sabreden kesim değilim ben trade yaparım ! ama trade bilmeyenler bence sabrederek takip etmeli riskleri ve kazançlarını...
BU ARADA ÇOK BİLDİĞİMİ HİÇ BİR ZAMAN İDDİA ETMEDİM, SİZ İDDİA EDİLMEYEN BİR ŞEYİ İDDİA EDİLİYORMUŞ GİBİ SORU SORMUŞSUNUZ ! bence borsa çizim teknik temel analiz çok zor değil ve herkes kolayca öğrenebilir bu bir maharet değil basit mademetik...asıl mesele oyuncunun psikolojik analizini yapmak bu konuda bir miktar tecrübem olduğunu söyleyebilirim ancak...borsa benim için bir sonuç değil bir yolculuktur ! yıllardır oyunun içindeyim ve hep oyunun içinde kalmayı sürdürmek amaç... yıllık beklenti kaar ımı almaya devam edebildiğim sürece yolculuğa devam...
Madem sohbet ediyoruz küçük bir örnek vereyim...bu yıl sıradışı bir yıl bilindiği gibi borsalar için...borsayla ilkkez tanışan binlerce ky. var...bir örnek sadece gerçek ve çevremden...
ilk defa borsaya giren sıfır bilgisi olan bir arkadaşım pandemi dibinin 5 katı yükseklikte fiyatlanan bir kaat aldı 250bin tl civarı maliyetle...ve o kaat bu 5 katı fiyattan bir 5 katı daha yükseldi...arkadaş sattı ve 1.250m. para yaptı...o günler beni aradı tabi adam çok mutlu sevincini paylaştık...bu 1.5 ay felan önceydi...en son 3 hafta önce felan görüşmüştük bir yahtadayım %20 eksideyim dedi...sanırım 1m. tl lik alım yapmış...şuan durumu ne bilmiyorum belki kaar a geçti belki daha aşşada belki sabit bekliyor...
ilk kaadını aldığını söylediğinde sormuştum bu kaat 5 katı gitmiş 2 ayda nasıl cesaret ettin aldın ben kaç yıllık borsacıyım cesaret edemem demiştim...sosyal medyada biyerlerde görmüş almış vesaire...ve adam bu yıl ilk kaadından 5 katı kar etti...2. kadını da muhtemelen aynı tarzla aldı en son %20 zarardaydı..belki aldığı kaat taban taban gidecek sezon sonu ve ana maliyeti 250bin tl de bile eksiye girecek...ve belki gelecek yıl lanet olsun bu borsaya patrona diyecek :) uçmayı bilmeden borsaya giren ve parasını riske atan kendini hiç suçlamayacak...
yani demem o ki bu yıl sıradışı bri yıl sürekli borsacı ky.ler bu yıl bir miktar daha az kaar a kanaat ediyor gibi görünebilirler...ve hatta yeni ky.ler çok daha yüksek karlar edinmiş olabilirler ! fakat borsada şelale olduğunda bu 5-10 kat yükselen kaatların çoğu satış şansı vermeden taban taban gidecek...ve bu sadece şansla işlem yapan ky.lerin bir çoğu 10 yıllık hapis kalacak bulunduğu kaatlarda...
sürdürülebilir borsacılık duyguların törpülendiği uçanın kaçanın arkasına bakılmadığı her an yeni kaat bulabileceğinin bilinciyle ana parasını koruyup yıllık kaar ını alabilen borsacılıktır...ve bu sıradışı bir yıl için değil her yıl için geçerli dir...
ben eminim gelecek yıl ben gine bir çok kaadın forumunda yazarken şuan coşan bir çok kesim ah vah çekip benim alttan aldığım trade ettiğim kaatta yüksek maliyetle patrona söven kesim olacak...bir çoğu da kol kesip borsaya töbe edecek :)