Benim gostergeler yarin kis gelecek diyor. Yavru ayilar gore bilirsiniz. Lutfen yavrulari ezmeyin. :) Short olmak coook zorr...
Printable View
Benim gostergeler yarin kis gelecek diyor. Yavru ayilar gore bilirsiniz. Lutfen yavrulari ezmeyin. :) Short olmak coook zorr...
green salı istemezük black salı isterük şelale isterük :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
bu ülkede xu30 ve hatta xu100 endeksindeki şirketleri yönetenler, türk lirasını yönetenlerden çok daha donanımlı kifayetli insanlar. yıl sonunda hep beraber anlarız diyeceğim ama 3 ay çok uzun süre. unutan çok olur.
cümleten iyi geceler :kalp:
https://i.hizliresim.com/6zx7uk1.png
yukardaki cuma graflanmıştı formasyonla beraber saatlik kanal dibine geldi büyü resimde günlük kırılımla buralara geldi.
günlükye yükselen kanal içinde karar bölgesi.
kolay gelsin
Şelale bekleyenler Dow 33.000 ocak başına kadar 1000 aşağı 1000 yukarı oynar durur 33.000 yataya saracak orası diye 1999-2002 dpw hareketlerini örnek göstermiştim ve beklentim de gerçekleşti 29500 puanken yazdıklarım gerçekleşti ve muhtemelen de yataya sarma işi 6 ay daha sürecektir ...
ANCAK , 32.000 den döner dönerse 31.500 hedef verip kimseyle dalga geçmeyin , 31.500 KIRILIR KESİN diye tempo da tutmayın boşuna bunlar , bist ucuz dolar bazında neden 1000 dolar değiliz neden 2000 dolar değiliz dow 20 senede 3.5 kat değerlendi dolar bazında biz 3.5 kat düştük.
FELSEFE yapmıyorsunuz anlaşıldı ama matematik bilginiz de mi yoktur eyyyyy şelaleciler lafım size ... .BİSTİN KADERİ 10.000 puandır ben geleceği her yerde gördüm yaşadım ve ordan dönen bist oraya da geri dönecektir. pala bu enflasyon bu kredi büyümesi ile oraya giderken sizler istedi diye 2500 yapamaz imkansız ..... bu borsamız , 2850 puana belki düşecek zorlaya zorlaya o da %20 düşen ihtimallerle bir senaryo da rafta bekler ....eylülde belki....
Pala beyin yani bistin Efesinin keyfi isterse 2800 bi el öpmeye gideriz hepsi o kadar ama anlamsız dönüş olurdu.
dünyada çöküş yok bistin hedefi belli , BİST ARTIK zincirlerinden kurtulmak 200 dolar üstüne çıkmak ve normalleşmek istiyor.
Ülkemiz de normalleşmek istiyor ve seçim iklimini bekliyor 3500-5000 rallisi için Bekliyorlar.... demek ki neymiş 3600 görmeden seçim havasına girmek için de erkenmiş ...
Bist özelinde ise net ayrışma sinyaller her hafta geliyor kafayı fazla takmamak gerek yurtdışına ortamda yoktan gerilim yok almanya çin veya 3. ülke yavaşlayınca dünya reseyonu yaşanmayacaktır. Bu işin totosu , duası , namazı niyazı da olmaz ekonomi bilimine ters işler olmaz . Bir ülke yavaşlarken 1 sene içinde diğeri çıkışa geçiyor bu döngüyü iyi takip etmeniz gerekmektedir. Avustralya, kanada, meksika, brezilya, endonezya, tayland , japonya, abd iyi incelemek şart güneydoğu asya ekonomisi ne halde hindistan ve rus ekonomisi nasıl afrika latin amerika nasıl haberiniz bile yok resesyon 2 merkezden dünyaya yayılan tsunami dalgası değildir bu falcılık yapmaktır . dünya iktisat tarihini çok iyi okumak analiz etmek ve 2000 -2020 arasında dünya iktisat tarihinde büyük zenginleşme, bunun dağıtımı , bölgesel paylaşımı ve ayrışma dönemine girdiğimizin de farkında olmanız gerek , artık bölgesel büyümeler ve resesyonlar çağındayız . Bir bölge yükselirken diğeri krize girebilecek, eşgüdümlü büyük resesyonlar ise nadiren 20-30 senede ortaya çıkabilecek belki de daha uzun peryotlar ile ortaya çıkacaktır. Dolar ve euro merkezli düşünmeyi de bırakınız. Daha geniş vizyonla konulara bakmak lazım.bu vizyon olursa RUSYA nasıl onca yaptırım ve engellere rağmen ekonomisini ayakta tutabiliyor daha kolay anlaşılabilir.( savaşın haksız tarafı ve suçun sahibi kendisi olsa bile )