Benzin burdan doner mi? direnc seviyesi kac?
Printable View
5.62 den ek yaptım iyi ki Cumartesi bankalar açık değildi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benzin 27 kurus nasil artiyor? Dolar 2 aydir dusuyor, brent petrol 2 aydir dusuyor. Ama benzine %4 zam geliyor, sekere zam, caya zam. Butce acigini kapatmak icin yuklenin bakalim halka.
BLL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mazur görürseniz şöyle açıklama yapayım yeri gelmişken...
En sıradan bir yaratık bile kendine yerleşme, doyurma, içine çeke çeke dolaşma imkanı veren "coğrafya"yı (vatan, yurt) sever/sevmeli.
Daha gelişmişi ise kendi güvenliği sağlayan, suyunu elektriğini getiren, kendisini ve ailesini adaletle geleceğe taşıyan, eğitim, ulaşım, sağlık gibi hizmetleri veren, bayrakla marşla sembolleştirdiğimiz "devlet"ine sevgi saygı ile yaklaşır. Onun devamı için elinden gelen desteği (askerlik vergi vs) verir. Çünkü bekası buna bağlıdır.
O devleti bugün "a" siyasal partisine bağlı seçilmiş yöneticiler, yarın da "b" siyasal patisine bağlı seçilmiş yönticiler yönetir.
Fark etmez.
Yeter ki bu değişim imkanı, özgürce oy verme durumu, devletin vatandaşına eşit ve adaletle yaklaşımı konusunda bir şüphemiz olmasın.
Ben de longlara az bir ek yaptim. 5.50 lere kadar rahat dayanirim. Ordan donmezse sikinti.
Ancak soyle dusunuyorum. Su an 5.60 demek 7.20 zirvesinden sonra ocakta test edilen 5.10 demek. 5.10 dan alimi kacirmistim. Dip seviyeydi. Yani 7.20 lerden itibaren sabirla bekleyip dolari 5.10 dan yakalamak 1-2 ay oncesine kadar buyuk basari sayilirdi. Simdi gene o seviyeye geldik.