Orası laçkalaştı
Cıvık işi sevmem
Daha yazmıycam oraya
Onlar yazsın çizsin dostum biz borsa kağıt mağıt arayıp bulup ekmeğimize bakalım - ekmek çorba
Printable View
Bizlerin en son üzerinde ittifak ettiğimiz şey seans içi algılara yenik düşmemek için kararımızı seanstan önce vermiş olup seans sırasında algılara kayıtsız kalmak bunu becerebilmeliyiz dostum
Tabi seans içi herhangi bir hisse senedinin kaderini değiştirecek haber düştüğünde de hızlı karar verebilmeliyiz
borsacı at üstündeki avcı gibidir hareket halindeki avını avlamak için hızlı karar verip hedefe kilitlenmelidir, sürüyü hedef alırsa avdan eli boş dönmeye mahkumdur. Bunlar teoride bilip pratikte uygulayamadığımız şeyler, üstelik bir de algılara yenik düşüyoruz.
Şunu demek istiyorum;
Zararına satmadıktan sonra, Al-sat sonrası ufak karlı dahi olsa işlem olumlu sonuçlanmıştır. Sonrasındaki hisse hareketlerinin bir önemi olmamalı.
Bu bir yatırım stratejisi dir. Kimi alıp bekler, kimi de böyle yapar. Hangisi uygulanmalı, tartışılır.
Bir de hep söylüyorum piyasa rasyonel olmaktan uzaklaştı bir çok hisse hak etmediği fiyatlarla fiyatlandığı için üstüne birde değerlenmesi gereken hisseler değerlenmedikçe psikolojimiz bozuluyor, rasyonel olmayan fiyatlamaları görmezden gelebilip aldırış etmemeliyiz.
çok fazla dile getirdiğim için fiyatında çok uçuk kaçık fiyatlara gittiği için bir sakınca görmüyorum
bir çikolatacı firma İSO 500'ün ilk 5 şirketin (belkide daha fazla) toplam piyasa değerini sollamıştı
bu tür değerlemelerden bize ne
zaten öyle fiyatları etmeyeceğini bildiğimiz için sinirlerimizi boşuna yormamalıyız da!
göz görüyor, nefis de istiyor.
Abi, Şirketten kar ettim mi, bence yeterli. Daha iyi ya, sattıktan sonra daha da yükselmiş işte. 5.70 den almışım, 6.80 e satmışım. Benden 6.80 den alan da bugüne kadar beklediyse 8.63 olmuş işte. Ne güzel...Az kazanmışım, daha da kazanmalıydım, bu işlerin sonu yok, kısmet böyleymiş. Nokta.