Mps % +0,70 / 1,849092
Tca % +0,30
Zpf % +0,27
Zpe % +1,35
Printable View
Mps % +0,70 / 1,849092
Tca % +0,30
Zpf % +0,27
Zpe % +1,35
Eib +0.06
Mac +1.02
Zpg(ziraat kira sertifikası) fonu haftasonu %-0.61 yapmış, para piyasası fonu kadar getirisi olan bu fon nasıl bu kadar düşebilir. Kira sertfikasi fonları gunlerdir eksi yazıyor olağanüstü bir durum mu oldu acaba?
Yok bu altın düşüşü değil altının -3, -5 yaptığı günler bile -0.20 filan düşerdi. Bunun altında başka bir şey var batan iflas eden bir tahvil felan olabilir mi? İçeriğinde ağırlıklı olarak kira tahvili olan KTM fon da bugün -%0.68 yaptı, hisse oranı bu fon da %18. Bu kira serifikalarinda bir seyler var ama hayırlısı
Fil ppf'yi kademeli olarak defansif değişkenlerle ( eib +sua) değiştirmeye devam ediyorum.
Fil'in günlük getiri ortalama 0.03% iken, defansif değişkenler 0.05% günlük (işgünü )ortalama ile gidiyor.
Hisse fonu tarafında ( mac/tkf/mps/nnf) endeks persembeden persembeye -2,96% yaparken, ben -0.75% yaptım.
Eurobond fonlarında ipv + dbh taşımaya devam ediyorum. Günlük (işgünü ) ortalama getirileri 0.29% ile gidiyor şimdilik.
Endeks geri çekildikçe hisse fon artırmaya devam, dolar 7.20' lere gevşemedikçe eurobond fonları artırmıyorum artık, diğer hallerde ( endeks ve dolar ola ki beraber uçarsa ) ppf ve defansif değişkenleri artıracağım.
Viopta bir miktar usdtry yıl sonu kontratı long pozisyon taşıyorum, yaklaşık 20-30 gün vadeli ( %10-15 kar hedefli ) taşımak üzere daghl aldım ( sanfm'ları satıp) bugün hisse tarafında. eur/usd shortum çok az. ufak tefek de kripto coinler var.
Bu haftaki stratejim özetle budur.
Herkese bol kazançlar, iyi haftasonları