Ekonomik Sömürü için din ve milliyetçilik araç olarak kullanılmıştır.
Printable View
"En bi milliyetçi benim.." diyen kim?
Akape mi İYİP mi MHP mi CHP mi?
Dün meclis yemininde istiklal marşını protesto eden PKK uzantısının kapatılması için ilk önergeyi versin...
O önergeyi vermeyenler osuruktan milliyetçidirler, Atatürk'ü de ağızlarına almasınlar...
Türkiyede çekilen ilk film Ayastafanos abidesinin yıkılmasının filmidir.
Sşyasi görüşümü ve inanç durumumu daha önce yazmıştım. Bu duruşuma rağmen Objektif olarak Abdülhamit in despot olmasına rağmen Eğitim konusunda tam bir aydınlanmacı olduğunu düşünürüm. Mühendis, tıbbiye ve muallim mektepleri onun zamanında açıldı. Ve genç Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda oradan gelen bilgi birikimi etkili olduğunu kabul etmek gerek.
Hatta eskiden sısyalist öğretmenler öğretmenler günü olarak o tarihi kutlarlardı.
Sonradan tarih üstüne tarih değişti.
Dedikleriniz doğru. Eğitim ve sağlığa önem verdiğini; okullar, hastaneler yaptırdığını biliyoruz ve hakkını teslim ediyoruz.
Hatta 1 yıllık padişahken patlayan 93 harbindeki ağır yenilgiden siyaseten onu sorumlu tutmak da mümkün değildir.
Daha sonra uyguladığı denge siyasetiyle Osmanlı'yı emperyalist ülkelerin parçalamasını önlemiştir.
Ancak tarihin akışını değiştiremezsiniz.
İlber Hoca'nın dediği gibi; ''Abdülhamit Han Osmanlı'nın dağılmasını 30 yıl geciktirmiştir, o kadar...''
Bizim derdimiz bir kişiyi anlatırken hataları ve sevapları ile birlikte objektif değerlendirmektir.
Abdülhamiti veya Ertuğrul'u dizilerdeki gibi komik bir şekilde anlatırsanız, o zaman tarihi bilenler de bunlarla dalga geçer.
1. dünya savaşı sonrası savaşı kaybeden tüm ülkelerde monarşi bitmiş, çok uluslu imparatorluklar dağılmıştır.
Vahdettin, neden sürgüne gönderildi, saltanat niye kaldırıldı diyenler var.
Monarşinin yıkıldığı Almanya'da Alman İmparatoru II. Wilhelm'in neden sürüldüğünü okusunlar.
Son Rus çarı II. Nikola'nın akıbetini okusunlar.
Yarin Erdoganin yemin toreninde 10 bin polis gorev alacakmis.
-------------------
Bir gun Binali Yildirim Maltaya geldi. O gun trafik felc oldu. Baska hicbir devlet baskani geldiginde boyle seyler olmuyor, keza Malta cumhurbaskaninin bile konvoyu 3 aractan olusuyor. Bizimkiler savasa gidiyor sanki. Allahtan Erdogan gelmedi. Herhalde o gun hic disari cikamazdik.
Of of
Kenan sofu ulaştırma bakanı
Alpay özfutbol kültür bakanı deniyor
Kulislerde
Bu kadar olamaz *â™€ï¸ herhalde