:))))))))))))))))))))))))))Alıntı:
TC Türkay Kr
@trkaybjk
·
4d
@MetinOzkanTR
adlı kişiye yanıt olarak
Sayende cumhur ittifakının oyları % 3 eridi metin :)
Printable View
:))))))))))))))))))))))))))Alıntı:
TC Türkay Kr
@trkaybjk
·
4d
@MetinOzkanTR
adlı kişiye yanıt olarak
Sayende cumhur ittifakının oyları % 3 eridi metin :)
Bu kadını biizim moruk didiydi. Ne didiğini hatırlamıyon...Alıntı:
ANADOLU AJANSI
@anadoluajansi
·
6d
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen: Bu kriz Avrupa'nın Rus gazına hala çok fazla bağımlı olduğunu göstermiştir. Tedarikçilerimizi çeşitlendirmeli ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapmalıyız http://v.aa.com.tr/2510501
Bu doğru. Sadece Suriye değil Mısır da var.Alıntı:
Yalçın Küçük'ün Kalpağı
@jakobenist1793
·
15d
Biraz tarih bilmek önemli Rusya, Suriye'ye 2015 yılında girmedi.
Suriye zaten Baas Arap Devrimi ile Sovyetlerin, doğu blogu dışında kalan en yakın müttefikidir. 1957'de askeri antlaşmalar imzalanmaya başlanmıştır. Suriye, Sovyet silahları ile donatılmıştır. +
https://tr.wikipedia.org/wiki/Birle%...rulan%20devlet.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4...va%C5%9F%C4%B1Alıntı:
Birleşik Arap Cumhuriyeti (BAC; Arapça: الجمهورية العربية المتحدة al-Jumhūriyyah al-ʿArabiyyah al-Muttaḥidah), Mısır ve Suriye arasında 1 Şubat 1958'de ilan edilen ve her iki ülkedeki plebisitlerle (referandum) onaylanan siyasi birleşme sonucu kurulan devlet. Başkanı Cemal Abdül Nasır'dı.
Alıntı:
İsrail'in ilk ve en önemli hamlesi, Mısır Hava Kuvvetleri'ne karşı başlatılan önleyici hava saldırısıdır. Mısır Hava Kuvvetleri, Arap ülkelerinin hava kuvvetleri arasında açık ara ile liderdi. Tümü Sovyet yapımı ve görece yeni olan 450 savaş uçağı ve asker sayısı ile en büyük hava kuvvetiydi.
İsraillilerin ana hedefleri, İsrail ordu ve sivil merkezlerine ağır hasar verme kapasitesine sahip olan Mısır'a ait 30 Tu-16 “Badger” orta bombardıman uçağıydı.[35] 5 Haziran'da İsrail saatiyle 07:45'te tüm İsrail'de sirenler çalıştı ve İsrail Hava Kuvvetleri (İHK) Odak (Moked) Operasyonu'nu başlattı. Yaklaşık 200 operasyonel jetinden 12 tanesi hariç hepsi[36] İsrail'den havalanarak Mısır havaalanlarına saldırılarına başladıar.
Bu linkteki tüm bilgiler doğru değil. Doğruları kopyaladım.Alıntı:
İsrailliler karma bir saldırı stratejisi uyguladılar, bombardıman ve otomatik top atışlarıyla uçakları vururken asfalt parçalayan bombalarla da sağlam kalmış uçakların havalanmasını engelleyerek daha sonraki İsrail dalgaları için kolay hedefler olmalarını sağladılar. Saldırı beklenilenden de başarılı oldu. Mısırlılar tam bir sürprizle karşı karşıya kalmışlardı. Bu saldırıda neredeyse tüm Mısır Hava Kuvvetleri yok olmuş, İsrail Hava Kuvvetleri ise yalnızca görece küçük kayıplar vermiştir. 300'den fazla Mısır uçağı yok edilmiş, 100'den fazla Mısırlı pilot ölmüştür.[39] İsrailliler 19 uçak kaybetmişler, bu uçaklar da genellikle mekanik arızalar veya kazalar sonucunda düşmüşlerdir. Saldırı İsrail'e savaş sonuna dek hava üstünlüğü sağlamıştır.
''Mısır'da radar yoktu'' bu doğru değil. Radar vardı ve hemen saldırı öncesi bu radar kapatıldı.
Radarı kim kapattı? Şayet bu radar kapatılmasaydı, bugün hatta o tarihten itibaren İsrail diye bir devlet yoktu.
Bir kaç gün önce sorduğum soru şuydu: Biden, Putin'i nereden aradı? :)))))))))))))))))))))))))
Senin de sıran gelecek Reis...Alıntı:
Trump: “Putin’in Ukrayna konusundaki adımları dahice.
Putin çok bilgili bir adam ki ben de onu çok iyi tanıyorum.
Eğer başta ben olsaydım bunların hiçbiri olmazdı. Hayal dahi edilemezdi.”
Yaptırımlar...
Buyyuk Turkiya'nin onune yeni bir kaynak ortaya çikti.
Delerük...Çünkü yaptirimlar delmek üçündür.
Her yerden delerük. Belarus, Kazakistan, Kirgizistan, Azerbaycan, Ozbekistan, Mogolistan, gutuplardan Eskimolar uzerinden her yerden. Tayyip Agam buralara neden gidiyor deyen salaklar, bunlarin hepicigiyle iyi iliskilerimiz var. Afrikayla, Guney Amerikan latin devletleriyle herkeşle iyi iliskilerimiz var.
Hey gidinin heyyyyyyyy....
Ne diyor Putin; " Rusya'nin siniri yoktur." Su demektir, Urusa yaptirim uygulanamaz.
Buyuk Turk Milleti delicidir. Havadan karadan denizden her yerden.
Delerük amk.
Urus kardesimizdir. Kiz almisiz kiz vermisiz.
:)))))))))))))))))
Buyyuk Turkiya'nin karsisinda hec bir guc duramaz.
Delerük, isimiz budur.
Biden kim laaaaaa? Çocuk tacizcisi zavalli bir adam.