çok zor olduğuda çok açık zaten ben 5 senedir yerimde sayıyorum, önceki batan paramıda yok sayıyorum
Printable View
Rtalb'nin halka arzına katılmıştım, yani halka arzdan bugüne aşağı yukarı seyrini biliyorum dersem yalan olmaz,
bu şirketin eski sahipleri bile şirketten bi cacık olmayacağını düşünüp yanlış değilsem 2018 gibi defter değeri gibi bir rakamdan glryh grubuna satmıştı.
1-2 liralarda almaya tenezzül etmediğim hisseyi diyelim ki 2 liradan alsam bile 4 lira olduğunda kesinlikle satardım,
satmayacak aramızda kaç kişi var, ki doğrusu da bu değil mi!!
is the average of five people around the human..
Güzel bir paylaşım,
Cevabı şöyle olmalı, o noktadan sonra bahsettiğiniz hisselerde geri çekilecek ve inanan taşıyıcılarını bir miktar dökecektir. Algı gitmediği için sattıracaktır., Alıcılar ise bunu destekleyecek ve çözülme yaşatacaktır.
Ve işte o nokta çok önemli olmalı. Akıllı paranın pozisyon açmaya başladıgıı noktalar o anlardır.
Çünkü tahtalar , inananlar ile yürür, inanmayanları herdaim kazanmış olsada döker.
Saygılar bol kazançlar
craps, pawnstar, svilengrad
Uzun süredir bu işin içindeyim ve yatırımcı profilinden anlarım diyebilirim.
Strateji kesinlikle önemli , birkaç dostum var ...Benim bakış.açıma aykırıda olsa...Şöyle hareket ediyorlar.
Piyasayı hiç takip etmiyor bir tanesi , gün son 18.00 dan sonra yüklü miktarda garanti ,işc, halk vs alış giriyor ölü seansta ve ertesi sabah 3 kademe yukarı hepsini satış giriyor. Ve inanmayacaksınız ciddi kazanıyor.
Diğeri sadece tavan olacak hisselere tavan olmadan 3/5 kademe önce yoğun alıyor, tavan olmayacaksa bile tahta tavan oluyor ,ve ertesi gün satıyor, her
ikisi içinde tahta önemli değil....temelde teknikte...
Doğru değil, ama strateji sonuçta.
Ben yatırımcı yım treader da değilim.. Benim bakış açımda içini görmediğim kavanoza parmak atmak olmaz. Alırım, arttırırım, biriktirir devam ederim.
2000 li yıların öncesinde birçok farklı stratejiler denesemde ,2002 sonrası yatırımcı olmaya karar veren tarafta yer aldım.
Max 3 veya 5 tahta dışında hareket etmem.
Saygılar
Olaya aydönümü , gündönümü, tanvakiti, rüzgar, fırtına, güneşli hava vs tabiat olayları gibi bakarım inandığım tahtada...
Her zaman kazanmak olamdığı gibi kaybetmekte olmadığını bilirim.. rüzgar diner, fırtına diner ,gece olur ama sabah olacağını güneşin doğacağını da bilirim.
Gerektiği yerde gerekli dokunuşları yaparım, bir hedef ve bir oluşum maraton gibi değerlendiririm...
Çünkü pay piyasalarının kuruluşunun temel amacı fiyatlamaları yukarı itmek olduğunu bilirim.
Tabii önemli olan doğru bir maratona başlamak...Kendi yatırımcı profiline uygun ve doğru zamanda ,doğru tahtada başlamak.
Kızılderili reisi oturan boğa sen misin?
Bele de yahşı tanımladın da ondan