Damat ve ekibi baya gayretli görünüyorlar.
Sabah namazından beri sıkı çalışıyorlar.
Bizde piyasalar açılsın bir bakalım.
Printable View
Damat ve ekibi baya gayretli görünüyorlar.
Sabah namazından beri sıkı çalışıyorlar.
Bizde piyasalar açılsın bir bakalım.
Bu yırtığın yama tutması zor bence...
Tutar gibi görünse de uzun vadede dayanmaz.
Ezber bozan bir durumdayız.
Adam dün genel kurmay başkanı idi...Bugün savunma bakanı.
Alışmak kolay değil.
yeni dönem hayırlı olsun.
ister muhalif olun ister iktidar yanlısı; yapabileceğimiz tek şey yönetimin doğru işler yapmasını umut etmek.
zira sistem denetleme, denge mekanizması öngörmüyor.
Yukarıdaki yazıyı MB'sının bağımsızlığına helal gelmesinden sonra yazmıştım:)..sonra akşam ekonominin dümeni belli oldu..ancak henüz perşembe gelmedi..sadece emareler bunlar, Çarşamba'nın emareleri..:(
Seçim öncesine baktığımızda, 2. Londra seferiyle MB'sı faizleri gerektiği gibi 400 puandan fazla arttırdı ve gösterge faizini GLP faizine eşitledi..Kısaca Londra'ya verilen sözler uygulandı ve dolar durduralabildi..
Londra neden önemli..çünki dövizin artışını frenleme isteği ile birlikte kısa vadeli borçların çevrilebilmesi için Londra'dan dolar akışının kesilmemesi gerekiyor..malum kısa vadeli borçlarımızın MB'sı rezervlerine oranı son derece yetersiz..işin sonunda stop etmekte var..:(
Şimdi gelinen noktada Çarşamba'nın alametleri bana bundan sonra Londra'ya verilen sözlerin yerine getirilmeyeceğini söylüyor..örn. faiz hamlesinin gerektiği durumda bile yapılmayacağı yönünde(düşürmezsek iyidir:))..işte böyle bir durumda, yani Londra'dan kaynak akışı kesildiği anda öncelikle dolar alır başını gider ve ikinci aşamada kısa vadeli borcu döndüremez hale gelirsin ki, bunun sonu normalde IMF'e çıkar..
Ancak damat RTE'yi ikna eder yada gelişmeler çark etmeyi gerektirir, bilemem..
O yüzden asla YTD..sadece senaryodur..
Damat o mevkiye veli nimeti babasının dediklerini harfiyen yapmaya ve de uygulatmaya geldi.
Damat, altına dirayetli, üstüne ise tümüyle biat temelli biri olmalı yetiştirilişi tarzıyla.
Bakın altını çizerek söylüyorum.
Bu zat ne bildiyse o, ne dediyse o.
Aksini yapanı zaten döverdi artık vursa gık diyecek müessese yok.
Nereye kadar mı?
"Bibicim para valla bitti" lafını Bilal'e söyletinceye kadar...
Ondan sonrası Bilal'in değil bizim sorunumuz...
Kurda don lastiği durumları başladı gene...
Cuma ilk kabine toplantısı var..
Gürleyeceklerdir..
Hafta sonu bombayı kucağa bırakacaklar..
Bunlar pek sever hafta sonu yada cuma akşamı açıklamaya yapmayı sınır ötesi operasyona falan başlamayı..
Çaycı ya kadar full kontroldeler artık..
+ yeni sistemi kimse bilmiyor..Bir süre kuralsız da olsa birşeyler yapılsa kimse yahu böyle değil falan diyemez..
Ben şunu her an bekliyorum..
Gördünüz faiz artırdık dolar düşmedi..Ben size demiştim..
Şimdi benim yolumu deniyoruz..
Ve faizi düşürüyoruz..