Yurt Kocaelide değil ise her yurttan böyle birileri geçmiş demektir ))
Printable View
Algoritmik trading ne olduğu hakkında bir fikrin var mı?
Robottan kastın sanırım yüksek frekanslı işlemler.
O da ariston un dediği gibi işler. Sapma noktası olarak ema kullanılır, sapma gerçekleştiğinde algoritma devreye girer.
Emirler mikrosaniyeyle gider.
Bunun için çok iyi ekipman olması lazım, ve verilerin girildiği yerin dibinde olman lazım ki, emirler nanosaniyelerde gidebilsin.
Bak bu 10 saniyelik HFT işlemi. Sapmada işlem yapmıyor.
Yani ariston un dediği gibi, direnç de satıyor, destek de alıyor. Desteğin altında yani ema sapmada işlem yapmıyor.
https://i.imgyukle.com/2020/06/18/C5Gqsv.png
robottan kastım HFT değil..
algorithmic trading çok daha geniş bir şey..
"dirençten satma" gibi manasız iddialar komedi boyutnu aştı malesef.. konuyu öğrendikten sonra yazarsan kendine de bir iyilik yapmış olursun.. sana soru sordum cevap veremeden aynı nakaratları yazıyorsun.. soru da şuydu: "her fiyat seviyesi destek veya direnç mi? zira robotlar her seviyeden işlem yapıyor.
First, note that HFT is a subset of algorithmic trading and, in turn, HFT includes Ultra HFT trading.
https://www.investopedia.com/article...ic-trading.asp
evet.. HFT algorithmic trading içinde bir alt küme.."algorithmic trading çok daha geniş bir şey.." şeklinde zaten yukarıda notumuzu düşmüştük..
Evet her rakam destek ve direnç seviyesidir. Hft de işlem nanosaniyelerle dönüyor. Düşerken bu sistemler çalıştırılmaz. Çıkışta çalıştırılır ki, en yüksek verim alınabilsin.
Kodu da çok basittir. Yeter ki server ı verilerin girildiği yerin yakına kuralım. Sen emiri gönderene kadar havada kapıyor senin emirini.
Mesleğin nedir? Yazılımcı mısın?
Yazılımcıysan anlaman lazım. Algoritma senin düşündüğün gibi bir şey değil.
Algoritma haritadır.
Algoritmik sistemler zaten hft işleme bağlanır. Sapma olarak da ema kullanılır.
Bunu bizim çalıştırabilme imkanımız yok.
O serverlar bist in verilerinin girildiği yerlerin diplerine kurulur. Borsa istanbul un dibi, bu serverlarla doludur.
Hangi soruya cevap veremediğimi hala anlamadım. Grafikte yolladım ama..
senin düşünme biçimin sağlıklı değil.. daha argumanları bile anlamıyorsun.. "her seviye destek ve dirençtir" dediğinde olayı sürreal bir boyuta çekiyorsun..daha once de benzer bir "momentary lapse of judgement" göstererek TR nin 7. büyük altın rezervine sahip olması nedeniyle (ki yanlış bir bilgi) dunyanın en iyi 7. ekonomisi olduğunu söylemiştin.. onu da düzeltmek için çok çabaladık..
Ya arkadaş sen ne enteresan bir adamsın.. hala daha neyi iddaa ediyor. Arkadaşım bak tane tane grafikle hft işlem örneği verdim sana. Algoritma algoritma diye bilmediğin konu hakkında atıp tutuyorsun.
Hisse örneğin 5.20 den 5.30 a gidecektir, süreç 1 dk.
Bu 1 dk da algoritma hft işleme bağlanır, sapma olarak ema koyulduğunda, emirler sürekli hızlı iletilir. Aradaki fiyat farkları kasanın cebine girer. Koşullar algoritmadır.
Ya bende problem var, anlatamıyorum. Halbuki grafikteki işlem ariston un dediğini zaten onaylıyor.. daha nasıl gösterebilirim ki sana.
5.20 satış - 5.21 alış.. hft burda senin 5.20 de gönderdiğim emiri algılayıp hemen gönderdiğin emir kadar satış fiyatına alış gönderir ve bunu alır..
Karşılığında 5.21 den alıcı gelince 5.21 den satar. Bu uzatarak yazdığım olay aslında mikrosaniyelerle olur.
Yani sen alırken eksi başlarken eksi yediğin para hft işlemin kasasına girer..
Bu robot konusu fazla abartılıyor gibi,aranızda ROBOT kullanan var mı?
Ereğli hissesinde robot varsa gerçek bir mankafa dır diyebilirim,her gün para dağıtıyor,hemde az buz değil.
YTD