Eğer böyle birşey olacaksa
SADECE döviz bozup gelene uygularlar diye düşünüyorum.
Riskli degil mi ? Yakalanirsaniz nasil bir ceza ile karsilasacaksiniz , kaybiniz ne olacak biliyor musunuz ?
Bu zamana kadar hic krediyle is yapmadim. Yanlis mi biliyorum acaba ? Ihtiyac kredisini istedigimiz gibi kullanabiliyoruz hisse , altin , araba vb. . Konut kredisini ise sadece daire alirken kullanabiliyoruz degil mi ? Arsa bile dahil degil.
Duzenli geliri olmayan, emekli olmayan birisine , sadece bankada 6-7 basamakli tl tutari oldugu icin kredi verirler mi acaba ?
Tesekkurler , saygilar.
Enflasyona endeksli tahvillerin süresi 1 yıl olacak. Daha önce bozduranlar kârdan yararlanamayacak. Yıllık TÜFE %40 mı olmuş, tahvil sahibi 1 yıl sonra %40lık payını alacak, ayrıca ekstra en az 10 puan gelir elde edecek. Toplam %50lik kazanç olacak. En sağlam yatırım. Bozdur dövizini, al tahvilini, kurtar vatanını. Bu uygulama piyasada büyük hareketlilik meydana getirecek, tahvillere resmen hücum başlayacak...
Türk lirasındaki kazanımlar bir anda artacak, kur balonu bu defa tamamen sönecek. Bankalardan mevduat kaçışı yaşanmaz, zira tahviller döviz bozdurana satılacak, TLye sahip olana değil. 92 ve 180 günlük süper bonolar hazineye ek yük getireceği için tercih edilmeyecek. 20 Aralık öncesi de vatandaşı uyarmış, haklı çıkmıştım. İlk etapta dolar 14 liraya düşer. Tutunamazsa 12-13 TL aralığına döner. Bu tahvillerin büyüklüğünün 15 milyar dolarla sınırlanacağını düşünüyorum. Elde edilecek 240 milyar liralık kaynakla enflasyonun beli kırılacak, çiftçilere gübre, mazot, tohum desteği artacak, KOBİlere can suyu sağlanacak. Yatırımlar genişleyecek, istihdam artacak, vatandaş gülecek. Oyun böyle bozulur...
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/y...el/627348.aspx
Bence yeni döviz bozacaklara ve yabancı para bozmak suretiyle KKM yapanlara mevduat vade dönüşlerinde enflasyona endeksli bono imkanı tanıyacaklar. Böylece daha önce döviz bozan KKM sahiplerinin tekrar dövize geçmesinin önü alınmış olacak hem de vade uzamış olacak.
TL mevduatı olan ve TL’den KKM yapanlara uygulanmayacak diye düşünüyorum.