2.56 öneriyorlar, kağıt dakikalar içinde 2.97 görüp 2.83 kapatıyor. Bi ilginçlik yok mu burada? 😀
E6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
2.56 öneriyorlar, kağıt dakikalar içinde 2.97 görüp 2.83 kapatıyor. Bi ilginçlik yok mu burada? 😀
kap açıklaması kafa karıştırdı birleşme haberi geçti için 2.97 hacimsiz gördük Tuncay noel hediyesini elimize verdi
özetle ilk önce kottan çıkacak kipa son 1 aylık ortalama 2.56 öneriyor ve 3 yıl boyuncada o fiyattan yatırımcı nın satma hakkı var...
2-kolaylaştırılmış usulde birleşilmesine yönelik olması için Kipa %100 migros olması lazım yani halka açık olan 3.75 almadan böyle bir birleşme söz konusu degil iken...
Hiç ugraşmadan deseydi kipa migros birleşme işlemi başlanmasına die 12 aylık bilançolar esas alıp die !!
ayrıca şöylede bir sıkıntı var 96.25 üstüne 1.75 eger hisse aldıgı zaman bizleri ortaklıktan çıkarma hakkı var %98 oldugu için
Doğrudur, bana ilginç geldi sadece. Ben anlamam temelden. 2lerden alıp 3 üstü satmıştım bi ara. Sadece meraktan tutuyorum az bişey. Bakalım ne olqcak. Yarın daha net anlaşılır.
Sizin beklentiniz nedir?
Ayrıca, kişisel görüşüm şudur ki, eğer o sözkonusu 1.75i alabilseydi şimdiye kadar çoktan alırdı. Alamadığını ve alamayacağını düşünüyorum.
Borsa kotundan çıkma
MADDE 8 – (1) Payların kottan çıkarılması amacıyla borsaya başvuruda bulunabilmenin önkoşulu, pay alım teklifi sonucunda veya birlikte hareket etmek de dâhil olmak üzere, herhangi bir şekilde ortaklığın doğrudan veya dolaylı olarak oy haklarının % 95 veya daha fazlasına tek başına ya da birlikte hareket ettiği kişilerle birlikte sahip olunmasıdır.
(2) Ortaklık genel kurulunca borsa kotundan çıkmaya ilişkin karar alınması halinde, genel kurul karar tarihinden itibaren en geç beş iş günü içerisinde kottan çıkmak amacıyla ortaklık tarafından borsaya ve bu Tebliğin 11 inci maddesi çerçevesinde zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla hakim ortak tarafından Kurula başvurulur.
(3) Pay alım teklifi işlemlerinin tamamlanmasının ardından, borsa tarafından yapılan başvuru değerlendirilerek payların borsa kotundan çıkarılmasına ve işlem görmekten sürekli men edilmesine karar verilmesi halinde söz konusu karar, kararın KAP’ta duyurulmasını izleyen beşinci iş günü yürürlüğe girer.
(4) Pay alım teklifi süresi içinde teklife cevap vermeyen ortakların, ortaklık paylarının borsa kotundan çıkarılmasına ilişkin borsa karar tarihinden itibaren üç yıl boyunca başvuru haklarını açık tutmak üzere, söz konusu ortakların paylarına ilişkin teklif bedeli üzerinden hesaplanacak toplam tutarın, pay alım teklifinde bulunan kişi/kişiler adına ilgili aracı kurum vasıtasıyla, payları pay alım teklifine konu ortaklık adına Takasbank nezdinde açılacak özel bir bloke hesaba nemalandırmak üzere yatırılması gerekir. Bu süre içerisinde pay alım teklifi işlemine aracılık eden aracı kurumların, borsa kotundan çıkarılan ortaklık paylarının hakim ortak tarafından satın alınmasına aracılık etmeleri zorunludur. Bloke edilecek tutar için banka teminat mektubu verilmesi mümkündür. Ortaklık paylarının kottan çıkarılmasına ilişkin borsa karar tarihinden itibaren üç yıllık sürenin sonunda hakim ortak/ortaklar adına ilgili aracı kurumun Takasbank’a başvurusunu takiben blokaj kaldırılır ve hakim ortağın bu sürenin sonunda başvuran ortakların paylarını satın alma yükümlülüğü bulunmaz. Üç yıllık sürenin sonunda üç yıl boyunca Takasbank nezdinde bloke olarak tutulan miktarın neması ile bu süre zarfında pay alım teklifine cevap verilmemesi nedeniyle hesapta kalan bakiye, sürenin sonunda talep üzerine hakim ortağa iade edilir. Bu fıkranın uygulanmasında bloke hesapta yer alan tutarın nemalandırılması, aracılık işlemlerinde uygulanacak takas esasları ve blokajın kaldırılmasına ilişkin esaslar Takasbank tarafından Kurulun onayı ile belirlenir.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...0131224-17.htm
31 aralık kadar bu oran %97 yani 0.75 ihtiyac vardı eylül de böyle bi karar alabilirdi 0.75 toplardı
burası önemli
Kipa'nın borsa kotundan çıkma işlemlerinin sonucuna bağlı olarak, ilgili mevzuat çerçevesinde kolaylaştırılmış usulde birleşilmesine yönelik olarak Yönetim Kurulumuzca gerekli çalışmaların yapılmasına karar verilmiştir.
sonuca bağlı diyor %100 nasıl ulaşacak mış anlamak zor
Birlesmeye sicak bakiliyor birlesme olur mu olmaz mi bilmem ama neden bu kadar oyun yapiyor
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.