Fransa'da çiftçilerle hükümet anlaştı, eylemler bitirildi:
• Tarımda kullanılan mazotta vergi artışları iptal edilecek
• Zirai ilaçlamada çiftçilerin mali yükleri azaltılacak
• İthal gıdaya kısıtlama getirilecek.
Printable View
Fransa'da çiftçilerle hükümet anlaştı, eylemler bitirildi:
• Tarımda kullanılan mazotta vergi artışları iptal edilecek
• Zirai ilaçlamada çiftçilerin mali yükleri azaltılacak
• İthal gıdaya kısıtlama getirilecek.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...-olasi-2171059
Alıntı:
Prof. Dr. Korkut Boratav, yeni ekonomi politikalarının olası sonuçlarına dikkat çekti: Çürümeyle mücadele şart.
Murat Kurum'a oy vermeyiniz. İmamoğlu'na oy veriniz.Alıntı:
AKP’nin İBB adayı Murat Kurum, deprem konusunda Prof. Naci Görür’le çalışmak istediğini açıkladı.
Erdoğan geçtiğimiz aylarda, Görür’ü ima ederek “Profesör müsveddesi” ifadesini kullanmıştı.
Fare gibi gebereceksin.Alıntı:
İsrail Savunma Bakanı:
▪️"Gazze'de ateşkes olsa bile Hizbullah'la savaş sürecek."
Soluğu Sultanahmet Küftecisinde almışlar.Alıntı:
Alper BALCI
@alperbalci
·
27 Oca
Küçük bir İstanbul turu yapalım dedik, bakalım kaça patlayacak!
200 bana 100 hatuna İstanbul kart bakiyesi yükledik.
Oğlumun kartı zaten dolu.
Şimdilik maliyet 300 TL. :)
Daha yolun başındayız, Saat 13:37.
https://resmim.net/cdn/2024/02/03/ZhBIvq.jpg
https://resmim.net/cdn/2024/02/03/ZhBnpc.jpgAlıntı:
2 tane 1.5 köfte.
1 tane 1 köfte.
1 piyaz
3 içecek
1 irmik helvası
1.050 TL. Etti mi 1.350 TL.
Daha bitmedi. :)
https://resmim.net/cdn/2024/02/03/ZhBGCR.jpgAlıntı:
Önemli not!
Sultanahmet Köftecisi kredi kartı kabul etmiyor!
Kuyruğa girmeden önce karşısındaki ATM cihazlarından nakit para çekin!
Üstüne de gitmişler Güllüoğlu'ndan aşağıdakileri lüpletmişler:Alıntı:
Alper BALCI
@alperbalci
·
27 Oca
Bunlar minimum maliyetler, içinde hiçbir ekstra yok.
Şimdi çay saati.
Bitti.
https://resmim.net/cdn/2024/02/03/ZhBUeD.jpg
Alıntı:
Alper BALCI
@alperbalci
·
27 Oca
Eve vardık.
Saat: 19:45
14.373 adım atmışız.
Gereksiz hiçbir ulaşım aracına binmedik, tümünü yürüdük.
Ekstra çay kahve limon çorba içmedik, bir yerde oturmadık, 2550 TL gibi bir harcamamız oldu!
Demek ki ev kira değilse İstanbul'da 70 ilâ 90 bin gibi bir gelir ile geçinilebilir.
Evinde oturan çok karda be ya...Kıpırdamaya gelmez.
Elon Musk
@elonmusk
As a general rule, if you believe *everything* your political party says, you are an idiot.
Azerbaycan'da ALTIN madenlerini işleyen İngiliz şirkete karşı ahali ayaklandı. Frans 24
Osman Pamukoğlu
@OPAMUKOGLU
Mayıs 2011'de, "Orta Doğu Yanacak" isimli bir makale yayınlamıştım..
2012'de yangın başladı ve bütün coğrafyayı sarmış hâlde devam ediyor..
ORTA DOĞU YANACAK!
Irak 3'e bölündü. Bağdat’taki kukla hükümet doğaya aykırı ve yürümeyecek. Kuzey’de Kürtler, ortada Sünni Müslümanlar, güneyde de Şiilerden oluşan siyasi bir yapı teşekkül etti..
Suriye’nin geleceği de aynen Irak gibi üç’e bölünmektedir ve bu olacak… Irak’ın orta bölümü yani Sünni Müslümanlarla Suriye’nin orta bölümündeki Sünni Müslümanların birleştirilmesine çalışılacak.
Güney Irak yani Şiiler, halen İran’ın siyasal etkisi altındadır ve bu zincir; İran, Irak güneyi, Suriye güneyinden Lübnan’a uzanmaktadır.
Çin, Rusya ve İran’ın ulusal çıkarları her hal ve koşul altında gelgitler yaşasa da, hayati olarak değişmeyecektir. Sırf füze kalkanı projesi bile onları birbirine sıkı sıkıya bağlamaya yeter de artar..
ABD yapma etme dese de İsrail’in İran’a karşı tavrı belli ve esnetilmesi mümkün değil..
Arap ülkelerinin sözün ona, örgütlerinin de hali tam bir ‘‘ insanlık komedisi ’’ hele ‘‘ demokratlık ’’ lafları yok mu? Bunlar tam bir ABD figüranı, ellerinde tuttukları petrol kaynakları dışında zerrece bir güce sahip değiller.
Her yere el atan batı güçlerinin zamanı gelince bunlara dönebileceklerini dahi akıl edebilecek çapta dahi değiller. Ve bir gün, o zamanda gelecek!..
Siyasi ve askeri sorunlar, güneyimizi, doğumuzu ve kuzeyimizi sarmış durumda. ( sanki batımız çok iyi! ) Coğrafya ve jeopolitik olarak ortadayız ve kaçınılmaz bir yerdeyiz. Siyasi, askeri ve sanayi gücümüzü biran önce patlayacak kazanın sularından haşlanmamak için hazır hale getirmeliyiz..
Kuzey Suriye, Kuzey Irak ve Doğu İran’daki Kürtlerle de, bölgede bir ‘‘ Birleşik Kürdistan ’’ ortaya çıkaracakları, gündüz güneş, gece de ay kadar aşikar..
Tüm bunlar, bölgedeki her şeyin siyaset ve silah gücüyle altüst olması demektir. Sonuçta yanacak olan bu coğrafyadır ve acısını çekecek olanlar da buralarda yaşayan halktır. Üstelik bunlar Müslüman insanlardır…
K.Irak’taki ‘‘ kürt oluşumu ’’ yapılandığı coğrafyada bekasını sürdüremeyeceğinden, batı bunun himaye ve korumasını Türkiye ‘ye yüklemeye çalışacaktır. Bu günkü hükümet de hamallığı seve seve hamilerine hizmet diye kabul edecektir..
Mezoptomya’nın kuzeyi Anadolu’nun doğal bir uzantısıdır. Tarih boyunca da siyasi, askeri ve ticari zorunluluğu ortadadır. İnsanlık tarihinde 90 yıl zırnık bile değildir. Lozan’da olmadıysa şimdi sırası gelmiştir.
Atatürk’ün Lozan sonrası da gerçekleştirmeye çalıştığı ama imkan ve şartlar elvermediğinden mümkün olmayan işin zamanını koşulların yarattığı ortadadır ve bu kaçınılmazdır. Tarihi bilenler bilir ki, İngilizlerin alicengiz oyunlarıyla bölge bizden alınmıştır.
Musul ve Kerkük’ün zamanı gelmiştir. Herkesin petrole ihtiyacı var da bizim yok mu? Siz, binlerce mil öteden gelip burnumuzun dibinden petrol çekin, biz de aval aval bakıp, dünyanın en pahalı benzinini kullanalım!..
Kerkük, yönetim merkezi olarak, bölge Diyale nehri kuzeyinden itibaren Türkiye’ye bağlanmalı, seçilen milletvekilleri de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmelidir.
Coğrafyamızı ve geleceğimizi başkalarının ulusal çıkarlarına değil, kendi ulusal çıkarlarımıza göre öngörmeli ve düzenlemeliyiz. Bireyin de halkın da onurlu ve cesur yaşamı iki şeye bağlıdır: Karar ve eylem..
İhmal, yalnızca yenilgi getirir!..
Osman PAMUKOĞLU
Şair ve Yazar İsmet Özel’den Türklüğün yeni tanımı !?
“Namaz kılmıyorsa Türk değildir.”
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin:
“Okullarda müfredat yakın zamanda değişiyor. Ana paradigmasından tutun, bize ait ve bizim değerlerimizle inşa edilmiş, bizim referans değerlerimizin ışığında oluşturulmuş bir eğitim sisteminin inşası için gerekli çalışmalarımızı tamamladık.”
Korku ve yalan imparatorluğuydu, şinci korku, yalan ve hırhız imparatorluğu oldu.Alıntı:
Hazal Yalın
@Hazal_Yalin
Muhteşem, muhteşem. Financial Times’a göre G7 ülkeleri Rusya’nın dondurulan varlıklarını müsadere yerine, elde edilecek gelirleri #Kiev rejimine yardım için kullanılacak tahvillere teminat göstermeye karar verdiler. Yani şu: bunlar Rusya’nın varlıklarını teminat gösterip borç tahvili çıkaracaklar, böylece para toplayacaklar, borç vadesi geldiğinde Rusya’dan ödemesini isteyecekler, ödemeyince de teminat varlıklarına el koyacaklar. Yani, daha da basitleştireyim: emanet kasasına para yatırdın, kasa bu parayı çekmene izin vermediği gibi onu teminat gösterip borç aldı, borcun vadesi gelince de sana öde diyor. Muhteşem, öyle değil mi? Şu daha da muhteşem: bu haydut çetesi yaptıklarının meşru olduğuna öyle çok inanıyor ki bu şekilde hukuki problemleri aşacaklarına da güveniyorlar.
Putin Reyis'in eli ayva mu topluyor? Yetti gali...
Mevcut uluslararsı finans sistemi bitmiştir. 2024 bitmeden alternatif bir finans sistemi, BRİCS vasıtasıyla ilan edilir.
Putin Reyis tek bir kelime söyler:ÖDEMİYORUM.
Olumm siz Rusya'ya yaptırım dayatacak kim oluyorsunuz? Ötöröfler...
2021 yılı için yazmıştım ve başlık açmıştım: 1 TL enaz 100.000 USD olacak.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=29108
2025'de olur bu. 4 sene gecikmeli.Alıntı:
25-09-2018, 13:51
1 TL enaz 100.000 USD olacak.
Vade 2021...Bu başligi tarihe not düşmek için açtım...
Dolar borcu olanlar dayanabilirse borçlarını bu kurdan ödeyecekler...
Moralinizi bozmayin, dayanın.
https://resmim.net/cdn/2024/02/04/ZhJ06F.pngAlıntı:
Devlet Bahçeli:
"Alper Gezeravcı kardeşimizin uzaya gittiği şu dönemde bir dizi vasıtasıyla Dilber karakterinin servis edilmesi, zamanlama itibariyle manidar bir komplo emaresi taşımaktadır."
Abi alt yörüngeye gidiyorlar, uzaya gittik diyorlar...:)))))))))))))))))
https://resmim.net/cdn/2024/02/04/ZhJPC7.jpgAlıntı:
Berkovski
@berkahmet07
Beni bilen bilir, 22 yıllık koyu CHP’liyim. Bugüne kadar ATA’mızın partisinden hiç şaşmadım.
Ancak artık İstanbul’a kadın eli değmeli. İstanbul’un trafiğine, alt ve üst yapısına bir kadın eli değdiğini hayal etmek bile beni heyecanlandırıyor. Dolayısıyla oyum BAŞAK DEMİRTAŞ’a.
Ba ba ba ba...
İstanbul'da oyunu İmamoğlu'na vermeyen çok büyük hata yapar...İzmir'de kesinlikle Akp'ye oy veriniz.
Partiler ve şehirler kimsenin babasının malı değil...
https://twitter.com/gundem7x24/statu...59656253612145
Linkte video var...
Alıntı:
Gündem 7x24
@gundem7x24
CHP'nin önce Çiğli adayı olarak açıklayıp sonra adaylığını geri çektiği Uygar Yıldırım:
Adaylığım hukuksuz ve parti etiğine aykırı bir şekilde iptal edilerek Onur Emrah Yıldız denen şahsa verilmiştir
Ben de Aleviyim. Alevi inancında adaylık gasp etmek yoktur.
Alıntı:
Kaanser
@kajubeyefendi
·
3s
daha alevlisini bulmuşlar lol
Alıntı:
Sevda
@SiirkolikSevda
·
7d
Bu şekilde başarı çok zor hatta imkansız gibi
Ayrıcalığı Alevi olmak, elindeki yazılı kağıdı düzgün okuyamıyor, kendini 12.imam sanıyor.Alıntı:
Ali Erdem
@erdem_lu
·
5s
Alevilikle ne alakası var,, bu nasıl bir duyar kasma,, bu yüzden kaybetmeye mahkumsunuz kapasite meselesi
İris Cibre 🐦
@iriscibre
Değerli gazeteler ve Twitter alemi
Gaye Erkan 2 yıl boyunca maaş almayacak
2 yıll maaş alma hakkı kazanmak için en az 2 yıl görevde kalmış olmak veya görev süresi dolmuş olmak gerekiyor
Hadi iyisiniz kurtardım vergilerinizi.
Vergimizin puf olduğu kısım bu olsa keşke😏
Bir ek; eğer Hafize Hanım, 1 ay içinde, dilekçe verip talepte bulunursa alır. Fakat, o kadar utanmaz olacağını zannetmem
https://resmigazete.gov.tr/eskiler/2...20200626-1.htm
https://resmim.net/cdn/2024/02/04/ZhLPOi.jpgAlıntı:
maximin
@siyasiduyum
Hamza Dağ, İzmir’de bilinen algıları bozuyor.
Ulla Simav İmam Hatipli Hamza, yürrü bea...Hey gidinin heyyy...İzmir'i alacaz...
Allah gani gani rahmet eylesin...Yattığı yer cennet olsun...Tekrar ve tekrar...Alıntı:
Alev Alatlı hoca duygulara tercüman olmuştu : “Tarihin getirdiği şartlar bazı liderleri gerekli kılar. Recep Tayyip Erdoğan ile her konuda hemfikir değilim ama bu dönem onu gerektiriyor".
https://twitter.com/zebercetsahibi/s...50905573900289
Linkte video var. İzleyiniz...
Alıntı:
Filistinli kadın, altı çocuk doğurmaktan sorumluyum.
İsrail ikisini öldürecek, diğer ikisi çalışıp eve kazanç sağlayacak, diğer ikisi üniversiteye gidip ilim öğrenecek.
Alev Alatlı
#Cenin #Filistin #Jenin_Camp #JeninUnderAttack #جنين #جنين_تقاوم #جنين_تحت_القصف
https://twitter.com/SavunmaSanayiST/...50573832217033
Alıntı:
SavunmaSanayiST.com
@SavunmaSanayiST
İşte karşınızda... Türkiye'nin Yeni Zırhlı Muharebe Aracı: PARS ALPHA!
— FNSS, PARS Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Ailesi'nin en yeni üyesine 'PARS ALPHA 8x8' ismini verdi.
— PARS ALPHA, kapılarını bugün açan Suudi Arabistan'daki World Defense Show'da ilk kez tanıtıldı.
— PARS ALPHA’nın sahip olduğu özellikler uluslararası pazarlarda iddialı bir seçenek oluşturacak.
— Aracın öne çıkan özellikleri arasında; 800+ kilometre menzil, Yükseklik Ayarlanabilir Süspansiyon Sistemi, Aktif Koruma Sistemi, 12.7mm'den 120mm'ye kadar Kuleler ve OMTAS Tanksavar Füzesi atım kabiliyeti gibi saymakla bitiremeyeceğimiz kabiliyetler yer alıyor.
Sayarak bitiremediklerimizi, bu videodan izleyebilirsiniz!
Papa Francis: Yahudilere yönelik saldırılardaki korkunç artıştan büyük endişe duyuyoruz.
İris Cibre 🐦
@iriscibre
·
22d
Deutsche,
Karahan'ın, göreve gelmesiyle, yapışkan enflasyon dolayısıyla, önden yüklemeli 500 bps artırım daha yapabileceğini
Artırmasa da, indirimin en erken 2025'te geleceğini beklediğini açıklamış.
Durmuş Yılmaz
@DurmusYillmaz
·
2s
Sayın Başkan göreviniz hayırlı olsun, tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.
Siyaset kurumunun bir türlü içselleştiremediği MB bağımsızlığının GEREKLİ ŞARTLARI mevcut yasada düzenlenmiştir.
Yazılı olmayan YETERLİ ŞART ise Bşk’ın siyaset kurumuna karşı DURUŞudur.
Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir benzin istasyonunda büyük patlama gerçekleşti. en az 2 ölü, 167 yaralı. Ölü sayısının artması bekleniyor.
Irak hükümeti, ABD'nin hava saldırılarına destek vermesi nedeniyle Ürdün'e petrol satışını durdurdu.
Dışişleri Bakanı Fidan:
“(ABD ile İran'ın kontrollü çatışması) Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz."
Nefret ettiğin insanla iyi geçinme çabasına siz medeniyet diyorsunuz, ben sahtekarlık diyorum. O yüzden anlaşamıyoruz.
- Charles Bukowski
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Tabut
Bir gün bir baba ölür
Cüzdan, kemer, gömlek kalır
Yaşanmamışlığın hüznü
Gözlerinden
Eşinin, yağmur olur boşalır
Bir gün bir baba ölür
Telefonlar acı acı çalar
Burkulur yürekler burkulur
Zembereği boşalır saatlerin
Gurbette vakit durulur
Bir gün bir baba ölür
İkindi serinliğinde gömülür
Acı helva, sert lokma
Demli sohbetlerle
Gülüşlere emanet bir ömür
Bir gün bir baba ölür
Vasiyet kazanı kurulur
Ak elli aklanır
Kara yüzlü bellenir
İnsan o gün yorulur
Bir gün bir baba ölür
Ellerde düğün yapılır
Boğazında bir düğüm
Yudum yudum çığĺanır
Karın kışın dağlanır
Ferhad
https://twitter.com/sphyldz/status/1754188848416846111
Linkte video var. İzleyiniz.
Alıntı:
Suphi Yıldız
@sphyldz
📌Suriye iç savaşının başlamasına sebep olan, Davutoğlu-Esad görüşmesinde olanları dinliyorsunuz.
Davutoğlu; Suriye’nin madenlerinin yabancılara açılmasını, Suriye toprağı olan Golan’ı boşaltıp İsrail’e teslim etmesini ve Esad’ın İsrail ile barışmasını istiyor.
Esad bu görüşmeden sonra, Davutoğlu’nu kovuyor ve iç savaş başlıyor.
Taleplerinden bu savaşın Amerika ve siyonistlerin emelleri doğrultusunda çıktığını anlamak çok kolay.
Aradan geçen 13 yıldan sonra, Amerika’nın hiç giremediği Suriye’de bir çok askeri üssü ve YPG-PKK terör örgütü bulunuyor.
Bütün bunları bilerek, Suriye iç savaşının devam etmesini isteyen be Suriyelilerin vatanlarına dönmesini istemeyenler, vatan hainleridir.
Aywaaaa...!
Bu suphi yıldız videosu çakma gibi geldi bana....
Davutoğluna iftira gibi.
Bu görüşmelerin zabıtları olur.
Öyle bir görüşme olsa suriye hukümeti zabıtları yayınlar...
Be yaaa...! :notr:
Abi video çakma olabilir de Davutoğlu'na ne iftirası olacak, Davutoğlu son derece sabıkalı biri. O dönemde, videoda söylenenlerin ötesinde, Esad'ın kardeşinin Suriye'yi terketmesi, hatta nereye gidecekse Türkiye üzerinden gitmesi direk Esad'a söylendi.
Tayyip Ağam bunu gazetecilerle sohbetlerinde Tvlerde söyledi.
Sonrasında Davutoğlu Başbakan oldu ve seçimlerde Akp tek başına iktidar olamadı.
Bu Davutoğlu ve Fetöcüler neredeyse Chp ile koalisyon yapacaklardı.
Yani Tayyip Ağamı ve Akp içindeki devletçi ekibi tasfiye edeceklerdi. Siyaseten yapabilirlerdi ama cesaret edemediler. Şayet buna yeltenselerdi, darbenin nasıl yapıldığını herkes görürdü.
Tabii bu koalisyon sadece Tayyip Ağam ve ekibi tarafından engellenmedi, Chp içinde devletçi ekip de Kılıçdaroğlu'na karşı çıktılar. Yani Tayyip Ağamdan yana oldulardı.
Şimdi bu ekip tasfiye edilmek isteniyor.
Chp bu ülkenin kurucu partisidir, bölücülerin eline geçmesine izin verilemez.
Abi bu Davutoğlu, ''Stratejik Derinlik'' dedi, ''komşularla sıfır sorun'' dedi, ortalık kan gölüne döndü.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan:
AB bizi aldı veya almadı diye bekleyecek değiliz. Başka alternatifleri, başka tarihi yolculukları aramak zorundayız.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan F-35 açıklaması: (Türkiye, F-35 programına geri döner mi?)
💢 Neden olmasın? Ancak diğer yeteneklerimizden vazgeçmeyiz.
💢 NATO ortaklarımızdan destek görmedik, S-400 anlaşması oldu.
KRT TV
@KRTCANLI
·
1 sa
Şili’de devam eden orman yangınlarında can kaybı 64’e yükseldi.
Aywaaa...
Torosların yörüğünü davitoğlu diye kim isliyorsa onlar be yaaa...!
Aywaaa...
:rules:
Bu çok doğru. Sokullu Mehmet Paşa, Anadolu Türkmenlerini Balkanlara yerleştirdi. Tüm Balkan şehirlerinde Mevlevihaneler ve Bektaşi tekkeleri en az 200 yıl faal olmuştu. Herkes Yahudi değil. 1864 sonrası Kafkasya göçmenleri de Balkanlara yerleştirildiler.Alıntı:
Coşkun Faik Kavala
@KavalaFaik
·
2s
Aramızda hala bütün bir Balkan Türklüğünün Yahudi olduğuna inananları görüyorum. Bunlara göre Selanik'te, Üsküp'te, Filibe'de, Kavala'da hiç Türk yaşamamış, herkes Sabetayist, herkes Yahudi. Bu çılgınlığı Yalçın Küçük ve Soner Yalçın başlattı maalesef...
Ayrıca Yahudiler olsun, Sabetaycılar olsun çok faydalı topluluklardır. İyi ki varlar.
Camiler, millete güzel ahlak yüklenen yerlerdir. Camiler, aynen müzeler gibi estetik ve sanat eserleriyle dolu olmalı. Her cami bir sanat eseri olmalı, cemaatlere estetik bir bakış açısı kazandırmalı.Alıntı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Camileri, sadece günde 5 kez namaz kıldığımız yerler olarak göremeyiz.
Bu forumda sanat ile ilgili bir kaç başlık var. Bu başlıklari açıp,yürütenler çok değerli katılımcılar.
Gerçek sanatçılar 50-100 sene sonrasını görebilen insanlardır.
Sanat mevzuunu ihmal ettik be ya.
Çok degerli bir katılımcı, ressamların eserlerini kopyalıyor. Çok degerli başlik, cok tesekkurler.