-
herkesin kendine göre risk planlaması var...risksiz hisse zaten yoktur..artık tercih yatırımcılarındır...blcyt bana göre zaten kötü bilançoyu buraya kadar düşerek fiyatlamış...herkes kötü gelecek diye buralara kadar satış yaptı...oysaki şirket yetkilileri (yatırımcı ilişkileri ) zarar iddialarına gülüyorlar...
bende şirkete güveniyorum...bu karı nasıl yapacak açıkçası çok merak ediyorum..çünkü normalde 65 milyon tl değerinde döviz borçları vardı..kar gelirse çok süpriz olur...
-
Ben burdayım, bekliyeceğim gibi bilançoyu.
-
blcyt 1,38-1,41 aralığında işlem hacmini düşürmeye başladı...bir çeşit burası dibimdir diyor...şu anda bilançoyu bu aralıkta beklemek ister gibi bir hali var..bakalım hayırlısı ile nasıl davranacak ??
-
1,43 direncini aşabilirsek ta 1,50 psikolojik seviyeye çıkabileceğiz...biraz önce kademelere baktım 1,50 seviyesine kadar neredeyse 70-80 bin lot satıcı var...yani aslında bu potansiyel vardır...gönül bilançoyu 1,50 seviyesinde karşılamasını ister ama bakalım blcyt ne yapar ??
başka bir konuda endeks ekside olmasına rağmen şu saate kadar blcyt artıdaydı...biraz önce nötr oldu..buda ilginç bir durumdu...hisse aslında çıkmak istediğinin işaretlerini veriyor...
-
-
-
https://i.hizliresim.com/dBLMP7.png
3 aylık 2018 bilançosunda bir şey dikkatimi çekti...şirketin sigorta değeri 451 milyon tl imiş....bu rakam 2017 yılında ise 345 milyon tl imişi....451 milyon tl hisse başına 10 tl demek...:) hisse sigorta değeri bu iken gel gör ki hisse şu anda 1,40 tl fiyatında...şirket yetkilileri aylar önce yaklaşık 3,5 milyon civarındaki hisselerini 1,07-1,94 tl aralıklarından toplamışlardı...umarım şirket bilançolardan sonra tekrardan hisselerine sahip çıkar...
-
https://i.hizliresim.com/yqGjj0.png
kur giderleri 2018 /3 aylıkta 6,259 milyon iken ,2017/3 aylıkta bu miktar 10,489 milyon tl imiş...şimdi bu verilere göre 2018/6 aylıkları tahimin etmeye çalışacağız...
588 bin de kur farkı gelirleri varmış...nette 5,750 milyon civarı bir açık olmuş ama buna rağmen 2018 ilk çeyrekte rekor kar elde etmiştir..