city bank bugünde 2 milyon lot koydu kenara. günlük alım kısmında olması güzel gerisini diğerleri düşünsün.
Printable View
city bank bugünde 2 milyon lot koydu kenara. günlük alım kısmında olması güzel gerisini diğerleri düşünsün.
valla ben osmanlı ile çalışıyorum. 10 kademe derinlik için 180 tl komisyon alıyorlar veya 450 tl komisyon üretmem lazım aylık. bazen 1.250 tl de oluyor 750 tl de. şuan borsada oynadığım aparanın yarıya yakınını bu hisse olduğu için kıpırdamam mümkün değil yoksa bende 180 tl sözleşme ile alan satanlarında dökümlerini ( aracı kurum dağılımları) alacağım ama, sanırım başka bahara.. 10 kademe derinlikle yetineceğiz bir süre daha:(
ben ışık la çalışıyorum hiç komisyon vermiyorum
CPH1903 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsada dip veya zirve fiyat ile ilgili bir önyargı oluşturmamak ve piyasa fiyatlaması ile inatlaşmamak gerektiğini geçmişte çok kayıplar yaşadığım acı tecrübelerle öğrendim. KLGYO nun PD/DD i 0.37 de olur 3.70 de olur. Neden olmasın ki.. Önemli olan bu fiyat hareketlerine karşı bir planımız var mı yok mu? Kademeli alım da, stop loss da, karı kademeli realize etmek de bir plandır. Benim KLGYO P/D i asgari 4.0 hisse değeri 3.5 TL olmalı da diyebilmem aksini de yazabilmem lazım. PD/DD nin 0.37 ye düşme olasılığına göre plan yapan birisinin neden 100 bin lot hissesi olur? Hissenin bu fiyatının ucuz olduğunu görüp pozisyon almıştır ancak hissenin spekülatif hareketlerinden korunmak için de plan yapmıştır. Arkadaş az kazanayım ama para kaybetmeyeyim şeklinde açıklanabilecek savunmacı bir tarz benimsemiştir, çok ucuz tüm parayı gömeyim çok kazanayım dememiştir. Nasıl ki hisse tavan tavan gitse hissesi çok olan kazanacaktır hisse düşerken de hissesi çok olan daha fazla kaybedecektir. Birbirimize kızmayalım herkes görüşünü yazsın, saygı duyalım geçelim yoksa bu başlık strateji konuşulmayan bir ağlama duvarına döner.
Aslında öyle değil sn Tahminci. Neden Nick Name'min ŞEKERLİ dersiniz. bilineni 30 yıldır diyabet hastasıyım, sonradan yüksek tansiyon ve kolestrol de eklendi. Şeker hastalığı aileden geliyorsa yani ırsi değilse mutlaka stresten ve karalar bağlamaktan gelir. Bir nevi meslek hastalığı, Neyse kısa keseyim. Aslında son 5-6 ay öncesine kadar çok kasıyordum ancak yaşadıklarım, belki de yaşımın gereği düşünmeye başladım sık sık. Bir aydınlatma anahtarı gibi hayatımız. Anahtarı kapatınca yoksun, o kadar heves, kazanma hırsı, biriktirme arzusu niye .. Boşu boşuna her şey. Bu nedenle sevdiğim şeyleri yapmayı tercih ediyorum. Biri lise, biri de üniversitede iki evladım var. onlar da olmasa temelli boşlayacağım her şeyi..Zaman geçiyor istediklerinizi yapamıyor, ya gücünüz yetmiyor yada aynadaki silüetiniz.. Yani gerçekten boş.. O yüzden KLGYO nun da bizi bu hale getirenlerin de teeee........yım. deyip rekals oluyorum. Sıyırdım belki de kimbilir:wu:
Bu biraz kişilik meselesi ,hep kendime öğütlerim parçalı al parçalı sat diye asla yapamam.Bak kağıdı uzun süre almamayı satmamayı beceririm onda çok başarılıyım,ama alırken de satarken de hemen hepsini aktiften alıp aktiften satıyorum,bünyem buna uygun.Elbet bunun istisnası bunun gibi kapana girdiğim hisseler.Bunda yatırımcı olduk,mecburuz kademeli paçal yapmaya,bu elbet biraz da kişilik meselesi,beni koruyan şey sürekli borsada olmamam hakiki fırsatı görmeden alım yapmamamdı.Burda hesap yaptık,fırsatı da gördük,ama adamlar yanıldın sen dediler,yapacak bir şey yok.Bekliyeceğiz,tarz olarak stop losu da hiç sevmem,o ilk hesabımın yanlış olduğunu kabullenmek olur,halen temel analiz olarak ilk hesabıma güveniyorum,bekliyeceğim görünen o ki paçal da yapacağım.