https://i.hizliresim.com/r965s1w.jpg
Bişey demiyorum.:kahkah:
Printable View
https://i.hizliresim.com/r965s1w.jpg
Bişey demiyorum.:kahkah:
Katılıyorum...
5 yıldızlı tatil beldelerinde, sıfır oto araç kuyruklarında, elit konut satış ofisi kuyruklarında gözlem yapanlar, hani millette para yoktu derken,
Akşam pazarında, çöp konteyneri başlarında, X marketin yağ kuyruğunda, halk ekmek kuyruğunda gözlem yapanlar da millet acından ölüyor şeklinde gözlem yapıyor.
Gerçek ise, orta kesim iyice küçüldü, yani yoksulluk sınırı diye açıklanan rakamlar doğruysa, halkın %80 i (belki 90 ı) yoksulluk sınırının altında, yoksulluk sınırının altındakiler de, 1500-3000 açlık sınırında ve altında, 3000-5000, 5000-10000 arası gibi dağılıyor.
80 milyonun %5 lik burjuvazısı hariç, gerisi de %15 lik zengin grubunda, fiyat bakmadan alışveriş yapan, bi tatilde 100-200 bin TL yi gömüp gelen grup. Bu toplam varlıkla alakalı değil daha çok, aylık/yıllık gelirin yüksekliğiyle alakalı, bir kısım da aylık/yıllık yaptığı vurgun büyüklüğüyle. Dolayısıyla bu %15 lik grubun dinamikleri de farklı. Atıyorum aylık maaşı 20 bin TL, 10 tane de dairesi var, onlardan da 40 bin TL ortalama kira geliyor toplam 60 bin TL, eğer daha da üst grup gibi harcarsa sıfıra sıfır, hatta eksi yazar, ama tasarruf eğilimindeyse kontrollüyse, harcama alışkanlığını daha da törpüler, daha da düşer harcamaları daha da alt gruba yakın bir hayat standartı sürer.
Kur ve yüksek enflasyon, yoksulluk sınırı altındaki grubu daha da aşağıya itiyor, ama hala açlık sınırına uzak kendini güvende hissediyor. Seçmen çoğunluğu bu grupta, grubun gelir seviyesi piramit şeklinde, dolayısıyla en alta tabana oynuyorlar, en alta oynadıkça, maaşlar birbirine yaklaşıyor, orta kesim iyice daralıyor. Makarna, bulgur, kömür, asgari ücrete nısbi olarak yüksek zam yüzdesi, ve yardımlar bu maksatlı. Ama artık bunda bile zorlanıyorlar, çünkü en tepedeki %5 dağıtıyor bunu, o da kendi malını dağıtmıyor indirdiğinden yüzde olarak dağıtıyor, indiremeyince çadır karışıyor, çarkın devamı için indirebilmesi lazım cebe..Son yılların hikayesi bu.
Reis e 21.sırada değilde 11.sıradayız dedilerse ondan ilk 10 a girecez diye konuşuyor olabilir. Günahını almayalım, etrafındakilerin suçu tamamen.
O da 21.sırada olduğumuzu bir gün farkeder diye umuyorum
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benzine 44 krs pompalamişlar yine
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken mesaj: Hiç heveslenmeyin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAİER Beyaz Eşya Fabrikası ve Eskişehir OSB'de faaliyete geçen 46 yeni fabrikanın resmi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Pusuya yatarak ülkemizin tökezlemesinden medet umanlara diyorum ki hiç heveslenmeyin, bu ülkedeki istikrar ve güven iklimini bozmaya kimsenin gücü yetmez" açıklamasında bulundu.
https://www.mynet.com/cumhurbaskani-...n-110106870298
Hic heveslenmeyin diyor,
Bu soygun bu fakirlesme surecek.
Hukuksuzluk surecek.
Bu duzeni degistiremezsiniz diyor.
Daha ne desin.
Erdoğan: Yatırımları teşvik edecek, üretimi artıracak, istihdamı güçlendirecek bir ekonomi politikasıyla bu küresel krizi tarihi bir fırsata dönüştürmek istiyoruz