Birde holding 150 milyon dolarlık lisansı park madene satmıştı, o lisansların Holding'e maliyeti neydi, bilen var mı,?5 milyon mu? 10 milyon milyon mu? 100 milyon mu?
Printable View
Birde holding 150 milyon dolarlık lisansı park madene satmıştı, o lisansların Holding'e maliyeti neydi, bilen var mı,?5 milyon mu? 10 milyon milyon mu? 100 milyon mu?
arkadaşımızın aşırı iyi niyet ile yatırım yapmasını, patronu dünya zengini olarak görüp hissedeki üç kuruşa göz dikmeyeceği düşüncesini sorguladım. Birkere hisse bugün 75 milyon dolar. Kuşa dödürülmüş,dolara enflasyon muhasebesi yapılsa aslında enaz 650 milyon dolarlık bir şirket çıkardı, ortada 575 milyon dolar yok. Elon Musk bile bu paraya amuda kalkar. Temiz düşünceye yer yok borsada. Arkadaşımızı uyandırmak için yazdım. 650 milyon doları nası çıkardın diye sorarsanız 195 milyon dolara 2017 de satılan bakır madeninden gelen para defter değeri yarısıydı. O paraya o tarihten sonra ABD de asgeri ücrete gelen yüzde 60 artışı ekledim.
Zamana yayıp içini boşaltma yöntemi ile küçültülmüş bir şirket. Son hamlede bu fiyata holdingle birleşme yada tahsisli sermaye arttırı mı mı olacak. E sonuçta 100 milyon dolarlık bir şirket 650 milyon dolarlık termik Santrali inşaa edemez. 650 milyon dolarlık bir tahsisli olursa şirketin buharlaşan 550 milyon dolarıda Holding'e geçiverir.kanuni ve hukuki bir yöntem.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1349106Alıntı:
Şirketimizin 16.10.2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında;
Silopi Elektrik Üretim A.Ş.'deki sahip olduğu payların tamamı için, Şirketimiz ile Park Holding A.Ş. arasında imzalanan 08 Haziran 2015 tarihli Hisse Alım ve Satım ve Hissedarlar Sözleşmesi'ni tadil eden 08 Haziran 2020 tarihli Ek Sözleşme' ye istinaden;
Kalan hisselerin 30.000.000 ABD doları opsiyon fiyatıyla Park Holding A.Ş.'ye geri satma hakkının kullanılmasına, Geri satma hakkının kullanıldığına ilişkin kararın Park Holding A.Ş.' ye bildirilmesine, Silopi Elektrik Üretim A.Ş.'de sahip olduğu payların tamamının Park Holding A.Ş.'ye satılmasının Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği kapsamındaki eşikler aşılmadığından önemli nitelikteki işlem olarak değerlendirilmeyeceğine karar verilmiştir.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.
GSD tarafı, çok muhtemelen Danıştay'dan olası bir ceza ihtimaline binaen Silopi Elektrik'teki hisselerini -oldukça zarar ederek- satmış durumda...Turgay bey iyice köşeye sıkışıyor gibi bir izlenim ediniyorum...
Gsdho form sayfası 80 milyon dolara 4 yıl önce ortak olunan Silopi termik santral den 4 yıl sonra 30 milyon dolar ile ayrılıyoruz, 30 milyon Dolar da faiz getiri hesabı yapmışlar, 80 milyon dolar zarar çıkarmışlar. Gsd ho eski başbakan mesut Yılmaz'ın kardeşinin şirketi. Onu bile suya götrüp sudan şeysiz getirmiş,. :)
Orada ne yazıldığını okumamış...Gelişmeleri de takip etmiyor; varsa yoksa eski defterler...:) Adamlar enerji piyasasından yasaklı sayıldıkları anda Silopi Elektrik ne olacak, ne yapacaklar hiç düşündün mü acaba ?