Originally Posted by
the_economist
Uzun zamandır yazmıyordum. Bugün bir robot konusu olmuş bu konularda pek deneyimi olmayan ky�ya biraz ışık tutalım istedim.
VİOP tarafında robot işlemleri yeni değil.. denemek isteyen için bir yöntem de ben vereyim. Piyasanın yatay gittiği bir anda herhangi bir yöne 30 ve üstü kontratı tek seferde gönderin. Hangi yöne girdiyseniz algo işlemlerin tersinize ivedilikle pozisyon açtığını görürsünüz.. bu şekilde 150-200 puan işleme ekside başlamanız kesin gibidir. Burada yazılımın amacı 50-100 puan scalping için işlem açılmasını engellemektir. Elmadan ufak bir ısırık bile vermezler yani.. Viop�u ya hedge için kullanın ya da düşük kontrat Yüksek teminat denklemini bozmadan..
İki kelam da borsa konuşayım. Bugün gözüm kardemir d�ye takıldı. Sene 2009-2010 fiyat 0,55 civarları. Alsan ve tutsan 10 yılda 15 kat artı bedelsizler. Çok iyi duruyor değil mi böyle bakınca?
2009 yılı dolar kuru kabaca 1.40.. 39 sent. 2021 dolar kuru 8,60 kardemir 85 sent. 10 yılda paranı ikiye ancak katlamışsın. 10 yılın stresine değer mi bence değmez. 10 yılda hiçbir şey bilmeyip yastık altına altın atsaydın dertsiz tasasız ve paralıydın.. her ekonomist yanılır ama tarihsel datalar yanılmaz.
Uzun dönemci arkadaşlar bir de bu pencereden baksın derim..