Bir çok hisse senedi fonu tte den fazla kazandırdı. Tte teknoloji hisselerine odaklandığı için yüksek riskli bir fon. Bist30 hisselerine ağırlık veren fonlar şu dönemde daha iyi getiri sağladı.
Printable View
Bir çok hisse senedi fonu tte den fazla kazandırdı. Tte teknoloji hisselerine odaklandığı için yüksek riskli bir fon. Bist30 hisselerine ağırlık veren fonlar şu dönemde daha iyi getiri sağladı.
Keskin viraja yaklasiyoruz , sonrasi otoban ama saga mi donsek otoban , sola mi donsek otoban acaba.
AOY, OLD gibi fonlari sattim. Tge ve ijt kararsizim burasi karisik , degiskenler cok fazla
1- fed faiz arttirir emtia fiyatlari dusebilir
2-arz sikintisi devam eder savas riski var emtia fiyatlari yukselir
3-kuresel resesyon olur emtia fiyatlari duser.
4-cindeki artan covid vakalari yuzunden dunya yine panik olur , resesyon ve emtia fiyatlari duser.
5-tedarik zinciri bozulur emtia fiyatlari artar
Ipb ve gzn zarardayim satmaya elim gitmiyor. Umarim bu sefer hedge mekanizmasi kullanabilirler.
Bu hafta piyasada cok fazla risk var gibi geliyor. Fed den ayri olarak , japonya ve ingiltere merkez bankasi toplantilarida var saniyorum.
Zor bir hafta bizleri bekliyor. Hele biz fon yatirimcilari icin karar vermek hepten zor. Avrupa piyasalari 11 civari aciliyor. Bizde fon alim-satim saati 13 - 13:30 son islem saatleri. Saat dilimimiz batiya endekslense cok daha kolay olacak fon islemlerinde karar vermek. Avrupa ile ayni saatte acilip kapansak guzel olurdu diye dusunuyorum. Eskiden kis saati-yaz saati uygulamasi varken nasildi bilmiyorum. O zamanlar piyasalarda yoktum.
Yanlis dusuncelerim olabilir , yatirim tavsiyesi degildir. :)
Geçen gün YAS aldım ,BİST gidecekse Koçun hisseleri geride kalmaz mantığıyla ...(bu arada bazıları şişmiş ,otomobil piyasası da daralmış,) portföyünü inceledim yaklaşık % 87 civarı Koç iştirakleri .
Dün bu iştirakler Tüpraş hariç hepsi yeşildi , Tüpraşta hafif düşmüş , ortalamasını aldığımda artı 1.74 civarı çıkıyor
Tabi dağılım porföy eşit değil Tat gıda falan oran olarak daha düşük
Neyse bu gün MKK ya baktım yanlış hesaplamadıysam artı 0.74 yazmış , ya benim anlamadığım birşeyler var ,ya yanlış hesapladım , ya da bir dümen var
Yapı kredi borsayla uğraşanlar bilir robotları günlük hacimde ya ilktir ya ikinci , hani aklıma gelmedi değil , zarar ettiği yerlerin bazılarını buraya mı aktarıyorlar acaba diye kafamdan geçti (fon epey büyük )
Bu fon işinden çok anladığımı söyleyemem ama portföylerine bakınca değişik bilgilerle karşılaşıyorsun ,kimisi (az da olsa) ne alıp sattığını tarih vererek ,kaç liradan aldığını yazıyor , çoğunluğu kaç liradan aldığı yok , ne zaman aldığı yok )
Bu konuda izahname ne diyor bilemiyorum ama denetim eksikliği olduğunu düşünüyorum
Tabi yatırımcıların talepleride önemli , bu tür konularda şikayette bulunmuyor kimse sanırım
Yazdıklarım belki saçmadır bilemiyorum ama düşüncemi yazayım dedim .Amacım fona çamur atmak falan değil , zaten şimdilik çıkmayı da düşünmüyorum ama bu tür şeyler fazla kafamı kurcalarsa o ayrı
fed faiz arttıracak büyük ihtimalle piyasa bunu 0,25 olarak fiyatladı gibi ama 0,50 veya daha üzeri olursa o zaman yandık tabi abd borsaları iyi düşer.
mb ne yapar onu kestirmek zor, sürpriz bir artış gelebilir diyenler var, beklentiler de sabit kalacağı yönünde.
yarın veya salı gün yerli ve yabancı fonlardan biraz satış yapıp riski azaltmak en iyisi herhalde, bu hafta ters işlem yapma ihtimali yüksek.
Beyler yalnız fed faiz artırırsa kıymetli maden emtialarında tl bazlı ciddi yükselişler olacaktır (altın,gümüş).Kaymaklı bonus döviz.
Bence en az %1 artırması lazım.Fakat şaka gibi 0.25 diyorlar.Beyler %7.90 enflasyondan bahsediyoruz birisi şu lanet powel'ı tokatı yapıştırsın.
ABD de savaştan etkilenerek enflasyon ister istemez yükselecek.
Bunu henüz hissetmemiş olabilirler.
Fed in 0.5 ve yukarı vermesini beklemiyorum. Max 0.25
Esas artışı savaş durulduğu zaman yapacak, yapmak zorunda.
Rusya ekonomisini çökertmek için savaş bittikten sonra öldürücü darbeyi indirecektir diye düşünüyorum...