Originally Posted by
moza80
ben geldim polemiği severim:) 96 dan beri ben de bu kumarhanedeyim.şişe bende niye var en önemli sebebi cam sektöründe idim duygusal bağım var ve Mustafa Kemal Atatürk.
bunların dışında herkesin bir sebebi var ancak son zamanlarda kuşlu sitede orada burada pazarlama giderleri ıvır zıvır yüksek diye bir algı operasyonu yürütülüyor.
spenc hc dediği gibi kızıldeniz çok riskli olduğu için lojistik maliyetleri ciddi arttı.Siz 150 ülkeye ihracat yapıyorsunuz 150 ülkede fabrika kurabilir misiniz? kaldı ki kurarsanız bir tarafta savaş çıkar bir tarafta iç karışıklık olur rusya ukrayna mısır gibi sonra da pazarlama giderlerini kısacağım derken eldeki fabrikalardan da olursunuz.
herşey yolunda giderse kar marjı artar pazarlama giderleri de göze batmaz.st gobain in solvayin bilançolarını karşılaştırıp bu kararı verin kullaktan dolma bilgiler ile aboo pazarlama çok yüksek bunlar parayı verimli kullanamıyor demek laf olsun torba dolsun demektir.
250 milyon dolar sadece eldeki paraların zararı var.adamların finans departmanı da sapıttı parayı nasıl değerlendireceğiz diye dövizde kalsa enflasyona eziliyor kalmasa ne olacağı belli değil.yılbaşında aralık dolar tahmini 45 gibi idi biz şu an 34 lerdeyiz.
yani bu işler öyle klavye başından şirket iyi yönetilmiyor diye ima etmekle olmuyor.biz de zamanında yerden yere vurduk ancak sezarın hakkı sezara.
zaten bilançonun da bir anlamı yok rekor kar geldiğinde -5 -6 bastıkları da çok oldu.
sözün özü şirketi işyatırım üzerinden hisseleri baskılamak ile suçlayabilirsiniz mesela ancak 150 ülkeye ihracat yapan yurtdışında dünya kadar fabrikası olup işçi çalıştıran firmanın pazarlama giderlerini(ki bilançoların dahi nasıl hesaplandığı muamma) eleştirip çıkarım yapmaya çalışmak beyhude.