İlk temettü geldi tuttuğum Texas Instruments'ten. 5 hissem vardı. 5.10 brüt'ten, 1.02 dolar kesmişler, $4.08 yatmış hesaba. Allah bereket versin :) Şimdi UK hisselerimi bekleyeceğim bakalım kesinti olacak mı vergi.
Printable View
İlk temettü geldi tuttuğum Texas Instruments'ten. 5 hissem vardı. 5.10 brüt'ten, 1.02 dolar kesmişler, $4.08 yatmış hesaba. Allah bereket versin :) Şimdi UK hisselerimi bekleyeceğim bakalım kesinti olacak mı vergi.
vergi verdikten sonra elde edilen getiri bistten daha az. aldığımız hisseye devlet ortak resmi olarak. tr de oturan bir kişi hisse senetleri yoluyla varlıklarını yurt dışına nasıl çıkarabilir ?
Affınıza sığınarak yazıyorum. 5'li çetenin vergi vermediği, Kızılay başkanının bile vergi kaçırıl.. ,pardon, vergiden kaçınılmasına yardımcı olduğu bir yerde maaşlı çalışan olarak kaynağında ortalama yüzde 25, sonrada kalan paradan KDV+ÖTV olarak bir yüzde 30 daha ödediğim bir ülkede vergiden azrailimmiş gibi kaçınırım.
Doğrusu geriye doğru okudukça aydınlandım amerika ile anlaşmamız yok sadece parayı getirirken vergi beyanı vermek gerekir yoksa maliyenin haberi olamaz diye biliyordum. Vergi olaylarını öğrenince biraz şevkim kırıldı.
Apple -3.33% premarket'te ağzı yüzü kaydı. Benim portföy de aynı şekilde :d