1 dakikalık, 15 dakikalık, saatlik, günlük, haftalık, aylık vs trendler var bir alt trend bir üst trende bazen ters olabiliyor, o kısımları traderlar ve robotlar değerlendiriyor.
Printable View
Tabii ki abi, backtestler olmazsa olmazı bu işlerin. Algoritma bu yüzdem var zaten.. elindeki datalar tam olacak, serverlar yani bu bahsedilen sistemi kurmak milyon dolar değil milyar dolara mal olur.. zaten bir de hissede bütün kademelere hakim olmam lazım, yani hisseyi oynatacak kadar elinde lot olması lazım..
O yüzden herkesin yiyebileceği bir nane değil.
Zaten bistech in gelme amacı da bu. Bu yüzden volalite arttı.
Devletin işine geliyor. Daha fazla yatırımcı, daha fazla para demek bu.
Çoğunluk her gün malı 1-2 kademeye al-sat yaparsa,robot iş yapar,araya benim gibi uzun vadeci ve kararlı girenlere robot çaresiz sanıyorum.
Neyse ROBOT tekniğini bilmiyorum,ben pratiğimi yazdım.
İşlemlerimi paylaşmayın dediğiniz için ıspata gerek duymuyorum,genelde her işlemim özetini kayıt altına alıyorum.
YTD
Yapı Kredi Yatırım'ın borsa yatırım fonu vardı, oradan tecrübe kazanmış olabilirler, fonu alınca hemen anında hedge edip gidip model portföyden alım satım yapıyordu muhtemelen. Nedense kalktı, borsa yatırım fonlarını vergi açısından hisse gibi değerlendirirler ise çok kişi borsaya gelir. Yatırım Ortaklıklarının cılkı çıktı ama Borsa Yatırım Fonu daha şeffaf. Artık yeterli teknoloji var eskiden daha zor idi. Ziraat yatırımın bir kaç borsa yatırımın fonu var işlem hacmi de oluyor ama alım satımdan kazanca vergi var.
Hocam bizim ülkede bu işte denetimsiz..
Birisi geliyor elindekine alıcı bulamazsa doğru koşturuyor fon yöneticilerine.. veriyor komisyonu, elindekini satıyor fona.. fondan yatırımcı hesap sormuyor ki.. çoğu dolaylı yoldan yatırım yapıyor çünkü..
o işte tüccarların elinde.. gidiyor tepeden hisse alıyor fon... sonra faiz altı getiri..
al bak hisse fonlarına... altın fonlarını, döviz fonlarını geçemiyor...
Niye? Çünkü dediğim olay gerçekleşiyor..
Hocam siz yatırımcısınız işte tebrikler.. benimde portföyüm mevcut.. şuan 8 hisse var..
Yeri geldiğinde 15 e çıkıyor ama 8 in altına hiç düşmedi...
Yıllık ortalama Faizden de, altındanda çok iyi getiri sağlıyor.. eksiye senede 1-2 sefer anca düşüyor.. sene bazlı hep getiri..
Bizde çoluk çocuğa yapıyoruz işte.. tarla, arsa, ev bırakacağımıza..
Bende ev yok, araba yok.. her şey kiralıktır..