-
Tabi bu işin ucu jet yakitina kadar gider. Uçaklar için en önemli maliyet kalemi olduğu için ama o ayrı hesaplanıyor sanırsam o kalemde havacılık sektöründe yuzde 20 maliyet kalemini olusturuyor, personel giderleri ile birlikte en önemli kalem.
Peki petrole dayalı diğer sanayicinin durumu ne alemde? Özellikle petrole dayalı ürün gammi fazla olan şirketler ve bunların ihracaat ayağı. Karşılıyor mu gelirini giderini..
Domates olmuş kaç para onda bile petrol bir maliyet. Domates deyince şişe değil bir cok hisse fiyatını solladı bazisini 2 ye belki de 3 e katladı.
Vay vay vay yazık şu ülkeme.. ytd
-
Ha domatesi bu işe karistirma onda talep çok, arz az olduğu için fiyatlar öyle.
Biber de öyle hıyar da!
Neden acaba böyle talep patlaması var, neler oldu neler değişti ki. Ytd
-
Afedersin domatesi geçiyorum, 3 dene don alıyorsun kampanyadan 2 dene don parası veriyorsun. Babababa kampanyaya bak damping yapmışlar 2 don parası en ucuz 400-500 gayme. Ona da talep fazla demek ki..
eee talep fazla olmasinin sebebi domatese ve don a olan talepten olmasa gerek. Ve bunun gibi bir çok şey evinden, trafiğine kadar talep yoğun.
Talep yoğunlugundan değil bu talep sebebi, talebi oluşturan etmenlerden kanımca.. eskiden bu kadar talepkar değildik. Ytd
-
🍅 domates kış geldi o yüzden arttı diyenler olabilir. Haklılar belki.
Peki ya don niye öyle?
Öylesine yazdım, hep hisse olmaz forumda. Bunları oluşturan ana konulara da değinmek istedim, birazda. Kıssadan hisse olsun diye.
Sonuçta döviz var, petrol var konularin iceriginde. Öyle değil mi? Ytd
-
Şişecam ın durumuna bakınca insan hayret ediyor!
Nasıl olabilir nerede bu kadar hata yapıyorlar?
İnsanlar neden borsadan korkuyor?
Oyak iş sabancı ları göstermek yeterli belki de…
Ytd
Çok üzücü.
-
Ne domatesmis be! ağlamayana meme yok dediler.. 😊 ytd
-
Hayde dometiss, domatisss. Şener şen repliği geldi aklıma.. ytd
-
Domatesi sonlara doğru yine menemene çevirdiler, bankalara ve haliyle endekse destek gibi birşey oldu. Ytd