Selamlar bu Ak yatirimin derdi nedir surekli satista...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Selamlar bu Ak yatirimin derdi nedir surekli satista...
EKONOMİ HABERLERİ
| 29.06.2018 14:15 | Son Güncelleme 29 Haziran 2018
Temmuz ayında elektrik fiyatlarında artış yapılmayacak. Sektör temsilcileri, döviz kurunun maliyetler üzerinden oluşturduğu baskıya rağmen elektrik fiyatlarındaki artışın hükümet tarafından gerek görülmediğine dikkati çekti ve kararın yerinde olduğu belirtildi.
orhan976 aynı yorum krdmd forumunda'da var ordada satıyor.
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Oyak Yatırım, Enerjisa'yı 7,93 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı
Oyak Yatırım, Enerjisa'yı 7,93 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı.
Oyak Yatırım'ın ( http://www.oyakyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Yüksek ve öngörülebilir büyüme
%28 yükselme potansiyeli ile AL tavsiyesi
Enerjisa, faaliyet karının (FAVÖK + Yatırım Harcamaları Geri Ödemeleri) %90’ını oluşturan ve regülasyona tabi olması sebebiyle yüksek görünürlük ile kar büyümesi sağlayan elektrik dağıtım işinden önemli ölçüde fayda sağlamaktadır. Şirket hisseleri benzerlerine göre 2018-2019 ortalama FAVÖK ve F/K çarpanları bazında sırasıyla %57 ve %28 iskontolu işlem görmektedir. Enerjisa’yı %28 yükselme potansiyeli ile Araştırma kapsamımıza alıyoruz.
Öngörülebilir ve garanti nakit akımı yaratımı
Enerjisa’nın dağıtım ve perakende faaliyet karının neredeyse tamamı regülasyona tabi işlerden gelmekte olup, bu da şirketin faaliyet performansının büyük ölçüde tahmin edilebilir olmasını sağlamıştır. Dağıtım tamamen regüle bir iş olup düzenleyici kurum operatörleri elektrik dağıtım ağını büyütme ve geliştirme konusunda teşvik etmektedir.
Faaliyet karında 2020’ye kadar ortalama %17 büyüme
Enerjisa’nın faaliyet karının 2020’ye kadar düzenlenmiş varlık tabanı büyümesi, yatırım gelirleri ve verimlilik kazançları ile yılda ortalama %17 büyümesini bekliyoruz. Ayrıca, istisnai kalemlerden arındırılmış net karın da yine aynı dönemde %20 büyüme göstermesini öngörüyoruz.
Sürekli azalan borçluluk düzeyi
Enerjisa’nın borçluluk oranı (Net Borç/Düzeltilmiş FAVÖK + Yatırım Harcamaları Geri Ödemeleri) 2015’teki 5,5 seviyesinden 2017’de 2,9’a düşmüştür. Ayrıca şirketin önemli miktarda kur riski bulunmamaktadır. Şirketin borçluluk oranının güçlü FAVÖK büyümesi ile 2020’de 2,1’e gerilemesini bekliyoruz.
%6.5 temettü verimi
Enerjisa’nın istinai kalemlerden arındırılmış net karının %60-70’ini temettü olarak dağıtma politikası vardır. Şirket 2018 yılında 2017 düzeltilmiş net karının %68’ini dağıtmıştır. Aynı oranda bir varsayımla bu yılın karından da 0,41 TL temettü dağıtılmasını öngörüyoruz. Bu da %6,6 temettü verimine denk gelmektedir."
genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=HIRBhttp://imageturko.com/?di=9EYW
Bu düşüşün bir açıklaması var mı? Acaba
Şimdiye kadar sahip olduğum en kazançsız hisse çıktı, maliyetime yaklaşsın bir daha asla ne alırım ne aldırırım
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=FO1Ghttp://imageturko.com/?di=4PDY
Kimse yok muuuuu ?
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enerjisanın elelektrik üretiminin yaklaşık % 40 kadarı doğalgazdan,geri kalanın büyük çoğunluğu hidroelektrik sanırım.Bu yüzden doğalgaz zammından etkilenmesi nispeten düşük olup elektrik zammından dolayı totalde buişten daha karlı çıkabileceğini düşünüyorum
Doğalgaz santralleri Enerjisa Üretim Santralleri A.Ş.de ve o şirket Enerjisa Enerji AS içinde değil dolayısıyla halka açık değil. Enerjisa Üretim Santralleri A.Ş., Sabancı Holding ve E.ON’un eşit hissedar olduğu bir şirket.. . Enerjisa Enerji A.Ş. bünyesinde Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş., Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş., Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş., Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile Enerjisa Müşteri Çözümleri A.Ş. var.
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş., Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş elektrik üretmez ve elektrik satmaz gelirleri;. . Dağıtılan enerjiden dolayı alınan dağıtım hizmet bedeli kazancı, Hedef Kayıp Kaçık Oranı ile Gerçekleşen Kayıp Kaçak Oranı Arasındaki Farklardan Elde Edilen Kazanç, Şebeke İşletim Giderlerinden Tasarruf Edilmesi Yoluyla Kazançlar, Yapılan Yatırımlar Sebebiyle Elde Edilecek Kazançlardan oluşur.. . Dağıtım hizmet bedeline en az 7,05 en çok %11 zam gelmiştir.
Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş., Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş., Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. elektrik üretmez. Alır ve satar şöyleki;. . Perakende şirketlerinin, görevli tedarik şirketi vasfıyla, sadece lisans bölgelerinde bulunan müşterilere, resmi tarifeden elektrik satışı yaparak gelir elde ederler. Bu gelirin oranı devlet tarafından % olarak belirlenmiş olup, bu gelir garanti bir gelirdir. 2020 yılına kadar brüt kar marjı olarak %2,38 öngörülmüştür ama çeşitli kalemlerde %1 e yakın epdk’dan performans primi alırlar. Doğal olarak elektriğe zam gelince ciro artar. 100 liralık satıştan 3 lira kazanan şirket zam sonrası 110 liralık satış yapar ve 3,3 lira kazanır. Bunun dışında daha yüksek karla serbest tüketiciye de satış yaparlar.
Bu hisseyi gönül rahatlığı ile alın aldırın 20 yıl başınız ağrımaz.
Bu durumu gören yok, hisse arz dan beridir hicbirseye tepki vermiyor, hep endeksin altında talep yok yaprak kimildamiyor VE can sıkıyor. ..
eyvallah hocam
Ne beter hisse kıpırdamıyor yine
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar bu hisse halka arz edildiğinde yüksek iskontolu yabancıya hisse verildi ve 6 ay satış yapmamaları şartı vardı diye biliyorum. Yabancı hisseyi aldığında dolar 3,50 TL civarındaydı verilen temettüyüde sayarsak adamlar zararda satıp çıkmak istiyor olabilirler hisse likit olmadığından yavaş yavaş malı veriyor olabilirler. YTD.
Hissedeyim bilanço bekliyorum enerji sektöründe çalıştığım için durumu yanlış yorumlayan arkadaşları aydınlatmak istedim
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine mi düştü bu 😐
143 M TL ceza yedi ENJSA iştirakleri, hay ben senin...
Düzelirrr. Sıkıntı çıkmaz :) Videoyu izleyin.
https://videonuz.ensonhaber.com/izle...ledigini-yapar
Bilanço geldi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bilanço geldi.
https://pbs.twimg.com/media/Dkfefh2X0AAenoY.jpg:large
ENJSA Konsolide 2018/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 498972000 Yıllık Değ%:90
Yarin ne olur onemli olan bu!
2018 6Aylık kar 498 Milyon TL olsa da baz alınan kar 411 Milyon TL. (2018 3 aylık baz alınan kar 243 milyon TL, 2017 6 aylık baz alınan kar 101 milyon TL imiş)
2017 yılı tamamında baz alınan kar 522 Milyon TL idi.
*Baz alınan kar (Underlying income) şirketin sitesindeki sunumlardan görülebilir.
Kar gelişimi olumlu görünüyor. Bende yok, elinde olanlara hayırlısı olsun.. [emoji4]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Enerjisa CFO'su Bibert: 2018 için 3,0-3,3 milyar TL faaliyet gelir hedefimizi teyit ediyoruz
Enerjisa Enerji, 30.06.2018 tarihi itibariyle mali tablolarını
açıkladı. Elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider
enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2018 yılının ilk yarısında 1.723
milyon TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen yılın
aynı dönemine göre yüzde 58 artırdı. Enerjisa Enerji’nin 2018’in ilk
yarısında baz alınan net karı 411 milyon TL‘ye yükseldi.
“2018’ için 3,0-3,3 milyar TL faaliyet gelir hedefimizi teyit
ediyoruz ”
Enerjisa Enerji CFO’su Sascha Bibert, halka arz sonrasında ilk
çeyrekte gerçekleşen güçlü büyümenin ikinci çeyrekte de devam ettiğini
belirtti. Enerjisa’nın 2018 ilk yarıyıl performansını değerlendiren
Bibert, “Enerjisa Enerji ikinci çeyrekte planlanan yatırımlarına devam
ederek, hem Dağıtım ve hem de Perakende satış gelirlerinin artışına
bağlı olarak faaliyet gelirlerinde güçlü bir büyüme kaydetmiştir. Buna
ek olarak, gelirlerin nakit akımına dönüşümündeki etkiye bağlı olarak,
serbest nakit akımında da toparlanma görülmüştür. Gerçekleşen güçlü
ikinci çeyrek rakamlarımız sonrasında, 2018 yılına dair 3,0 - 3,3
milyar TL faaliyet gelir beklentimizi teyit ediyoruz." dedi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(14/08/2018 - 09:49:44)
bende kağıt yok,
kimsenin işine karışmakta haddim değil.
bu kağıtta 1 yıl ve üzeri bekleyen iyi kazanır.
ytd.
Enerjisa Enerji
Kapanış (TL) : 5.05 - Hedef Fiyat (TL) : n.a - Piyasa Deg.(TL) : 5964 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 5.5 ?
ENJSA TI Equity- Öneri :N.R Get.Pot.%: n.a Analist: mkucukmeral@isyatirim.com.tr
Enerjisa 2Ç18 Finansal Sonuçları: Güçlü sonuçlar
Enerjisa 2Ç18'de 256mn TL net kar açıkladı. Yıllık bazda %39 artış gösteren net kar piyasa beklentisi 205mn TL'nin de %25 üzerinde gerçekleşti. Net kar rekabet kurulunun 107mn TL'lik idari cezasını içeriyor. Bu kalem dışarıda bırakılıp bakıldığında net kardaki artış çok daha güçlü olmaktadır. Şirket'in net karında yaşanan artış tamemn güçlü operasyonel sonuçlardan kaynaklanıyor. Şirket'in gelirleri yıllık bazda %35 artarak 3.76 milyar TL'ye FAVÖK ise %49 artış göstererek 889mn TL'ye ulaştı. Net varlık tabanındaki artış, yükselen reel getiri oranı ve enflasyon büyümenin arkasında yatan temel faktörler olarak öne çıkmaktadır. FAVÖK piyasa beklentisi 865mn TL'nin %3 zerinde gerçekleşmiştir. Sonuçların genel olarak beklentilerden iyi olması nedeni ile piyasa tepkisinin olumlu olacağını düşünüyoruz.
Enerjisa ikinci çeyrekte 256mn TL net kar açıkladı. Açıklanan kar piyasa beklentisi olan 205mn TL’nin üzerinde geldi. Geçtiğimiz hafta açıklanan 107mn TL tutarındaki rekabet kurumu cezasının yanında 324mn TL seviyesindeki net finansal giderlere rağmen Şirket net karını geçen yılın aynı dönemine göre %39 artırmayı başardı. Şirket’in en önemli faaliyet göstergelerinden biri olan operasyonel gelirler geçen yılın aynı dönemine göre %49 artışla 857mn TL oldu. Enerjisa’nın faaliyet gelirlerindeki söz konusu artış ağırlıklı olarak 2018’in ilk yarısı itibariyle faaliyet gelirlerinin %89’unu oluşturan dağıtım segmentinden kaynaklanmıştır. 2017 yılının ilk yarısında 4,6 milyar TL iken, 2018 yılının ilk yarısında 6,5 milyar TL’ye ulaşan “Düzenlenmiş Varlık Tabanı”na ek olarak, RMGO’nun %11,91’den %13,61’e artmış olması, finansal gelirleri desteklemiştir. Son dönemde endekse göre zayıf performans sergileyen Enerjisa’nın güçlü 2. çeyrek sonuçlarına piyasa tepkisinin olumlu olmasını bekliyoruz.
Sayın adestim haber için teşekkürler lakin sayfa sayfa gezip yapıştırdığım bu haberleri okumak mümkün değil hangi dil bu? Kopyala yapıştırın düzgün olması için bir sayfa açmıştı yöneticiler bence orayı inceleyin
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alan satan atarmısınız.[emoji4]
Ben bilmem , şimdilik aranızdayım
Oyak 7.90 hedef fiyat vermiş ki bence 9 TL eder.. Çabuk tepki veren bi hisse.. Orta vade alınır( ben%30 a razıyım.) 7 ye varınca yolla gitsin dersen de olur