para giriş cıkışı ilginç karşılaştıralım. yanlışlık varmı ?
Printable View
para giriş cıkışı ilginç karşılaştıralım. yanlışlık varmı ?
Nette, toplam 300.000 adet hisse alınmış gibi hesapladım. Bu da büyük bir değişim değil sanırım. Hatta, bu 300.000 adet hisseyi 4,80-5,00 TL. arası bir fiyattan ky. aldıysa ,yandık. Spek, bunları geri alabilmek için, aşağıya bastıkça basar. Bizleri de bunaltır. Ben, bu takas işlerinden pek anlamam. Ucuz ,beklentili , büyüyen , yatırımlarını tamamlamış , borçsuz , kar üreten bir şirketi buldum mu , ful dalarım.
Bundan önce Lidfa hissesindeydim. 2,05 TL. den aldım. Hisseyi herkes kötülüyordu. Aldırmadım. Ben araştırmamı yapmıştım. 2 - 3 ay sonra %50 kar ederek 3,05 TL. den onu sattım.... Birkaç hafta önce de 4,30 TL. den bu hisseyi aldım.
İşlemlerin ağırlıklı ortalaması 4,93 TL. Kapanış 4,79 TL...... Bu da , yüksek olasılıkla , Pazartesi ve diğer günler, aşağı yönlü baskılama olabileceğini gösteriyor. Yine de speklerin ne yapacağı belli olmaz...Birileri çıkıp, yüklü miktarlarda alımlar yaparak ,speğin planlarını da bozabilir.
Arsa haberini kullanarak , 4,80-5,00 TL. arasındaki malları , eğer spek ky. ye kilitlediyse , onları iyice dövüp , ellerindeki malı ucuzdan geri almadan , hisseyi götürmez.... İnşallah böyle olmamıştır.
Dün , geceden 5.000 adedine 5,19 TL. den satış talimatı vermiştim. En yüksek
5,11 TL. yi görmüş. Dolayısıyla satış emrim gerçekleşmedi. Bugün 5,05 TL. iken yapılabilirdi , ama o sıralar işyerindeydim. Fırsat bulamadım.... Bundan sonra da 4,79 TL. veya daha aşağı fiyatlardan asla satmam. Pazartesi günü 5 TL. üstünü bir daha gösterirlerse , belki lotlarımın küçük bir kısmıyla atraksiyona girebilirim. Alternatif hissem hazır ve bunu kimseyle paylaşmam. Muhtemelen ,ben Acsel de beklerken , alternatif hissem yükselerek uçup gidecektir. Çünkü , bu durumlar çok sıklıkla başıma geliyor.
4.43 4.77 arasi gap var birde 4.20 ler civarinda gap var. Onumuzdeki surec ise senato oylama reisin abd ziyareti felan. Sattigi mallari geri almak icin gaplari doldurmaya gidecektir. Fakat bu harwketi agir agir yapacaktir bezdirerek. 4.75 ler ve altinda her alacagi hisse ona kar olacak. Taaki toplayana kadar. Ama gaplari kapatmak icin artik bahanesi var yukardan alanlari bezdirmek ve mal almak.tuzaklar felan. Bakalim bize nezaman ekmek cikar en son 25 binll tl sini aldim spek grubunun. Kagitta spek grubu var. Bakalim bu sefer nekadarini alacagiz. 4.20 ler guzel yerler olacaktir tekrar maliyette.
Bahsettiğiniz durumların , gerçekleşme ihtimali oldukça yüksek. Böyle bir durum karşısında , benim herhangi bir alternatifim de yok. Atacak kurşunum kalmadı. Mecburen elim kolum bağlı , seyredeceğim. Bugün , 4,80- 5,00 TL. arası alanlar, önümüzdeki günlerde, olası dayağı yerken , maalesef , benim yapabileceğim hiçbir şey yok... İnşallah, ekstradan birşeyler olur da , hiç kimse dayak yemez.
Spekler pek iyi niyetli degildirler. Ama bilmedigimiz bir durum yada plani varsa tpao haberi yollayip asagi dususu engelleyebilir ama ne olursa olsun yukaringitmeknicin aetik sebebi yok. Habersiz nasil gitsin yani pazartesi den cumaya 6 yapsa gene vermez ky mali. Daha fazla gidecel diye
Aşağı düşüşü engellemek gibi bir düşünceleri asla olamaz. Çünkü ,onların işi , ucuzdan toplayıp , pahalıdan satmaktır. Bu işi becermek , çok da kolay değildir sanırım. Çünkü , karı gören ky. hisseyi satar ve kaçar. Speğin elinde yüklü mal olduğu için, öyle kolaylan satıp kaçamaz.
Günün özeti, tahtaya yön verenler güniçi iyi bir marj yaptı , hayalperesy ky'ler tavanları bekledi, bu güzel haberde bile tavan kilitlemedi. Tahtacı sırf kendisine çalıştı. önümüzdeki günlerde ufak kıpraşmalar olsada . Arsanın yüksek bir fiyatla satılması ihtimali hariç 4.50- 5 tl arası dengeleneceğiz sanırım..
ytd değildir
Peki spek bu yuzde 10 luk yukari harekette ky den biraz daha mal toplamis olamaz mi?Tavan olmayacagini anlayan bir cok ky kar alip cikmis olamaz mi? Atladigim bisey varsa uyarin lutfen.
Güzel yanlız şunuda soyleyeyim o spek grubunun fazla vakti yok çünkü şirket her olumlu habere gebe cuma günü rekor işlem hacimlerden biri oldu yeni gelenlere soyleyeyim bazı günler 1 milyon hacmi geçmiyor bu kağıt ama şunuda soyleyeyim yukardan mal satıp aşağıdan mal alacam diye bekleyen spek terside olabilir arsayı sattık şukadara diye bir haber daha gelir yukarı doğru bi yüzde 10 yaptığında ne yapacak spek bu sattığı malları nasıl alacak
Twiterda benim takip ettiğim ne kadar acsel sevdalısı varsa aşağıdan alırım diye sattı
gap var evet 2 yerde. bunu hemen kapatması gereken kuralmı var isterse kapatır
isterse 3-5 sene sonra da kapatır. bu tür durumlarda ters algı da yaratırlar.
cuma son 5 dk çok düşüş baskısı kurdu birileri.
iki gurup havası oluştu bende. gapları kapatması bana ilave alımları sağlar
fakat bence mal kaptırmayacak.
bazı kağıtlar da öyle gaplar varki 5 sene olmuş. iyi inceleyin....ters algıları göz ardı etmeyin.
ve ne kadar ky mal çıkarsa kağıdı taşıyanlar için o kadar olumlu. ky sattımı zaten anında başka kağıda geçer malsız kalmaz)))
iyi tatiller
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
4 Kasım 2019 tarihinden sonraki , yeni pazar yapısı yayınlanmış.
Buna göre biz , anapazar 2 deyiz ve günlük fiyat marjlarımız %15 olarak görülüyor.
YILDIZ PAZAR GRUP 1 YILDIZ PAZAR GRUP 2 ANA PAZAR GRUP 1 ANA PAZAR GRUP 2
AKBNK AEFES ADANA DOKTA MRSHL ACSEL PKENT
ARCLK AGHOL ADBGR DURDO MSGYO ARMDA PRZMA
ASELS AKGRT ADEL DYOBY NATEN ATAGY PSDTC
BIMAS AKSA ADESE DZGYO NETAS ATLAS QNBFB
CCOLA AKSEN ADNAC EGPRO NUGYO AYCES QNBFL
DOHOL ALARK AFYON EGSER NUHCM BOYP RALYH
EKGYO ALBRK AGYO ERBOS ORGE BRKSN RHEAG
ENJSA ALKIM AKCNS EUHOL OSTIM BRMEN SAMAT
ENKAI ANACM AKENR FENER OZGYO BURCE SANEL
EREGL ANHYT AKFGY FLAP OZKGY BURVA SANFM
FROTO ANSGR AKGUV FMIZP PAGYO CMBTN SAYAS
GARAN AVISA AKMGY FONET PARSN CMENT SEKFK
HALKB AYGAZ AKSGY GARFA PEKGY CRDFA SEKUR
ISCTR BRISA AKSUE GEDZA PENGD DAGHL SNKRN
KCHOL BRSAN ALCAR GENTS PETUN DAGI SNPAM
KOZAA CEMTS ALCTL GEREL PINSU DENIZ SONME
KOZAL CIMSA ALGYO GOLTS PKART DERIM SRVGY
KRDMD CLEBI ALKA GSDHO PNSUT DIRIT TDGYO
MGROS DEVA ANELE GSRAY POLHO DITAS TGSAS
PETKM DOAS ARENA HATEK PRKAB DOBUR TMPOL
PGSUS ECILC ARSAN HDFGS PRKME EDIP TSGYO
SAHOL ECZYT ASLAN ICBCT RAYSG EGGUB TURGG
SASA EGEEN ASUZU IEYHO RTALB EMKEL ULAS
SISE GLYHO ATEKS IHEVA RYGYO ERSU VKFYO
SODA GOODY AVGYO IHGZT RYSAS ESCOM VKING
TAVHL GOZDE AVOD IHLAS SANKO ETYAT YAPRK
TCELL GUBRF AVTUR IHLGM SELEC EUKYO YAYLA
THYAO GUSGR AYEN IHYAY SILVR EUYO
TKFEN HEKTS BAGFS INDES SKTAS FORMT
TOASO HLGYO BAKAB INTEM SMART GEDIK
TRKCM HURGZ BANVT ISGSY SNGYO GLBMD
TSKB IPEKE BERA ISYAT TBORG GLRYH
TTKOM ISDMR BFREN ITTFH TEKTU GRNYO
TUPRS ISFIN BIZIM IZMDC TIRE GSDDE
ULKER ISGYO BJKAS JANTS TKNSA GYHOL
VAKBN ISMEN BLCYT KAREL TLMAN HUBVC
YKBNK KARSN BNTAS KATMR TRCAS IDGYO
KARTN BOLUC KFEIN TSPOR INFO
KERVT BOSSA KLGYO TUCLK ISATR
KORDS BRYAT KLMSN TUKAS ISBTR
KRDMA BSOKE KNFRT ULUSE ISKUR
LOGO BTCIM KONYA ULUUN KAPLM
MAVI BUCIM KRDMB UNYEC KENT
MPARK CELHA KRONT USAK KLNMA
NTHOL CEMAS KRSTL UTPYA KRGYO
ODAS CEOEM KUTPO VAKFN KRTEK
OTKAR CRFSA KUYAS VAKKO LIDFA
SARKY CUSAN LINK VERTU LUKSK
SKBNK DENCM LKMNH VERUS MARKA
SOKM DERAS MAALT VESBE MERKO
TATGD DESA MAKTK VKGYO METUR
TMSN DESPC MARTI YESIL MTRYO
TRGYO DGATE MEPET YGYO NIBAS
TTRAK DGGYO METRO YKGYO OLMIP
VESTL DGKLB MIPAZ YUNSA OYAYO
YATAS DMSAS MNDRS YYAPI OYLUM
YGGYO DOCO MRDIN OZBAL
ZOREN DOGUB MRGYO PEGYO
Gruplara Göre İşlem Esasları
İşlem Esasları YILDIZ PAZAR ANA PAZAR
Grup 1 Grup 2 Grup 1 Grup 2
İşlem Yöntemi Sürekli İşlem Sürekli İşlem Sürekli İşlem Sürekli İşlem
Açığa Satış ve Kredili İşlem VAR VAR VAR VAR
Brüt Takas YOK YOK YOK YOK
Özkaynak Oranı Genel Hükümler Genel Hükümler Genel Hükümler 0
Açık Takas Pozisyonu / Özkaynak Oranı Genel Hükümler Genel Hükümler Genel Hükümler 50%
Fiyat Marjı 20% 20% 20% 15%
Açığa Satış Yukarı Adım Kuralı YOK VAR VAR VAR
Devre Kesici Tetikleme Oranı 10% 10% 10% 7,50%
Devre Kesici Sonrası Emir Toplama Süresi 5 dakika 5 dakika 15 dakika 25 dakika
Devre Kesici Sonrası Eşleştirme Süresi 2 dakika 2 dakika 2 dakika 2 dakika
Google'da Matriks: Google Matriks
Forumun , Seans Salonu ,Cafe Trend ve Trade 2 bölümünde linkini vermişler. Oradan daha anlaşılır bir şekilde incelenme imkanı var.... Linki buraya kopyaladım ama açılmadı.
Bir daha deneyeyim.
https://newspictures.matriksdata.com...argruplari.htm
Maalesef açılmıyor.
Uzunca bir aradan sonra , hisseye yeniden giriş yaptım. iki gündür alım yapıyorum. 4,30 TL. ortalama ile , kendimce, yüklü miktarda hissem oldu. Son iki gündür ,onlar düşürdü ben aldım. Sonunda param bitti ve 4,30 TL. ortalama ile ful Acsel deyim. Bakalım satanlar mı karlı çıkacak yoksa ben mi . Bekleyip göreceğim. Kısa vadede, onlar belki kazançlı gibi görünebilirler, fakat orta ve uzun vadede , kazançlı çıkacak ben olurum diye düşünmekteyim....... Tek dileğim , şu günlerde şirketten güzel bir haber gelmesi ve satış yaparak hisseyi düşüren speklerin paniğe kapılarak, sattıkları fiyatın çok çok üstünden yerine koymak zorunda kalmalarıdır.
15 Ekim 2019 tarihinde , forumda yazdığım yazıyı yukarıya kopyaladım. Son cümlemdeki dileğime dikkat edin....Dileğim ,gerçekleşmeye başlıyor gibi......
İkinci dileğim , eğer spek , bugünden sonra , hisseyi elinde bulunduranlara dayak atmaya kalkarsa , şirketten gelebilecek ,yeni ve güzel bir haber sonrasında , esas dayağı kendisinin yemesidir.
4.18 den itibaren gap bıaktığı her kademeye ... er lot mal yazdım
bakalım teknikçi mi avlayacak yoksa sallama yapıp tüm boşlukları dolduracakmı.
her düşüşte ky mal kaptıracak.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
bence imkanı olan bıraktığı tüm boşluklara az çok alış girsin
Arsa haberine hangi hisse olsa 2 tavan çekerdi. İlginç bir hisse.
Speği , beceriksiz ve cimri olduğundan , hisseyi toplayamıyor. Bence , sıkıntı burda.
Garantideki takas oranı hangi ara 6431k olmuş cuma günü 3200k lardaydı
Acsel in 18 Ekim 2019 saklama dağılımı :
Garanti yatırım : 3.215.000
İş yatırım : 875.000
Vakıf yatırım : 673.000
Deniz yatırım : 415.000
Ak yatırım : 409.000
Bizim menkul : 180.000
Halk yatırım : 172.000
Gedik yatırım : 150.000
Şeker yatırım : 96.000
En son tarihli , saklama durumunu, gönderen olursa iyi olur. Karşılaştırırız.
Canın sağolsun.
Belki başka bir arkadaş yardımcı olur. Bekleyelim.
Acsel in 18 Ekim 2019 Tarihli saklama dağılımı :
Garanti yatırım : 3.215.000
İş yatırım : 875.000
Vakıf yatırım : 673.000
Deniz yatırım : 415.000
Ak yatırım : 409.000
Bizim menkul : 180.000
Halk yatırım : 172.000
Gedik yatırım : 150.000
Şeker yatırım : 96.000
Acsel in , en son tarihli saklama durumunu gönderen olursa iyi olur. Karşılaştırırız.
https://i.hizliresim.com/P7dBjv.jpg
TAKASLARA ÇOK GÜVENMEYİN ORTALIK ÇAKAL DOLU. BARDAĞI ÇALKALAR
şimdi tekrar takas verilerine baktım eski haline dönmüş takas verilerinde sıkıntı var galiba
hayta58 arkadaş tekrar kontrol ederse doğrulamış oluruz bendeki demo sürümü