Her gün fiyat güncellemeleri geliyor. Ekonomi bir muaz-ZAM sormayın gitsin.
Printable View
Her gün fiyat güncellemeleri geliyor. Ekonomi bir muaz-ZAM sormayın gitsin.
Türkiye’de yaşayanlar;
Che'nin “Gerçekçi ol, imkansızı iste” sözünü “Gerçekçi ol. Yetinmesini bil. Hiçbir şey isteme. Otur oturduğun yerde” olarak değiştirmeli bence...
bu başlık bayağı sönük kaldı. Dolarcılar tatil modundalar sanırım. Viop başlığı çok hareketli ve dolar öngörüleri gırla gidiyor. Damat bayağı popüler olmuş. Yabancılar bu durumu kutlayacaklarmış.
Borsaya bak!
Ekonomi yönetimine bak!
Muz cumhuriyeti amk...cuma karar çıkar,pazar iptal et...
Spk :amacı ve kapsamı açıklanan, pay piyasalarını ve yatırımcıları desteklemeye yönelik 13.07.2018 tarihli ve 30/831 sayılı Kurul Kararı’nın kamuya açıklanmasının ardından oluşan spekülasyonlar ve yaratılan olumsuz algının; mezkur Kurul Kararı ile piyasaya sağlanması umulan faydaların ortaya çıkmasına mani olacağı değerlendirildiğinden, Kurul Karar Organı’nın 15.07.2018 tarihli toplantısında, söz konusu kararın kaldırılmasına karar verilmiştir.”
Ben de gelmişim gavur memleketlerinde binbir zorlukla kazandığım parayı buraya gömüyorum!
Hay aklıma s.çayım...
salk bu herifler borsada suç sayılan ve şimdiy kdar bir sürü insana idari mali ve cezai müeyyide uygulanan bi durumu bir kaçay erteliyoruz diyebilen beyinzsizler borsa yönetiyor imzamı 31.031 e mi çeksem ne
halal insider trading direkten döndü
https://twitter.com/i/status/1017172340231241728
ver mehteri ve rmehteri
Abi ne dedi C.Başkanı 2015 yılında ülkeyi bir A.Ş gibi yöneteceğiz işte başladılar bu ülke iflah olmaz artık. İleriki yıllarda bırakın iç kargaşılığı dışarısı ile de durumlar karışacak çok adam pılıyı pırtıyı toplayıp gidecek hiçbirşeyin güvencesi kalmadı artık dalgalı kur rejimi bile tehlikede.
IMF 1999 da gelene kadar ben sistem dışıydım ...Olup biten si....değildi.....Kafa rahat yarın paraya el koyarlar mı , banka battı mı,banker kaçtımı , dolar ne olacak , gibi sorular sormazdım...Mal yastıkta kafamı rahatlatırdı...Sisteme girdikten sonra baş ağrısı bitmedi....
eğer kararı iptal etmeselerdi pazartesi borsadaki satışı tahmin bile edemiyordum. iptal etmelerine rağmen bunun etkileri pazartesi görülebilir. hukukun askıya alınması ve bir kişinin veya bir kurulun kafasına göre kararlar verebilmesi veya kanunların hızlıca değiştirilebilmesi güveni sıfırlar. bakalım önümüzdeki dönemde bu yaklaşımın etkileri neler olacak...
not: hayatımda bu ülkenin borsasına para yatırmadım, yatırmam da.
[QUOTE=mdemir;
not: hayatımda bu ülkenin borsasına para yatırmadım, yatırmam da.[/QUOTE]
para kaybetme zevkinden hep mahrun kalmışsın
cumhurbaşkanı nasıl olur diye merak eden açıp hırvat c.başkanına tv.de baksın
rakip futbolcular, hakem kadrosu herkesle tek tek kucaklaşıp öptü kutladı, bravo
rus hatunları görünce derler ya bunları allah yarattıysa bizimkileri kim yaratıyor, aferin ablaya..?
Mal Varlığı'nın Dondurulmasını Değerlendirme Komisyonu kuruluyor. Komisyon, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı'nın başkanlığında toplanacak. Komisyonda, Cumhurbaşkanlığı ve MİT'ten görevlendirilecek bir üye, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, Dışişleri Bakanlığı Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürü görev yapacak. Ticaret Bakanlığı, ekonomik faaliyetlerin dış ticarete dönük yapılandırılması için gerekli tedbirleri alacak ve uygulayacak. İlaç fiyatları ve bütçe de Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/201...e-2023-formati
Vaaay be..Mal Varlığı'nın Dondurulmasını Değerlendirme Komisyonu ?
Bu sayfanın sol köşesinde Toyota chr de 23150 tl. indirim diye reklam çıkıyor. Onlarda anlamışlar doların zıp zıp oynayacağını . Dolardan kazananları bekliyorlarmış.
4.8770 üzeri saatlikte hızlanır gibi..
https://i.resimyukle.xyz/axaR25.png
Kapitalist sistem özel-mülkiyet üzerine bina edilmşitir...Orayı yıkarsanız serbest piyasa ekonomisinden bahsedilemez...Onun adı başka olur.....Büyüklerin neden paraları yurt-dışına çıkardığı şimdi daha net anlaşılıyor...Yabancı falan gelmez ...Kalanlardan büyük ölçekliler kaçmanın yollarını arayacak....
Londra acildi beyler
https://finance.yahoo.com/quote/USDTRY=X
4.8615
Usd/try 4,8475 -0,0075 -0,15%
gau/try 193,799 -0,032 -0,02%
usd/zar 13,2670 -0,0004 -0,00%
eur/try 5,6665 -0,0098 -0,17%
eur/usd 1,1684 -0,0002 -0,02%
gbp/try 6,4199 -0,0078 -0,12%
“Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, temel senaryosunda bu yıl için
3 faiz artırımı öngörmeye devam ettiğini, ancak dördüncü bir faiz
artırımı için sonbahardan sonra ikna olabileceğini söyledi.”
Bu topiğin başlığıyla örtüştü...
Evet... Seçim bitti... Kabine kuruldu.. Faizler arttı... Notumuz düştü... Ne kaldı? Borç döngüsü.TL cazip hale gelebilir mi? Belki. Beklenti 100 baz artış ama 0.75 belki. Daha zaman biraz daha var gibi..
Yatırımcı savaşları olması gerektiği gibi devam ediyor. Teknik olarak kritik bir hafta. Bol kazançlar
Not falan düşmemiş sanki.
bence herşey daha çok güzel :halay: güllük gülistanlık :party: heryerde bir hoş seda var
Bugün dolar borcu ödemesi olan bir şirketimiz daha ,bugünkü dolar kurları yüzden SAKATLANMIŞTIR...
Sakatlanan şirket sayımız her geçen gün artmaktadır.
saygılar/başarılar
İşsizlik rakamları açıklandı...
Sevensem mi üzülsem mi bilemedim...
Bardağın dolu tarafından bakarsak manşet işsizlik tek haneye %9,6 a düştü...
Bu iyi...
Bardağın boş tarafından bakarsak;Son 4 çeyrek büyümeleri;%5,4+11,3+7,3+7,4=ort %7,85 büyüme olmasına rağmen sadece 850K istahdam sağlayabilmişiz...
Onca TEŞVİĞE RAĞMEN ÇOK AZ BENCE...
%7,85 BÜYÜME+ONCA TEŞVİĞE RAĞMEN 850K İSTİHDAM ARTIŞI BENCE ÇOK YETERSİZ...
saygılar/başarılar
Bu hafta Salı ve Çarşamba günleri Fed Başkanı Powell’ın
konuşmaları var,Çarşamba ayrıca euro bölgesi TÜFE
verisi açıklanacak..Güçlü gelebilecek bir enflasyon verisi ECB’ye
yönelik faiz artırımı beklentilerini güçlendirebilir. Böyle bir durum Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için olumsuz algılanacaktır..
Ayrıca piyasalar üzerinde
yeteri kadar Fed baskısı var.
TR Ekonomisi her yıl 1-1,1 milyon kişiye iş imkanı sağlamalı ki ancak mevcut işsizliği koruyabilsin...
TR Ekonomisini bir bisiklete benzetirsek en ufak bir yavaşlamada(düşük büyümede) işsizlik artıyor REİS İN KOLTUĞU SALLANIYOR...
Bisikletin pedallarına biraz hızlı basarsan bu sefer motor su kaynatıyor (enflasyon+cari açık+kur zararından sakatlanan şirketler)
Offff of
Gel de çık işin içinden....
saygılar/başarılar
23 milyar açık hemide faiz dışı bu gelmis gecmis tek kalemde verilen en buyük acık benzine dikkat
Bu acığı benzindeki otv ike oynayarak azaltabikirker
Moody's, Türk bankaları uyardı:
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk bankalarında sorunlu kredi miktarının Haziran'ın son haftasında sert artış kaydettiğine dikkat çekerek, sorunlu kredilerde ani artışın bankaların kredi notu açısından olumsuz olduğunu belirtti.
Güven endeksi artarken tüketim eğilimi azalması da ilginc
Hemen hergün yukardaki gönderimi paylaşıyorum...
Bazılarınız bu adam ne üfürüyor diyor olabilir...
Verilerle konuşmayı severim....
Buyrun sizler için hazırladım....
Hem tablosunu ,hemde grafiğini...
Son 2 haftadaki takipteki kredilerin artışına dikkat buyururmusunuz?
5 milyar tl...
Evet biliyorum nominal rakamdan ziyade sorunlu kredilerin toplam krediler içindeki oranı önemli ama 5 milyar tl lik nominal artış takipteki kredilerin toplam içindeki oranını da zıplatır....
İlerleyen haftaları pür dikkat izliyor olacağız..
Dip Bilgi:Veriler BBDK dan alınmıştır...
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/Oydphx.png
Dostum global piyasalarda gelişmeler düşündüğüm gibi devam ediyor. DOW, DAX sorunsuz, ancak euro/usd paritede henüz 1,17 üzeri teyid gelmiyor. Trump biraz daha kurcalamalı Benjamini değersizleştirmek için ama japonya gard almaya başladı (en fazla abd tahvili Çin ve japonyada 2,5 trilyon usd) japonya euro bölgesine yanaşıyor yavaş yavaş... Çin ne yapmalı? Takip edeceğiz. Kritik dönemler. Bol kazançlar
Bundan sonra takipteki (sorunlu) kredilerin oranının artması beklenir...
Çünkü ekonomi ilerleyen aylarda daralacak/soğuyacak...
Daralan ekonomi ile nakit akışı azalacak...(karlar düşecek)
Azalan nakit akışı nedeniyle şirket işletme sermayesini(personel ücreti+elektirk+su vb) bile karşılayamaz hale gelmişken nasıl borcun ana para+faizini ödeyecek söylermisiniz?
Özkaynaklarını satarak öder borcunu Sn Tengri Han dediğinizi duyar gibiyim....
Doğru...
Yerli ve milli şirketlerimiz haraç mezat fiyatlara bir bir yabancıların olur...
Çok Önemli Not:Ekonomi eğitim yoktur.Kıt kanaat ekonomi bilgisi olan bir mühendis olduğum gerçeği bilinmelidir...
saygılar/başarılar