umutabi ile konuşmuştuk; 6.50 ve üstü seviyeler satış için uygun olabilir, aşağıdan alım fırsatı mutlaka verecektir diye.
düşündüğümüz oldu da yapmadık, pişmanmıyım tabi ki hayır..
Printable View
umutabi ile konuşmuştuk; 6.50 ve üstü seviyeler satış için uygun olabilir, aşağıdan alım fırsatı mutlaka verecektir diye.
düşündüğümüz oldu da yapmadık, pişmanmıyım tabi ki hayır..
Hocam olur neden olmasın hükümet çeker faizleri yüzde 40 a bir müddet bizde satar tl nin rantını yeriz de sonra 90 lardaki gibi koca koca proflar misal asaf akat gibi çıkıp tl ye dandik para diye lakap takar.Resmen dandik para deyip duruyordu tvlerde.O faizi alan enflasyona bakar huylanır gene dolara geçer bu sefer yüzde 45 ister.Yaşadık biz bunları.
Gecen yıl 1-1 tl olan domates bu sene 3-4 arasında çıkgın bir fiyat insanlar domates kuracak salcâ yapacak 50 kğ olsa 150 tl
Seneye domates ithal etsek
düşmez mi fiyatı acaba !!??
Geçenlerde evin önünde 20 kilo kasayı 10 tl den veriyorlardı..Hanım 1 kasa almış...Migrosta salçalık domates 1.25 ....Ama pembe domates 6 tl :kahkah:
E gavur gelsin ben yüzde 32 33 le tl veririm kendisine anlaşırız bir şekilde .:))))))))
Bunun aslında devlet açısından teknik bir nedeni de var. Senin elindeki döviz zaten yurt içinde , yani seni o dövizi yurt içinde satmaya teşvik etmek yurt içi döviz likiditesini değiştirmez. Ama yabancı döviz satarsa yurt içindeki döviz likiditesi artar.
Bunu Antalya'daki otel odasının Hans'a 30 Euro'dan Ahmet'e ise 400TL'den pazarlanmasının altında yatan mantık ile benzeştirebiliriz.
Hala anlamak istemeyen arkadaşlarımız var....İçerideki tasarruf sahiplerini insanımız hiç sevmiyor Onların parasını bazen bankalara bazen betonculara peşkeş çekiyorlar.....Dövizin pozitif tarafı eninde sonunda gerçek değerini sen buldurmazisen yabancı bulduruyor.....Birde sistem dışına çıkmışsan kimseye para kaptırmıyorsun ..
Şimdi misal dolar 5.80 .Hiç dolar pozisyonu olmayan bir mevduatçı ayda yüzde 1.5 faizle parasını mevduattamı devam ettirir burdan dolara mı dalar,iç piyasalarda ana soru bu sanırım.Ha ana sorun bu faizlerle batan firmala,r işsiz kalan binlerce insan da kapitalizm böyle bir şey işte.Amerikaya döndük,nüfusun yüzde 7 si evsizmiş al buyur işte yakında bizde de başlar.Gözünü seveyim kültürümüzün kimse akrabasını sokakta bırakmaz .İnşallah bozulmayız.
Türkiye'de TL swap yapan kurumlar hala varmış. Siz biliyor musunuz ? nereden yaparız.
Anladım bankaların hoşgeldin faizi gibi.Ben bankanın 30 yıllık müşterisiyim bana vermediği faizi yeni gelene veriyor.Sırf bu nedenle tüm paramı başka yere transfer etmişliğim var.Temsilcim,bunca yıllık müşterimizsiniz x paraya bizi değiştirmeye değer mi diyor.E sen beni x paraya değiştiryorsun,parayı sokakta mı buluyorum.
işte o zaman olması gereken faiz ne? sorunu ortaya çıkıyor.. görünen o ki şimdilik yabancıya verilen faiz çok yüksek.. bunun bir nedeni var .. bir şekilde ülkemize dolar girmeli.. buraya kadar tamam.
ama yabancıya verilen bu normal üstü faiz yine vatandaşa fatura edilecek, (başka seçenek yok) yine başa dönüyoruz.. niye bu duruma geldik, neden getirildik, GÖZ GÖRE GÖRE...
sömürü sistemi diyorum ben,, ülkemizin başına kim gelirse gelsin yabancılar sürekli bizi sömürecekler, alınterimizi, emeğimizi "BİR TIKLA" cebimizden alacaklar..
ülkeyi yönetenler de ya bunlara destek verecek , yada seyirci kalacaklar (kim gelirse gelsin) eskiden tl mevduatçı da enflasyonun üstünde bir reel getiri elde edebiliyordu,, şimdi sömürü sistemi ve/veya yöneticilerimiz daha da acımasız oldu.
gerçek enflasyonun altında bir faiz ile tasarruf yapanlarında canına okuyorlar,, şimdi hem ücretliler, hem tasarrufçular sömürülüyor.. esasen tasarrufçular da sömürülen kesimden geliyor, bir kısım sömürülen nasılsa bir baltaya sap olamam mantığı ile kazandığını yemiş, diğeri ev-bark sahibi olayım, çocuklarımın geleceği için birşeyler yapayım diye yememiş içmemiş..
allah sonumuzu hayır etsin.
SİSTEMİ KANDIRMAK diye bir kitap vardı okuyanlar vardır mutlaka.. esasen insan akıl yolunda ilerlerken herşer BİR KANDIRMACADIR. esasen kandırmaca da bir zihniyet bozukluğudur.. o zaman akıl=zihniyet bozukluğu gibi bir durum oluşuyor.
devlet BENİ KANDIR diyor.. sizde SİZ EMREDİN YETER Kİ, HEMEN DİYORSUNUZ. hani doğruyu bulacaktık?
anlaşılan şuydu; dolar 7 tl olduğun da satış fiyatı belirlerken doların 7 tl veya daha üstü olacağını öngörerek fiyatı 6.5 tl ye sabitledim..
yani eğer bir değişim olmazsa insanlara size dolar 6.5 tl üzerinden satış yapacağım diyor piyasa da dolar 5.75 civarı olduğuna göre.
açık açık sizi kazıklıyorum diyor.
Bankalara özsermayalerinin %25'i ile sınırlı swap kısıtlaması getirilmesi Londra piyasasında TL kıtlığı yaratmış, bundan ötürü TL swap faizleri yükselmiş görünüyor. Bence Londra kaynaklı FX piyasada TL'yi açığa satmış olanlar son değişiklikle çok fena ters pozisyonda yakalandı, pozisyonları kapatıncaya kadar %35'ler düzeyinde de olsa TL için faiz ödemeye devam edecekler veya kol gibi zararı göze alıp açık pozisyonlarını kapatacaklar.
MÜSİAD Nail Olpak: Canımız sıkkın , Dayak yiyoruz. Ama yediğimiz dayaktan bir uzvumuzu kaybetmeyeceğiz.
londra daki yabancı yatırımcıları "terste" bırakıcan.. ee onlar da bunu senin yanına bırakacaklar.. londra nın karşı hamlesini görmek istemiyorum. biri durdursun bu bilgisayar oyununu..
Swap için alınan karar bana göre kumarda hile yapmaya benziyor....Oyun devam ederken oyunun kuralını değiştirdiler...Adam %35 faizle TL alması sorun değil ki...Adamın erişebildiği TL nin miktarında %75 azalış olması asıl sorunun kaynağı....Bankalarımızın risk yönetimi konusu da ayrı bir mevzu....
Bence bu orta ve uzun vadede ciddi güvensizlik oluşturacak bir adım ....Yani yabancı artık seninle olan bağları zaman içerisinde koparacak ve dışarıdan sıcak para bulmak (portföy yatırımı şeklinde) oldukça zor olacak diye düşünüyorum....Yanlış mıyım!?
Yabancı bankalar ÇİTİ, DÖŞEBANK, MERİL, HASBİSİ her yöne vurup gol atıyorlar. :-) :) Kanunlarımız çok gevşek. Bu yabancı adamlar bu kadar kar ederken, yerli bankalardaki fonlar zalaklar sürekli zarar yazıyor! :-) :) Zeka sorunumumuz mu var, yoksa içeriden hainlik mi var? :) :-)
Deutsche Bank Traders Reaped $35 Million on Turkey Turmoil
https://www.bloomberg.com/amp/news/a...turkey-turmoil
Ülkemin insanı çok zeki...
Ancak bunu değerlendiremiyoruz...
Mevcut eğitim sistemiyle potensiyeli köreltiyoruz...
Değim yerindeyse okul dönemi çocuklar zeka özürlü gibi oluyor...
Bu platformda yazılanları takip ediyorum...
İnsanlar gerçekten düşünebiliyor...
DÜŞÜNMEK GÜZEL ŞEY...
ÖZGÜR DÜŞÜNMEK DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEYİ....