Grafik fazla dikleşti bence.. Logaritmik olarak bile..Realize den sonra yataya girdiğinde gelirim belki.. Getiriler transfer oldu bile.. :)
#CometoGedza.. :wave:
Printable View
Çok düzgün ve sağlam bir şirket e ortak olmuşuz bence.👍YTD.
Tebrikler Prkap beni yanılttın.. 10.02
Teknik yanılmaz ama etkisi ölçülemeyen kimi değişkenlerin var sanırım.. Sessiz çoğunluktan özür dilerim..
Ne işiniz var Gedza da ?? Oturun oturduğunuz yerde.. :) Hoşçakalın.. Maliyetlendiğimde yazarım.. :)
kagıt tavan tahtasında sıfır kısı var:)
Heralde ben yaklaşık 1.5 sene önce 1.56 den 35 bin lot sattım, üzerine bölündü, o zamanda 5-6 milyon kar ediyordu şimdide değişen hiç bişi yok ama 11 kat yükseldi, 2 tl den çok topladılar fark ettim ama kıyıpta alamadım, bu hissenin gerçekte olmaası gereken azami fiyat en fazla 3-3.5 arasıdır, diğer fiyatlamaların hepsini tkuru fiyatlması olarak görebilirsiniz.....
Oooo burada eskilerden birini görmek ne güzel :)
Firma aynı ama risk iştahı para bolluğu fiyatlamayı etkiliyor.
Yoksa daha önce buralarda defalarca konuştuğumuz lisans ücreti ve diğer kurumsal konularda çok çok az ilerleme var.
Bu ilerlemelerde henüz marjlara yansımadı. Ancak firmayı bu piyasa değeri ile görmek güzel. Benim için güzel bir yatırım oldu. Bakalım nereye kadar trend devam edecek....
Yaa ne vurdumduymazlarsınız... Ne bayramınız belli ne de yasınız.. Ama helal olsun her iki ritüeli de aynı anda sessizce yaşayabiliyorsunuz..
"Türk PrysmianKablo (PRKAB): Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapılan 400 kV Çanakkale Boğaz (Lapseki 3-Sütlüce 3) Geçişi
& İzmit Körfez (Hersek-Dilovası) Geçişi Denizaltı Kablo Bağlantı
İşleri Projeleri ihalesi için Şirket ile birlikte PrysmianPowerlink
S.r.l.'nin oluşturduğu DB.KAB. 19 Adi Ortaklığı tarafından verilen teklifin en düşük ikinci teklif olduğu öğrenilmiştir. İhale teknik değerlendirme aşamasındadır. Hisse dün günü %7,5 oranında kayıpla kapamıştır."
İkinci yer :(
kaynak:
ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)14/10/2020 08:54:51
YTD
Vbts nasıl etkiler bu hisseyi,kimse yok mu burada tecrübeli arkadaşlardan
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortaklara hayırlı haftalar.
bu günde en düşük teklifi verdi bakalım cuma günü nasıl açılacak
Kanal istanbulun kablo işlerini büyük ihtimal bu yapacaktır.
https://s12.directupload.net/images/201204/zqf8givm.jpg
üç aylık takas
Arkadaşlar nedir bu hissenin hikayesi
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/UmOfZm.jpg Yabancıda citi de yaklaşık 50bin lot Global den satan Deutche de 150bin lot kaldı.
https://i.hizliresim.com/YqEH6A.jpg
Deutche ve citi'nin 20bin lotu haricinde Yabancıda mal kalmadı.
Çanakkale Lapseki - sütlüce arasındaki ihalede prkab ın teklifi 2.olmuştu. İhale daha sonuçlanmadı. 1.teklifi veren NKT, zor bir ihtimal ama bir şekilde elenirse ihale iptal olabilir. Ya da ihale Prkab à kalabilir.
onaya geldi gibi...
yarınki hareketi önemli...az bir düşüş daha mı yapar, tepkisini verir mi bilinmez...
ama güzel günler öncesinde gibi...
kesinlikle ytd..
Biz yatırımcılar SPK ve BİST yönetimlerine aşağıdaki şöyle bir yazı gönderme konusunda ne düşünüyorsunuz? Ancak çok sayıda kişi tarafından yazılırsa belki dikkatler cekilir diye düşünüyorum.
“Borsadaki bazı şirketlerin, özellikle sanayi şirketletinin “maddi duran varlıklarıının değeri, güncel değerine göre bilançolarda aşırı düşük kalmış durumdadır. Borsa şirketletinin maddi duran varlıklarının değerini de 2 veya 3 yılda bir defa güncel değeriyle bilançolarda güncellenmesi şeklinde muhasebe standartları getirilmesi borsa şirketlerinde şefaflığı yükseltir. Yatırımcılar bu şirketlerin gercek özsermaye ve kredibilite gücünü hakkında daha doğru bilgi edinmesi de sağlanmış olur.
Bu standartlama ile ayrıca borsa şirketlerinin dolayısıyla Bist in genel reel değeri de yükselmiş olur. Buda Bist içinde olumlu durumdur”
Üretimde kullanıldığı veya şirketin kullanım varlıkları olduğu tastik olunmuş bu maddi duran carlıklarının değerlenme farkı her türlü vergiden muaf edilmeli. Ve değerlenme farkları bilançolarda “dönem karına” her hangi bir artı-eksi etkisi olmamalı. Bilançoda sadece varlık değerlenme farkı” kısmına artı-eksi değer olarak yansıtılmalı.
Enflasyonist bir ülke olduğumuz için bu varlıkların değer düşüklüğüne uğramaları gibi bir durumunda pek söz konusu değil, zamanla yine bilanço değerlerinin gerceğe göre düşük kalma olasılığı yüksek.”
Vay vay sanırım şirket battı kaç gündür eksi 3-5 her gün düşüşte.
1- Diyelim ki 2 ihale PRKAP a kaldı o zaman kağıdın gideceği yer sizce ne olur ?
2-Şirket bu 2 ihaleyi de alamazsa düşeçeği yer 2 tl mi?
Kısacası bu şirket bu 2 ihale için mi Türkiye de faaliyette ve borsaya girdi?
Kafamdaki sorular bunlar.
Bu konuda kötü veya iyi paylaşım yapabilirseniz sevinirim. Teşekkürler
Yatirim tavsiyesi değildir.
Yazalı iki ay oldu bir Allah'ın kulu lütfedip birşey demedi.hATTA SAYFAYA DA BAŞKA HERHANGİ BİR ŞEY YAZILMAMIŞ.Sanki ölü toprağı var üstünde. Sabah 12,43 açılış sonra 12,14 e (kadar şimdilik) şelale. Böyle anlayış ve işlemler yüzünden borsaya güvenemiyoruz. 2 aydır hiç bir gün daha günlük en yükseğinden kapatmadı tavan olduğu 1 gün hariç. Tahta yöneteni tebrik ediyorum.
İhalelerle ilgili de uzattıkça uzattılar maaşallah. Olumlu veya olumsuz haber yok. Buna da eyvallah.
Yatırım Tavsiyesi DEğildir.
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN:
Kanun No. 7326
Kabul Tarihi: 3/6/2021
Bu yeni kabul edilen kanunla, şirket varlıklarının yeniden değerleme sonucunda oluşan değer farkının vergisi %5 ten %2 ye indirilmiş..
Bu yeni yasa ile bu güne kadar maddi duran varlıklarını yeniden değerlemekten kaçınan şirketler, belki bu yıl sonuna kadar şirket defter değerini kredibilitesini yükseltmek için maddi duran varlıklar için yeniden değerleme yaparlar. Şirketlerin gercek özsermaye gücü ve gercek defter değeri açığa çıkar.
Şirketlerin özsermaye veya hisselerin defter değerinin yükselmesi, Bistin genel değeride yükselmesi açısından olumlu olur. Daha makul fiyatlarda görünecek olan BİST’e yabancı ilginin artmasınada etki eder! BİST’in Enflasyon ve dovize karşı her yıl değeri düşmekte, özellikle yabancı para birimi bazında..
Enflasyonist bir ülkede bir kaç yılda bir şirket maddi duran varlıkların yeniden değerlendirmelerin yapılması zorunlu olmalı
önünde 14.48 gibi önemli bir direnç var.. Geçerse güzel olur..
Bir film vardı ismi hep dikkatimi çekmişti "İTALYAN İŞİ"
Nedense 3 gündür hep aklıma geliyor filmin adı.