Son kararım 2000 kere
Printable View
https://www.forexlive.com/news/!/tur...eport-20190417Alıntı:
The Financial Times reports that Turkey's currency reserves may not equal the $28.1 billion touted by the central bank. Instead, they could be inflated by short-term borrowing via swaps. Strip those out and reserves total only $16 billion.
Bostanlı pazarında mazbata coşkusu...
https://www.facebook.com/ayse.poyraz...5067200659486/
Cevap 100 yahu. Sozelciyim ben aman diyim 🤣
Doğru cevap ne?
Yoksa sonsuza kadar tahmin mi yapacağız.
Ben 20 diyorum.
[emoji3]
Binali Yıldırım;
İstanbul seçiminde süreç işlemiş, İl Seçim Kurulu mazbatayı Sayın İmamoğlu'na vermiştir. Kararın hayır getirmesini temenni ediyorum. Demokrasi ve hukuk işlemiş; körüklenen gerilimin gereksizliği görülmüştür. Partimiz hukuki haklarını kullanmaya devam ediyor. Son söz YSK'nındır.
BIST SWAP PIYASASI / BUGÜN
https://i.resimyukle.xyz/9L2aMU.jpg
Bu soruda aslında test etmek istediğim yatırımcıların karar mekanizmalarının istatistiksel dağılımıydı:
Şöyle ki: Soru iç yapısında buna göre kurgulanmıştı.
8 kişi cevap verdi.
Ama bu 8 kişiden 2 tanesi kendinden çok emindi.
Diğer 5'i cevap verdi ama kesin emin değildi.
1 kişi daha az emindi ve karar değiştirdi.
Şüphe karşısında karar değiştirenlerin oranı %12.5 oldu.
Şüphe duyduğu için hiç cevap vermeyenlerin de oranının fazla olduğunu düşünüyorum.
Bu veriler ışığında deneyimiz yatırımcıların aslında kararlarını büyük ölçüde önceden verdiklerini , ölçümledikleri verilerin yarattığı şüphenin aslında kararlarına daha az etkide bulunduğunu gösteriyor olabilir.
Eğer şüphe duyduğu için cevap vermeyenler gerçekten varsa sonuç çok yüksek bir ihtimalle doğru.
Şüphe duyduğu için cevap yazmayan en az 8 kişi var mıydı sizce?
Bence 8 den fazladır.
Ben de 500 diye düşündüm ama emin olamadığım için yazmadım
Sn rxpu,
Bunu siz istediniz. Ben de sorumu soruyorum.
Viyana kuşatması neden sonlandırılmıştır?
Bu gece 'dolar out - bilmece in' galiba...
Fırsattan istifade ben de bir soru sorayım;
-Size 25 tane yarış atı veriliyor ve içlerinden en hızlı 3 tanesini seçmenizi istiyorlar. Yani birinci, ikinci ve üçüncü en hızlı atı bulacaksınız..
-Elinizde atların hızını ölçecek kronometre veya benzeri bir alet yok...sadece göz ile takip edebiliyorsunuz...
-Atları ancak 5'erli guruplar halinde yarıştırabiliyorsunuz daha fazla atı bir arada koşturamıyorsunuz..
En hızlı 3 atı en az kaç defa yarış yaparak bulabilirsiniz ????
Bu soruyu çok beğendim. Internete bakmadan bulmaya çalışın lütfen.
Cevabı burada anlatmak biraz uzun....kendiniz bulduktan sonra internetten bakıp kontrol edersiniz...
Cevabı bulabilenleri şimdiden tebrik ederim
Bu işin sonu nereye varacak,
BOJ, japon sanayisinin tapusunu tümden alacak mı!
https://www.zerohedge.com/news/2019-...nese-companiesAlıntı:
According to the latestNikkei calculations, not only has the BOJ also become the top shareholder in 23 companies, including Nidec, Fanuc and Omron, through its ETF holdings, but as of Q1, it was among the top 10 holders for 49.7% of all Tokyo-listed enterprises.
In other words, the BOJ has gone from being a Top 10 holder in 40% Japanese stocks last March, to 50% just one year later.
Financial Times yazari paylasmis. Swaplar haric MB net rezervinin 12 milyar dolar civari oldugunu, altin dahil, iddia ediyor
https://resmim.net/f/RaHZkq.jpeg
6
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
finansal zamanlardaki koçerolar katar merkez bankası ile yapılan TL-katar riyali swapının finansal mühendislik ile katar riyali-usd ile tekrar swaplanarak tcmb rezervlerine muhtemel olarak pseudo bir USD rezervi eklemlemiş olma ihtimalini de düşünmüşler midir acaba?
Bu soru eger 5 makine 5 salon 5 dakika seklinde olsaydi her kosulda cevap yine 5 dakika olurdu ama soruda ki 4. Degisken kafalari karistiriyor.
Her makineyi bagimsiz dusunelim.
Her salonda 1 makine olsun
Her makina 1 solunu 5 dakika da 1 kez temizlesin
Buradan gidersek
1 makine 1 solunu 100 dakika da 20 kez temizleyebilir.
Makineler bagimsiz ve salonlarda bagimsiz
O halde 20×100 = 2000 olmali
Benim son kararim budur.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İleri aşamada manipulasyon ile yatırımcının kararı değiştirilebilir mi?. Veya kaç yatırımcı manipulasyon ile karar değişikliğine gider?
Eğer benim manipulatif cevabım etki ettiyse cevap veren 8 kişiden manipulasyon yapılmamış haliyle 1 kişi karar değiştirirken, manipulasyondan sonra karar değiştirenlerin sayısı 2'ye çıkıyorsa bu yatırımcının manipulasyondan etkilenme oranının düşük olmadığını da gösteriyor olabilir.
Manipulasyondan önce
8 cevap, 1 karar değiştiren
Manipulasyondan sonra
8 cevap 2 karar değiştiren.
Karar değiştirenlerin oranı %12.5'tan %25'e çıktı.
Cevap 6 değildir. Öncelikle 25 adet at 5 li gruplandiginda 5 ayrı yarış çıkarır her yarıştan sondan 2 at elenir. Ikıncı tur yarışlar 15 at için 3 yarış demektir. Sonraki tura 9 at kalır 2 yarış. Bir sonraki 6 at 1 yarış ve disardaki tek atla birlikte son koşu 4 atla yarış dereceli atlar çıkar. toplamda yarışseverler 12 karşılaşma görürler. Iyi olan kazansın.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.