Durmuş yılmazdan Erdem başçıdan geldiğimiz yer damat ve çetinkaya offf offffff bddk başkanının cv sini okudum zaten bu ülkede bir gram bir ümidim vardı oda gitti.
Kurumlara kapıcı olamayacak adamlar kurumların en tepesinde.
Printable View
Durmuş yılmazdan Erdem başçıdan geldiğimiz yer damat ve çetinkaya offf offffff bddk başkanının cv sini okudum zaten bu ülkede bir gram bir ümidim vardı oda gitti.
Kurumlara kapıcı olamayacak adamlar kurumların en tepesinde.
Endeks tarafında çok güzel gel gel yapıyorlar sanki siz ne düşünüyorsunuz =)
ayhan abi bugun 6,2x lere atar mısın artık şu doları
ytd
Hep merak ederim...
Acaba Erdoğan'ın ülkenin finansal durumu ile ilgili soruları nasıldır?
Kiminle nasıl ne seviyede hangi terminoloji ile konuşur?
Hangi verilere dikkat eder?
Yetililerin, hangi konularda dikkatini çeker?
Direktifleri nasıldır?
Bir büyük sanayi şirketinin de, bir market sahibinin ya da torna atelyesi sahibinin de sorunları (çok dar anlamda) aynı kabul edilebilir...
Ama yöneticilerin ya da iş sahiplerinin donanımları ve de yararlandıkları alt yapı farklıdır...
Bu temelde dikkat ettikleri noktalar, hassasiyetleri, yardımcılarından yararlanmaları, aldıkları tedbirler ve verdikleri direktifler de farklıdır.
Erdoğan'ı düşününce...
Kafam karışıyor.
Eurusd eksi iken bizde eurtry usdtry den daha fazla arttış kaydediyor.
Gene likiditemi kıstılar ne halt yedilerse arbitraj imkanı oluşmaya başladı gene.
Reis de taktik maktik yok bam bam bam :) sonrası ahali için durumlar mokoko oluyor.
Flaş flaş flaş: tcmb repo ihalesi açmadı.
Aç kapa aç kapa artema....
2 gün önce açtığı %24 kanalını tekrar kapattı. Kritik bir hamle zira 12 Haziran toplantısına kadar üst bant kanalını devam ettirirse piyasa çok ciddi anlamda bir faiz artışı bekleyecek zira bunu bir sinyal olarak algılayacak.
Bakalım bugün TCMB repo ihalesi açacak mı 8 dakika sonra ..
Dışborcu hangi yoldan artırıp mutlu olduysak aynı yoldan geri dönüp acı çekerek azaltacağız..
Döviz artışı > Enflasyon artışı > Ücret artışı...
Bir daha da Dışborç almadan kalkınamayız diyen iktisatçıları kapıdışarı edeceğiz..
sizce cok aklı başında sorular soruyor olsa, irdelese, sorgulayan bir tip olsa yiğit bulut u danışman olarak atarmıydı.Bunların vaktinde meclis de erzincan vekilinin danışmanlığını yapmış bir gencle new york ta konuşmuştum. O da demişti, ne eleştirisi abi, o allah iki dediyse bir tane diye düzeltsen yarın giremezsin o kapıdan demişti.
Benim güvenimi kazanmış ve yüksek hacimli işlem yapan bir döviz speki yazdığı için paylaştım, eğer doğru çıkmaz ise adama armutu sapıyla yediririm bizi de zor duruma düşürdüğü için. Benimde hatam var saate bakmadım.
Saat 11:00'a kadar haberi yok hükmünde sayalım.
TCMB repo ihalesini açtı.
Bir ümit vardı yine.
Bunlar faiz falan vermez.
Şimdi soru 6.14'den girilir mi..
Ekonomi resesyonda faiz artışının imkanı yok gibi 12 Haziran'da.
Zor işler.
siz şu kardeşinize banka kurma izni verin , bakın ben size doları faizi nasıl ayarlıyorum özel sektör olarak... ne olacak ki ? denemekten ne zarar gelir ? daha kötü ne olabilir ki .... siz şu sütbıyık kardeşinize yetkiyi verin ... az önce çokomelli bi şey söyledim ...
Etrafta daha önce hiç görmediğim derecede spekülasyon var. Haberleri 3 kere okuyup 2 yerden teyid etmeden paylaşmamak lazımmış demek ki. Zaten epey şaşırmıştım zira repoyu kapatması 12 Haziran'a yaklaştığımız için faiz artış sinyali olarak algılanacaktı. Rezerv yakmak pahasına dahi olsa bu sinyali vermemeye çalışıyordu.
Türkiye CDS 520'yi vurdu çekti. (518.40)
TR5YCDS 511 puan anlık
CDS 515 puan. Buraya kadar gelmişken 570'in üstüne atmadan döneceğini sanmıyorum.
Bir TL'ci dolara geçiş yaptıysa.
Ayhan başkan da dengeleri korumak adına artık faize girebilir...
repo ihalesi açıp açmadığına duyurulardan mı bakılıyor nerden izleyebilir tcmb sayfasından bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar.
Evet bu rakamlardan girdim.
Daha artsa asla giremezdim.
6.02 dün de 6.11 ile yapacaktım olmalı kısmet.
Faizin getirisi aylık net %2 bile değil hala.
Doların gidecek yolu var gibi.
Gitmezse de kısmet değilmiş diyeceğiz..
6.20'lere atsa kafalar rahat olur bu seviyeden girenler için de..
Secimden sonra imf ile yola devam edilecek . imf den gelecek orta vadede 40 ila 50 milyar dolar ulkeyi normallestirecek ve dolarin atesi dusecek 5 li rakamlara dogru, dolarizsayon olmus olan halkinda satisa gecmesi ile durmus yilmazin dedigi gibi ise tcmb.gerek rezervden gerekse aciga sattigi dolarlari kar ederek yerine koyacagini dusunuyorum. Borsa endeksi icin de ilk etap 100 bin devaminda 120 bin olacagini kanatideyim .ytd.