Temmuzda FED faiz indirecek, dengelenir o zaman, dünyada daha da zayıflayacak olan dolar için sorun olmaz bence.
Baz etkisi ile artmayabilir aksine enflasyon azalabilir. temmuz 18 enflasyon oranini bilmiyorum ama yüksek olsa gerek..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kat mülkiyet kanunu çok açık. Oturmuyorum, asansöre binmiyorum, bahçede dolaşmıyorum olayı yok. Ortak alanların giderine her kat maliki arsa payı oranında katılmak zorunda. Aidat meselesi de genel kurulda işletme projesinde belirlenir ve tebligat yapılır. Tekrar her ay hatırlatılmaz.
Aslında dürüst çalışan için yöneticilik zordur. Bu nedenle hep destek olmuşumdur. Ama benim olay başka. 3 yıldır İZSU dan gelen fatura ara sayaçlar okunarak dairelerin tüketimine göre alınırken, bu yıl seçilen denetçiler ali cengiz yaptılar. Bunların seçiminde aylık her denetçi 200 tl. ücret istemişti. Ben de '' zaten yöneticiye 2000 tl. veriyoruz. Denetçiye para mı olur. Kanuna göre denetçi zaten mal sahibi olmak zorunda. 3 ayda bir hesap ve idari denetim yapacak. Ben ücretsiz talibim '' demiştim. Adamlar o zaman pekala bizde ücret istemiyoruz dediler ama, görünen o ki aslında dolaylı ücret peşindeler.
Konu dışı ama arsaya gore bölünme nedeni arsa ile kullanilabilir bina alaninin tutarli olmasindan kaynaklanıyor.. bi daire 100 digeri 200m ise ve arsa paylari 1e 2 degilse hatta 1e 1 ise arsaya gore paylaşım adil olmuyor.. bizim binada boyle durum var. yalitim yapılınca ses cikarmayi düşünüyorum.. benim dairenin 3 katı büyüklüğünde dukkan var arsa olarak sadece %50fazla gorunuyor. Yasanin ruhundan bişey cikartabilecek miyim bakalim.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Annemin emekli parasını oradan oraya taşımaktan helak olduk. Son olarak, Denizbank düşük bir oranla yeniledği için TEB'den 24% oranla marifetli hesaba geçmiştik. O da gerçek 24 değil sonuçta 3500 TL vadesiz hesapta tutturuyor ya neyse. 1,5 ay geçtikten sonra annem şubeye gitmiş haber vermeden 19% a düşürmüşler. Kızdım, gittik Vakıfbank'a. 94 günlük 22,5% tan bağladık parayı. Alem çakal olmuş da benim merak ettiğim bankalar bu şekilde haber vermeden faiz oranını ne hakla düşürebiliyor? Özellikle emekli insanların aktif takip edememesi kaynaklı zarara uğratıldığını düşünüyorum.
arkadaşlar, bu aralar dcd yapan var mı? oranlar nasıl? 5.50 dolar alışına nasıl bir oran alınabilir?
Bankalar ilk hesap açılışında kitapçık şeklinde sözleşme imzalatırlar. Bunu yaparken de '' siz şuralara imzanızı atın, biz hallederiz '' derler. Oysa peşinen herşeyi kabul etmiş oluyoruz. Ayrıca teb marifetlinin internet sayfasında -banka tek taraflı oranları değiştirebilir- diye yazıyor. Aktif internet kullanıcısı olmayan için bu tür ürünler tuzaktır. En iyisi düz mevduattır onlar için.
Dün Aktifbankta oğluma hesap açılışı yaptık. Müşteri temsilcisi kız beni - agresif ve kıl- olarak tanır. Beni görünce suratı değişti. Biraz bekletti felan ama ( başka arkadaşını aradı ilgilenmesi için ) sözleşmeyi uzattı. Şuraları imzalayın zaten matbu form dedi. Bir baktım Verilerin işlenmesi muvafakatnamesi formun ortasına sokuşturulmuş. Bu sayfayı kabul etmiyoruz dedim. Olur mu efendim, bu genel md. lüğün bastığı form dedi. Ben de genel müdürlüğün dayatma yapamayacağını , bu formun A4 ile ayrıca sunulacağını, müşterinin isteğine bağlı olduğunu , suç işlediklerini söyledim. Şefini çağırdı, 15 dk. lık bir telefonlaşma sonucunda sayfaya kocaman bir çarpı ve iptal yazısı ile sözleşme yapıldı.
Hakkınızı aramayı angarya olarak görmeyiniz.
Burgan Bank'ta e-ticaret yokmuş. İnternetten alışveriş yapamadım. Sizce açarlar mı bu özelliği yakın zamanda?
Arkadaşlar,Aktif günlük mevduatta gelecek hafta pazartesi falan oran düşüşü olacak mıymış, soran bilgisi olan var mı?
https://tr.sputniknews.com/amp/turki...mpression=true
Mevduat çıların krali bakın ne yapıyor[emoji39]
pazartesi düşeceği kesin mi yoksa tahmin mi ?
Özelliği güzelmiş aylık kupon ödemeli hem %10 stopaj ile ama oran kaç acaba bilen varmı?
Edit 22,50
https://resmim.net/f/tG1IIZ.jpg
Carsamba qnb 32 gunluk.qnb Bono vardi 24.14..1m.uzeri.bugunde yapi kredi m.k23.50 60 gunluk bono vardi ..islerim dolasiyla yazamadim ...yinede gosterge olur dedim.
Garanti Bankası Bonosu 56 gün gelecek hafta %22, MK %23.30. min tutar 250k+
Gunluk h.g bitenlere.
Deniz hesap 30 gun %23
Kaptan hesap 90 gun %23>2500 bosta.
Paramanya ;Kaptan hesabin aciklamasinda 90 gun sabit gibi bir ifade goremedim
Durum nedir
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekim 2019 a kadar surecte neler olacak duayen ekonomistlerimiz mahfi egilmez
Ozgur demirtas gibi hocalarimiz kestiremiyor.
Simdi faiz ekonomiyi kitledi para donmuyor
Mutlaka dusmesi lazim
Ama ne zaman
Zamansiz indirirlerse gecen seneki durum yasanir...
Mb faiz indirmese bile bankalar agiz birligi yapmiscasina ufak ufak indiriyor
Bu sebeple mb nin indirmesine gerek yok.
Dolardan korkuttular
Bir yillik enf korumali hesap cikardilar
Borsayi canlandirdilar...
Bu uclu ile
Dolari urkutmeden mb nin indirimine de ihtiyac duymadam bankalar kademeli faiz indirimine devam edecektir. Yatirimci borsa yada enf korumali hesaba kacacak. Dolardan urktu.
Asil onemli olan s400 un getirecegi sestir
Abd yaptirim karari almazda mb kutur kutur dusurur kimse de dolara kaymaz
Bizlerin yapabilecegi tek sey var
Ya uzun vade baglamak
Yada simdi ufak dususleri kabullenip yeni dalgalarda girisler yapmak...her ne olursa olsun bu yil sonuna kadar 20 lerin altina dusmeyecegini dusunuyorum
Peki soru su
20 mk orani yeterlimi
Bence hicte degil...para erir...
Aklimdan gecen ise kademeli tamamen altina girmek. Altin her turlu 1 yilda enaz 15 verir
Ufak cirpinis yaparsa 25 leri verir
Dalgalanma olursa o dalgada kari alip kacarsaniz daha fazlasini verir...bu islem icin onsun biraz salmasini bekliyorum...ons 1350 lerde dolarda bu seviyede olursa kesinlikle altin alinir...ytd
Sagol Webster . Nkoloy durumu gorene kadar iyiydi bence.
Altini inceleyecegim
Tesekkurler Paramanya
Oda iyi işte baktın faizler düşecek ekonomi normale dönecek 10 yıl yüksek faiz aldım dersin :kmk:
Birde diyelim 10 yıl bağladın her ay getiri veriyor sana sen 2 yıl sonra çıktın nasıl olacak zaten getiriyi almışsın.
Şaka bir yana ekonomi ne zaman düzene girerse bu hesabı bağlamak mantıklı olabilir kullanmadığın parayı.