azcık hareketlensin kagıdın fiyatları ..
Printable View
azcık hareketlensin kagıdın fiyatları ..
"Gayrimenkul Sertifikası" ihraç eden Park Mavera 3 projesi, SPK ve TOKİ denetiminde... Bunca denetime rağmen inşaat tamamlanamazsa TOKİ garantör olarak inşaatı tamamlayacak. Ancak geçen yaklaşık iki senelik süreçte böyle bir durumun olacağına dair en ufak bir gösterge olmadı. SPK gerekli kontrolleri yapıyor. İnşaatın ilerlemesine bağlı olarak da önceden belirlenen oranlardaki hakedişler ilgili şirkete ödeniyor.
Bir "küçük yatırımcı" olarak bu açıdan benim içim rahat.
Bu kadarina da pes girip orada yorum mu yaptin[emoji2] [emoji2]
Umutabi ve cetesini de cagir da onlarda yazsin yada farkli nickli ayni adamlari dersek daha dogru olur.
Kardes boyle kucuk oyunlarla buradan ne kadar ucuza daire kapatabilecegini dusunuyorsun ki. Yazik vallahi utanin kendinizden.
Zavalli
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dikkat kennym sahnede
Kennym yazarsa hisse yukarı ivme. Şahsım adına söylüyorum. Kennym ucuza hisse alma derdinde. O da biliyor ki bu hissenin gerçek değeri 45_55 bandında.
Bende yuzde 10 kesinti olacak diye biliyordum ancak Kârina satis yaptigim hisselerden stopaj kesintisi olmadi. bu nasil gerceklesti?
Vergiden muaf olacağını zannediyorum
Beyler bayanlar tartışmaya açık bir konu değil bu, hisseler halka arz edilirken maliye karar verdi, alış satı kazancından stopaj olarak anında vergi düşülüyor.
Buyrun okuyun: https://www.toki.gov.tr/AppResources...5%9F%C3%BC.pdf
üşenenler için:
"...borsada işlem görecek olan gayrimenkul sertifikalarının alış bedeli ile satış
bedeli arasındaki fark üzerinden banka veya aracı kurumlarca geçici 67 nci madde kapsamında
tevkifat yapılması gerekmektedir..."
.
Faizin ne önemi var ki? Hesabını bilene var tabi. Bilmeyene kol gibi sokarlar. Ama önemi yok. Şemsiye girdi zevk almaya bakmak lazım. :) :-)
https://emlakmimar.com/images/16/1/1...-ekim-2018.jpg
Tartismaya acik bir konu degil dediginiz sey bu ozelgeden sonra uzun sure tartisildi ifadeler muglak ne olacak diye. Ote yandan konuya bu kadar hakimseniz yuzde 15 dediniz ancak hatanizi farkedip en fazla yuzde 10 olabilecegini kabul etmissinizdir diye tahmin ediyorum. Bir diger husus aninda stopaj kesecekler diyorsunuz ancak yaptigim satislardan herhangi bir stopaj kesintisi mevcut degil. 3 aylik quarter sonunda kesilir mi bilmem ancak belki 1 yildan uzun suredir elimde tuttugum icindir bilmiyorum bekleyip gorelim.
Sizin kadar emin konusamiyor piyasa profesyonelleri
Bu parkmaveradan elde ettigim karlari harcarken sizleri hayal ediyorum daha guzel harcaniyor.
arkadaşlar asli edinim sayısı 50 adet olmuş böylece borsada satılmayı bekleyen 168 adet daire kalmış olup inşaat tamamlama oranı %58.müteahhid firmada da 185 daire kalmış kalan dairelerin ortalama hisse fiyatı 60,58 TL ye yükselmiştir bilgilerinize arz olunur.
Dairelerin teslimine ne kadar kaldı acaba ?
Hisse de yukarı doğru az da olsa düzenli yükseliş var. Ne kadar daha yükselir sizce?
Bugünden sonra gıdım gıdım yükseliş Allahın izniyle Çünkü inşaatın sonuna yaklaşyoruz adım adım. Tüm faktörler yükdelişi destekleyecek mahiyette. Bir de reklam vermeye başlasalar kapış kapıi gidebilir. Malum yabancılara mülk satışı da cazip hale geldi
60a kadar yükseliş yaşanabilir. Sonrasını şirket bixe koklatmaz
İnşaatın şuan yüzde kaçı tamamlanmış durumda
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
% 60 sanırım
Yıl sonuna kadar yetişir mi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
arkadaşlar makro inşaat firmasının kapa bildirdiği son açıklamaya göre 14 aralık 31 aralık tarihleri arasında 16 adet daha daire satışı gerçekleştirilmiş olup firmada 169 adet daire kalmıştır. kalan 169 adet dairenin ortalama hisse satış fiyatı 60,71 TL ye yükselmiştir. bilgilerinize arz olunur.
Hisse canlandı ama bir türlü sınırları aşamıyor nedense
Tam yükseliş başladı derken birileri paçasından tutup aşağı çekiyor. Eee Allah büyük o yükselmesini engelleyenler var ya iki cihanda yakalarına yapışırız inşaallah
arkadaşlar takmayın kafanıza daireler teslimde en az 75 TL olur 40 TL ye niye satalım 1 senede sonra teslimde hisse başı 35 TL getirisi var %85 getiri enflasyon beklentisi %15 olan bu ortamda. açıkçası ben şu an borsada yapılan alım satımları tamamen al gülüm ver gülüm olarak görüyorum.
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Hisse de son günlerde hareketlilik var. Benim anlamadığım satan neden satıyor. Alan neden alıyor. Analiz yapamıyorum bir türlü. Bu konuda neler düşünüyorsunuz arkadaşlar.
Bugün 43 ü gördü😊
arkadaşlar değil 43 TL yi 53 TL yi bile görse satmam müteahhid kalan daireleri 67 TL den satıyor.
kesinlikle yt değildir.
arkadaşlar parkmavera web sayfasında müteahhit firmada satışa konu olan daire sayısı yanlış saymadıysam 106 adet. eğer doğruysa son 1 ayda 63 daire daha satılmış demek oluyorki bu gerçekten süper.
Deneme maksatlı 78 adet hisseyi 48 ₺ den satış emri verdim. Sonucu merak ediyorum
Satılırsa fiyat 48 mi olacak bu işin çok acemisiyim merak ettim
Bir bakarsın satışa çıkan bir tek benim hisseler olur ve almak isteyen çıkar dedim hem bu şekilde çıta yükselmiş olur diye deneme yaptım