Benim anladığım bir nokta var:
TCD Fonu altın onsuna bir yatırım yapıldığı söyleniyor ancak TEFASda TCDnin portföyüne bakınca altına dair bir şey yok, hisse ağırlığı fazla gözüküyor.
Printable View
Aynen öyle , yine de 1 aylık zaman diliminde N Kolay Bono faizi olan yıllık %18den fazla verse benim için yeterlidir. Yıllık 50 MK karşılığı verse benim için göbek atma sebebidir.
Burada yazılanlar hepsi yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Ortaklar arası sohbettir. :) :cool:
Yüksek getiri için kontrat satın almıştır portföyünden büyük şekilde belki kim bilir kaldıraçlı işler viopta vb yüksek kazanç için aşırı riskli işlemler mesela 2002de benim elimde hisse varken bide gün içi açığa alıp hırs yapmam gibi kredili işlemler gibi hissede büyük operasyon olacağını bildiğim halde seans salonunda dolaşmam gibi halbuki almışsın git sahilde balık tut uzaklaş
Hadi yine iyisiniz bugün faiz indirimi beklentisi bu hafta için hem abde hem trde haftaya da fed borsa 101 oldu artı 2 bi aksilik olmazsa rekor kırabilir bugün ben bugün için sağlam çıkış bekliyordum ama bu fonun ons işi sakat kontratı vb pozisyonu bilemiyoruz onun için altına da bakmak lazım şöyle bir durumda var bu fonun hisselerinin çoğu önceden çıkış yapmış hisseler bu çıkışta yatayda bekleyebilir belkide düzeltme yapabilir bağlantısı olan bu kurumda olan arayabilen bi baksın zahmet nedir ne değildir gidişat
1/3/6 Ay ve 1/3/5 Yıl vadelerde kendi kategorisindeki fonların ortalamalarından daha yüksek getiri sağlamış fonlar:
Serbest => AHH, AAS, HDS
Karma => GAK
Hisse Senedi => GL1, ACC, EID, TKF, HVS, OHB, AAV, AYA, STH
Değişken => TCD, OKD, GMA, HSA, YBP
Borçlanma Araçları => OSD, TPF, TOT
...........
Anlayanlar hisselerin durumuna bakarak tcd hakkinda yorum yapabilirmi
borsa 100900 kırmaya çalışıyor 100700 de tcd 0.52 artıda borsaya göre az artıda ama ons türev vb bunları bilemiyoruz hisse pörtföyü alarko eksiye geçti sene başından beri yüzde yüz yirmi prim yapmıştı bağfaş türk traktör bunlarda kısa vadeli primliydi durdo da yüzde 7den 3 düştü artısı gübre fabrikaları 3 artı https://docs.google.com/spreadsheets...gid=1327162804 bu linki yer işaret çubuğuna ekleyin takip edin
bu linkdeki veriler güncelleniyor mu?
güncelleniyor gözüküyor karelde eksiye geçti bu fonun hisseleri zaten grafiğinde gösterdiği gibi ilk önce prim yapmış şuan yatayda onun için fonun borsa performansı endeksin 3te 1 ne düşmüş vaziyette endeks 1.5 bunlar 0.50 artı 10 trilyonla ne yaptıkları önemli yeni giriş hem bu durum hem ons vb beni korkutuyor zaten son perfomansı da ortada fonun artık ne yapıyolar ne yapacaklar değişim olacak mı toparlayacak mı göreceğiz bunlar alıp bekliyolar anladığım hisselerde proaktif değiller sanırım iyi bir el yakalayıp analiz edip buraya gelmişler ya sonra?
inş ons olayında yırtmışlardır onsa bakmayı unutmuştum iyi hatırlattınız fonun her şeyi ons hisse primi primi dahil tavanda bu fon beni korkutuyor ne yaptıklarını bilemiyorsun her gün yüzde 1 eksi bugün düzelmezse artı borsada ne zaman düzelecek belkide 2-4 ayda yüzde 40 50 yapınca eski foncular bizlere devrettiler payları kimbilir
son olarak excelde yazan portföy payı günlük olarak değişmiyor mu? Sabit kaldığını düşünmüyorum. Biz sadece ay başında açıkladıkları portföye göre yorum yapıyoruz anladığım. Örnek vermek gerekirse belki Alarkların hepsi bugün satıldı, ve vakko oldu. Yanlış mı düşünüyorum dostlarım?
onu diyoruz ya durdo yüzde 6 ya yakın primli bağfaş karel yüzde 1 eksi alarko yüzde 2 eksi vb proaktif fon bunu yapar kim şişti kim ucuz kaldı kimin beklentisi var burada ortaya çıkar fon yönetimi becerisi borsa 100586 yüzde 1.60 yakın primli fon son bakmadım bunun 3te 1 kadar herhalde 18.25te tam fiyatlar çıkar bankalar iyi prim yaptı yüzde 4 5 doğuş oto 10 günde yüzde 40 prim yaptı trye otomobil yatırımı diye
Bu veriler anlık güncel olmuyor heralde.23 hisseden bugün 6 sı düşmüş. 1 adet aynı kalmış .16 si yükselmiş. Günlük bist TCD açısından güzel görünüyor. Fondaki diğer 10 m TL nasıl değerleme yaptılar önemli olan kısmı bence de bu.
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GPG günü tahminen yüzde 0,27 değer artışı ile 1,2735 seviyesinde tamamladı
GPG günü tahminen yüzde 0,27 değer artışı ile 1,2735 seviyesinde tamamladı
Varlık Dağılımı
Repo Mevduat Vb % 74,2
Bono % 12,9
Net Hisse Senedi % 5,5
Pair Trade Pozisyon Büyüklüğü % 11,1
Bilgi Hattı: 0312 438 27 00
e-mail: gpg@gedik.com
TCD yer alan hisse senetleri Mayıs ayından itibaren yaklaşık %40-50 arası getirileri olmuş güzel bir portföy yapmışlar .Bundan sonra nasıl devam ederler önemli olan o .
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sanırsam 15 dk gecikmeli 18.10 borsa kapanışı 18.25te son rakamlar girmeli bencede 10 trilyon önemli bugün bankaların alayı yüzde 4 5 yaptı bunlarda bakmamışlardır öyle herhalde, 250 300 baz puanı satın alıyolar tüm dünyada faizler inerken bi aksilik olmazsa para nerelere gidecek akacak yüksek getiri için bıst 1.63 fon 0.78 primli bugün
Şimdi güncelledi hocam 0.78 değer artışı görünüyor. Bugün bagfas, Karel ve kafein artilardi bi ara iyi oranda ama eksi kapadilar kafein degismedi fiyati.Durdo da 9.81 leri gördü. Bugün endeks hisseleri iyi primlendi. Banka içeren fonlar daha iyi getirisi olabilir. SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tcd kaç gelir?
tahminleri alalım
kenardaki 10 trilyon değişmeyen faktör diyorsunuz yani bu faiz indirimine kadar 3 günde perşembe cumanın zararı yüzde artı yarım puanda ppf getirisi koyarsak toplam yüzde 2.5 çıkarır herhalde 3 günde 1000 mk çıkarır herhalde, 10 trilyonu bugün bankalarda çevirdilerse 1000 mkda gelebilir bugün tabiki ons?
Bende 3 günde yüzde 3 bekliyorum bugün 1 geçen haftanın zararını anca çıkarır ama 10 trilyonu çevirirlerse bugün yarın öbürgün perşembeye kadar (faiz kararı ) o zaman hele bugün bankaların 4-5 yaptığı ortamda 1000 mkda getirir günlük tabiki onsta yerinde durursa
ppf fonlarının bir haftalık performansına denk geliyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
EKGYO'da %3.24 artış olmuş. Bunun da payı olabilir, sanırım hala portfoylerinde var.