https://i.resimyukle.xyz/AOH6bz.jpg
Printable View
Mehtaplı gecelerde, hep seni andim. Belki gelirsin diye, boş yere yandım...
Tuncay Turşucu yazmış yeni degerlendirmesini atmayı beceremedim, pek sevmesemde hikaye olduktan sonra yazılmasını. Hikaye olmadan önce yazmak gerek ki anlamı olsun. Müzikte hisseler eşliğinde dinlemek gerek sakin müzik dinlerdici yavaş yavas gidip gelenlere aheste, klasik müzik inişli çıkışlı çok klişe, sert muzik muzik rock, hard rock Metallica oooo çok tehlikeli hareketler, halay toplu hareketler eşliğindeki hisseler, bir de kolbastı var çok fena.. Ytd.
Ha sakın kızmayın yazacak birşey bulamayınca müzikle hisseler arasındaki ahenki yakalamaya çalışıyorum. Biliyorum normal bir davranış şekli degil yaptığım. Yeni okuyucuların katılımı olmayınca anca bu çıkıyor.
Trkcm vs den reklam parası al sen sonra gel o parayla hisse alıyorum de, eeee bu hisse alınca ne olacak. Gerçi temettü stopaj vs keserse devlete vergi veriyormu, bence vergi vermeli gerekiyorsa. Yoksa bütün sirketler hergun trade yapar para kazanır, Ek hesap acar. Ohhh mis mis olurdu onlara. İki şikayet edersin defterini durerler mi! Ha eğer alım satima para vermiyorlarsa ağaya beleş mi olur.
Millet buralardan mal vermez.Eğer mal kapmak isteniyorsa 6 üstüne atıp yukarı aşağı oynar milleti dökerdim mesela dedik yani....Heehhh...
Bugünde yukarı hareketine devam.5.91 5.95 ve 5,98 son ve hacimle geçilmesi gereken seviyeler.Artık 6 üstünde oynaşsın SODA.Bakalım yeşil oku nerede yakacak....Şu anda zorlaya zorlaya çıkıyor.Kendine has sert yeşil çubuklar olmasını bekliyorum ......
Geride belirttiğim gibi.Ayrıca bir yeşil çubuk yada çubuklar beklediğimi yazmıştım geride.Devamı gelir inş.
Ayrıca ust bolinger yapıyor, çoğu hisse bir bulut içi felan endekste dahil. Bunda ise sevinecek bir durum yok ki sevineyim. Ben dussede sevinirim, hem yüküm ağır hem yolum uzun. Malum uzun yol demiryolu ile ucuz olur istedigin kadar yükle araya taktiğin katarlar ağırlık etmez daha maliyeti azaltir. No problem
Borsanin acik ara en berbat 30 hissesi son 1 sene.
Ama isini nasil guzel yapiyorsa, kim ogretmisse artik, acitmiyor, zevk veriyor. Para babalarinin en sevdigi turden borsayi fonlayan tasiyici yatirimci profili.
myfinansda düşmüş rekor izleyici, mal dağıtmak için takipçi sayısını yüksek gösteriyorlar. Yazık kağıdın düştüğü duruma bak....
Aynen katılıyorum borsa uçtu ama bizde tık yok
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sodanin hayalcisi çok ve bu hayalciler birbirlerini etkiliyor. Para pozisyonu, döviz ağırlıklı oluşu. Aslında çoğu yazanın kotuluyenin/ iyileyenin satıp tekrar geri gelmeyi dusunenin bilinçaltına birsekilde yerleşiyor. Heleki dövizin durumu veya sonrasını düşünenler. Maalesef durum insanların olmamış şeyleri olacağına dair kalben beynine iletimi. Sonuç etki oluyor tabiki. Bu kişiler bir çeşit uyuşuyor. Bu genel burada yazdığım için böyle değil çoğu hissede böyle aslında.
Tabi tahtacinin en sevdiginden bu durumlar. Sen hele şunu bir tut diye mali emanet ettiği ortam. Sen tut ama sıkı tut hiç bırakma ben sonra gelip sen tutmaktan sıkıldığında ya da bırakmayı dusundugunde gelip alırım dediği yer, bu hayal kuranlara. İnsanlar gençken hayal kurar, yaşlandıkça geçmişi düşünürler. İşte bu da böyle birşey. Genel tabi bu çoğu şirket yatırımcısının hayalleri. Ve bu hayalleri kullanan tahta yapıcilarin.
Yapılan araştırmalara göre aynı hisseye yatırım yapıp sonrasında pişman olup tekrar defalarca yine gelip giden yatırımcı davranışı çok populermis. Zamanın birinde okudum, ne derece doğrudur bilemem ama hal böyle olunca çoğunluğun böyle olması tahtacilarin bu ortamları nasıl kullanacağını varın siz düşünün.
O kadar güzel seri istikrarlı planlı programlı muntazaman kötüleniyor ki bunları gördükçe aldıkça alası geliyor insanın :)
Ama ben biraz daha endeks yol alırsa kısmındayım, küfürler kotulemeler gani gani olmaya basladimi ne derece doğru. Çoğu hisse uçtu bu da birçok insanın hisse bulmaya baslamasina bile müsaade etmeden oldu. Yani at gözlüğünü taktılar bir nevi çoğu kişiye. Psikoloji %50 olacak yatirimcida. Kuralları koyanların empatisini kurmak icin.
Aslında birçok kişi tek noktaya odaklanıyor, burada zaman geçirmek bile enbuyuk zaman kaybı. Buraları okumaktan cok, geçirdiği bu zamanını gerçek araştırmaya olup bitene ne gelişiyor ne oluyor ne yapılıyor veya okumaya ama gerçek okumaya ayirsa kendine daha fayda sağlayacak. Burada sanal kişiler bende dahil. Yoksa borsa basit sadece hangi hissede olduğunu ve nasıl davranışlar sergilediğini gozlemekte yetebiliyor piyasayı tanidiginizda.. çoğu şey suzgecten gecirmeyle alakalı bir nevi.
Kotuleme hangi yaziymis bir ceker misin buraya?
Hisseyi bos yere devamli parlatilmasindan, ulke batip dolar gitmedikten sonra kimseye birsey kazandirmamasindan dolayi hic sevmiyorum, dogrudur. Ama, gazlayanlarin aksine, hisse ile ilgili objektif olmayan hicbir veri koymadim buraya.
Yaziyi one cekersen kotuleme mi, yoksa gercek mi daha rahat anlariz.
Esra hc geçen gun bir hisseyi 2.3 dan aldım demistiniz. Geç okumuştum nasıl oldu o durum.
Canım kardeşim güzel arkadaşım hisse 8 liradan düşmüş 5 küsür lere kim , kimi, neyi, kötüleyecek, olan olmuş zaten yukarı gider mi elbet gider, aşağı düşer mi bilinmez ama endex 107 bine dayanmış seninki bilmem kaç yıl önceki fiyatta geziyor, siz hala işin iyileme kötüleme dönemindemisiniz. Hocanin nasıl bilirdiniz sorusunu varın siz sabahtan akşama eyi bilirdik diyin, art niyetli, içten pazarlıklı, ky düşmanları da akşama kadar kötüü bilirdik desin soda kalkar mı yada her kalkanı indirirler mi. Asıl duruma vaziyete bakmadan hayal satanlara bir çift lafınız olsun. Bereketli olsun efenim.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=yucin;3896318]
https://resmim.net/f/FtmgD4.png
önemli indikatörler...
https://resmim.net/f/W6iUc3.png
50 günlük aşıldı.
https://resmim.net/f/n4Jbqq.png
Önceden yazdığım bir yeşil çubuk bizi yesil ok hedefimize iyice yaklaştırdı .Hayırlısıyla bakalım ....5.98 kalıcı ve hacimli aşılmalı....
https://resmim.net/f/Jju4BG.png
Geçmişten bugüne yeşil ve kırmızı okların durumu...Bu indikatörümde bütün hisseler bellidir.....Üstten sat alttan yerine koy yada tam tersini diyenlere gelsin...Heeehhhhh......
Vaaayyy be...
Dün gibi hatırlıyorum o yeşil oku. Hisse 7.x lerdeydi....
6 ay olmuş, zaman su gibi akıp gidiyor Yucin hocam.
Hala yeşil mi o?
Sen de en çok bu istikrarı inadı seviyorum.
Bizim arkadaş var, yeni kızı olmuştu.
Şimdi yürüyor kerata.
Görsen sen de seversin. Ok hala yeşil he mi?
O oklar doğruluğun ispatı olsaydı...
Ben ne oklar çizer, çizdiririm geriye dönük de...
Şimdi huzurumuz kaçmasın.
Hariçten gazel notu: Parayı aşırı seven insanları sevmem.
Egosunu, paradan çok sevenlere diyecek kelamım bile yok.
Hele geç ergen... Düşman başına.
Bi de forum formatını, twitter vb diğer sosyal medyadan daha çok seviyorum.
Gönderdin... Kaldı. Silemezsin de... :notr:
Hisse yükselir düşer... O ayrı da...
Aylarca "ben bildim!, biliyorum!" demek için pusuda yatmak... Peeeehhhh!
Dediğim gibi. Forumun en büyük avantajı bu...
Ben şimdi desem ki;
"100 haftalık ortalama(ki kendisi 5.83TL), ve günlükteki en önemli dirençlerden 5.88 üzerinde işler daha da yoluna girer..."
5.79 TL seviyesindeki aylık direnci üzerinde "umut" var. Ama 5.91 üzeri işler daha keyifli olur...
Aylar sonra bu tespiti bulabilirim. Bulabilirler...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...11#post3901711
Çinli üreticilerin coşması ve doların akıbeti de çok etkiliyor sanırım.
Petkim ile çok benzetiyorum Sodayı. Petkimde de etilen belamız var.