Amerikadan kimse yok kardeş . Varsa Ya Tınaz vardır ya da ben :)
Yabancı bu hisseye hiç bir zaman girmez . ZAten YAbancı oranı da sıfır veriyor .
Printable View
Ahan da gıpraştı gene
vurun her kademede kafasına
Yok ölmez de ayağa kalkarsa sıkıntı yok gider aya . . .
Kafasına kafasına vurun düşerse alttan al kar aya . . .
https://www.youtube.com/watch?v=ZB36qJtZnL4
Arkadaslar ben ciktim, kalanlara bereketli kazanclar dilerim
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Aman ilkbahar aylarında da ekin ekilir
Pergomon gevrek gevrek neyse pergomon bu işlemi yapan idarenin gevrek gevrek.nokta.ytd
dünyada bir çok şirket iflas açıklamaya başladı.özellikle küçük havayolunda. borsalar aldatıcı herkesde basılan dolar gelecek beklentisi
bizde küçücük şirketler ralli ile yükseliyor bu aralar bir gıdadır teknolojidir bilişimdir gidiyor bir yerde patlayacak kıçı kırık petun bile 6-7lerden 30 lira oldu.borsalar bence bu aralar sağlam firmalar harici çok riskli geçen akbank aldım sabreden ben bile 5.70 aldığımı korkudan 6 dan verdim.öylesine bin lot 19dan aldığım hubvc bugün 27.80 verdim salak gibi gittim 25e hayatta gelmez diye yazdığım kağıt geldi 24.12 oldu.1000 lot elimizde patlayacak gibi aldığımız kara sayarızda ortalık toz duman arkadaşlar ufak paralarla cep harçlığı çıkartma hariç borsada bence asla yatırım olmaz gibi.psdtc ye gelir isek kalan 0,79 kar sebebi ile 7.70 altına düşmez derim ben kızıyorsunuz ama uçan kaçanları görünce diyosunuz bu gitmiyor o gidenler bence balon psdtc alma yerini bilir isen asla üzmeyecek bir hisse bence .eğer 1.07 verse idi klasik 6lar hareketi olabilirdi ama kalan 0.79 temettü ile bence artık imkansız 7.70lere gelsin kızıma bi 10000 yazarım. yazmazsa elinde olanlar sevinir bende sevinirim.bankalar sanayiler harici pek girilmez gibi artık borsaya.slm olsn prgmn ytırmcsna
Bankalar nakit kar payi vermiyor, bu 3. sene.
Adam bekliyor, 90+4 oynanirken, nakit kar payinin %25 ini verin diyor.
Bunun mantigi nedir, Virus 2020 Mart'inda cikti, bu 2019'un kar'i.
Artik gercekten borsa'nin girilecek yani kalmadi.
Idare berbat, hukuk yok, itiraz etsen SPK ne diyecek.
Nasil olur da benim kar payimi devlet durdurur. Sen kendi ortak oldugun sirketlerde uygula bunu.
Sonra agzi acik bekliyor, yabanci gelsin para koysun diye.
Emrin olur (!).
Tınaz sana katılıyorum . Devlet bize temettünüzü almayın diyor ama Merkez bankasının KAR ını Hazineye devrediyor . Yedeklerine EL koyuyor . Devlet kendine olan güveni sıfırladı . Varlık fonu da Bizim malımız bizim paranız değil mi ? Ona ne yapıyor , onun aracılığı ile boktan bitik durumdaki şirketlere paramızı bedava faizsiz veriyor . Sonrada millete 6 tane maske bedava dağıtıyor onu dahi beceremiyor . Utanmadan Tuik enflasyonu düşük hesaplıyor aynı şekilde kovid hastaları oranları da doğruyu yansıtmıyor gibime geliyor. Verilere bakınca dünyanın en iyi ülkesi biziz çıkıyor . Ama hiç kimse verileri nerenen alıyorsunuz veri tabanı herkese açık mı ? Diye sorarsanız hemen düşman etiketi yaftası hazır . Bu işte bir sıkıntı var ama çözemedim . ABD Borsaları çıkacak tabi ki adamlar 9 Trilyon DOLAR piyasaya sürdüler . DOW daha 3 ay yukarı gidecektir . O paralar Tüketiciye veya firmalara kredi olarak gitmeyecek . En İyi markaların KONSOLİDASYONUNA Harcayacaklar . Kısaca İyi şirketleri köşe başı işleri suyun başındaki tekelleri ucuza Bankalar kapatacak .
Benim Gördüğüm ABD Dünyayı bastığı karşılıksız dolarlar ile ele geçiriyor .
Merkez bankası da dolar yok para yok cep delik cepken delik dolara kafa tutuyor.
HAzine ise bulduğu her kuruş ile ALTIN alıyor . Bunları yorumlamaya gerek yok .
ALTIN da bu kadar talep ve bir dolu para ile altın alınmasına rağmen çıkmıyor ise
yarın öbür gün ABD Dolarlarını geri istediğinde Altın 800 Dolara bile düşer geliyor bana .
Kısaca Bu günde dahi ayakta kalan Çalışan kazanan kar eden Şirketlerdeki Hisseleri
elde tutmak korumak daha mantıklı geliyor .
BAna artık bu şekilde gelmeye başladı .
Yabancı para koymaz dostum ! . .
En Yabancı benim üstelik bu gezegene de yabancıyım , 142 sene önce inceleme araştırma görevi ile geldim 47 yıl sonra da döneceğim . BIST in adı bile değişti dolandırıcılar aynı kaldı . İnsanoğlu hep ilkel mi kalacak çözemedim gitti . Lidyalılardan beri durum aynı . Parayı icat ettiniz karekter bitti . Durum o kadar kötü ki raporumda erken dönmek istiyorum umutsuz vaka burası diye yazdım.
Ben de Kripton'danim Corc..:28:
Fiyatımız CHF olarak 2017 beri aynı gibi aşağıda
Temettü daha dağıtılmadı babalar gibi BEDAVA demektir
https://i.hizliresim.com/SQlCmi.png
Temettünün ilk taksitini aldıktan sonra hisselerimi satarsam Eylüldeki temettünün ikinci taksitini de alabiliyor muyum sayın arkadaşlar. Bu konulara çok vakıf değilim sorularım sizi kızdırmasın, cevaplar için şimdiden teşekkürler.
[QUOTE=Baygeorge;
Benim Gördüğüm ABD Dünyayı bastığı karşılıksız dolarlar ile ele geçiriyor .
Merkez bankası da dolar yok para yok cep delik cepken delik dolara kafa tutuyor.
HAzine ise bulduğu her kuruş ile ALTIN alıyor . Bunları yorumlamaya gerek yok .
ALTIN da bu kadar talep ve bir dolu para ile altın alınmasına rağmen çıkmıyor ise
yarın öbür gün ABD Dolarlarını geri istediğinde Altın 800 Dolara bile düşer geliyor bana .
Kısaca Bu günde dahi ayakta kalan Çalışan kazanan kar eden Şirketlerdeki Hisseleri
elde tutmak korumak daha mantıklı geliyor .
BAna artık bu şekilde gelmeye başladı .
baycorc ismi konan ama silah ile olmayan bir savaş var dünyada şu an.bir tarafta Amerika bitirilmeye çalışılıyor diğer tarafta Amerika ile beraber tüm ulus devletler. bu savaşın sonunda dolar bir tuvalet kağıdıda olabilir. elinde dolar tutanlar bu riskin umarım farkındadır.amerika emin olun karşılıksız bastığı doları geri çağırmaz altın ise bu savaş ortamında asla o 800 dolar dediğiniz fiyatlara gelmez gelemez. tarih boyunca tüm insanlığın güvenli limanı altın mümkünü yok geri dönüş yapmaz. bu merkez bankaları altını toplar iken.altın fiziki olarak elinizde ise değerlidir.bankada olmayan altına açılan hesabı gidin isteyin bankadan alın paranızı verin altınımı deyin size verebilecekleri altın asla yok .bu sebeble fiziki altın elinde ise sakın bozdurma kardeş .bugünleri hiç hesap etmeden öylesine çalışır iken aldığım (en son 86milyona almıştım gramını hesap et paradan 6 sıfır atılmamıştı)altınlar evlatlarımın hayat garantisi .bu adı konmamış savaş ortamında kimse kendi ve devleti harici düşünmez.şu an tüm ülkeler emin ol kendi başına ve daha bu virüs etkisi nedir onu bile kimse görmedi.ülke olarak durumumuz nedir ona bile vakıf değiliz .ama bildiğim tek şey
herkesin hesabına karşılık verecek bir hesap sahibi bulunmaktadır.komplo teorisi olacak ama dünyanın en büyük şirket aileleri ve ceo lar ne durumda suikastler gırla gidiyor dersem bana inanma ama inan ortalık toz duman.ne olursa olsun .SELAM OLSUN PERGAMON YATIRIMCISINA:)
Bende bu ABD karsiliksiz para basiyor iddiasina ayar oluyorum.
1 ons altin ( 31.1 gr. ) altin 1707 dolar, nesi karsiliksiz bu paranin ?
Makine elinde, istedigi kadar basar, istedigi her seyi alir, bastigi dunya parasi ve herkes onu topluyor.
Bu bos iddia trollerin iddiasi.
Bilesiniz.
Bu iddialari ortaya atanlar icin soyluyorum.
Istanbul'un fethinden 50 sene sonra kesfedilen Amerika'da, Amerikali aya gitti.
Bizim ki bekliyor, bu gavur asi'yi bir an once bulsun, Cuma'ya gidecek.
Hicbir ulus gunumuzde karsilikli para basmiyor, altin standardini terkedeli 70 sene oldu.
Sanki bir ABD karsiliksiz para basiyormus gibi, akli sira kotuleyecek.
Bu yer yuzunde, ABD'yi bu nedenle tenkid edecek son milletiz, kimse kusura bakmasin.
tınaz reis aliminyum uçtu be yav
Sayın Tınaz ve Baygeorge, Bunca sene hiç kıpraşmadan bu hissede sabırla bekledik.Tam hasadımızı alacakken karın %25 ini alacakmışız.Ondan sonra beklersen 9.aya kadar bekle.....İnanın ilk defa moralim bozuluyor.Al sat yapmadığıma da pişmanım,hep yukarı gider de yakalayamam korkusuyla...Bu alım-satımlarda bir defa da kaç liralığa kadar satış yapma durumunda bildirim yapmak zorunda değiliz.Bu konuda oldukça bilgisizim.
Bir hissede satış için bildirim yapmak zorunda olanlar ortaklarıdır diye biliyorum KY nin böyle bir zorunluluğu olmadığı gibi devasa miktarda olsada fark etmez diye biliyorum . Olsaydı komik şeyler olurdu .
Sermayenin yüzde 5 inden fazlasına sahip olan herkes hisse hareketlerini bildirmek zorundadır. Yüzde 5 in altına düştüğünde zorunluluk yoktur.
E6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Devasa = 5% demekmiş KY için hayal .
Baygeorge-tosunpaşa bilgilendirmenize teşekkürler.
temettu dagitiminin ikiye bolunmus olmasi aslinda benim arzu ettigim sekle biraz daha yakin bir sonuc oldu. Eger dagitilmayip icerde tutulacak ikinci taksit, ki temettunun cogunlugu ikinci taksitte, yatirima yonlendirilirse karliliga iyi yonde etki edebilir. Bu teknik olarak yapilabilir durumda su anda, yaparlar mi, yaparlarsa ne kadar basarili olurlar bilemiyoruz. Aslinda otoritenin aldigi temettu karari zorlayici olmak yerinde bir secenek olarak sunulsaydi piyasalar icin daha olumlu olabilirdi. Yani temettu dagitma kararini almis ama olaganustu durum sebebiyle bu karari esnetmek isteyebilecek sirketlere bir imkan taninmasi seklinde tasarlanabilirdi. Neyse, ben her iste bir hayir vardir diyorum. Temettuyu topluca alip tekrar dusmus borsada yatirima dondurme planim vardi ama insallah hisse performansi bu acigi kapatir diyelim. Huzurla temettuyu beklemeye devam...
PSDTC de yatırım olmaz Temettü olur Yada bedelsiz .
https://www.dunya.com/ihracat/ege-ih...-haberi-469464
Eskinazi: Yılın ikinci yarısından umutluyuz
Egeli ihracatçıların Nisan ayında Türkiye ortalamasına göre daha başarılı bir ihracat grafiği ortaya koyduğuna işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesi'nin ihracatında tarım ve gıda sektörlerinin ağırlığının bu sonucu doğurduğunu kaydetti.
AKBNK topiginden kopyaladim.
O zaman sana ve diger yatırımcı Arkadaslara bir profesyonel olarak anlatayım. Bankalarda Yabancılar 126 bin endex den beri satıs yonundeler haklısın. Bugune kadar sattıkları rakam da 2.4 milyar USD e yakın.Borsada tüm hisselerdeki rakam bu.
Petrol de 35 USD dan beri alımları korkunc bir düzeyde. Long pozisyonlarındaki teminatlarına sürekli nakit aktarımları oldu. Bizde de en cok hızlı ve yuksek cıkacakları hisseler Bankalardı.Ayrıca Ocak ayınıda endex gelmiş 126 bin , Usd: 5.90 -80 arası sürünüyordu.Tüm Analizler SAT diyordu. Stoch günlerce 80-100 arası geziyordu. Yani ozaman Sat dogru hamle idi, Usd deki yerli mevduatlar da 190 milyar usd idi. Ve ısrarla cozülmeyip duruyordu.
Bu Hükümet ve Maliye Bakanının hataları, üstüne şimdiye kadar Hiç görmedigimiz Corona virus olayı patladı borsa güm.
Şimdi; neden prim yapmadı Bankalar? Cünkü piyasada 3-4 Robot , Banka hisselerini yabancı fonların olmadıgını da görünce hergün çalkalama yaparak günlük trade peşine düstüler.Zaten terse de gelmeleri mümkün degil. Cünkü mal cok ellerinde arada da kalan kucuk yatırımcı da eziliyor.
Zararda olmanı anlıyorum. Bende zarardayım.Ama şu bir gercekki ; Petrol 45 usd a gelmeden hiç bir fon buraya gelmez.
Bugünkü çalkalama ile hadlerini aştılar. Ben ve Kurumum REKABET Kurumuna, Bist yöt. Krl'na. CİMER'e ciddi delillerle başvuru kararı aldık. Rekabet kurumu bunlara okkalı bir ceza verebilir. Eski Başkanına anlattım bugün.Prof. Dr. Ayaydın, (ilk Başkanı idi).
Sizlerin emirlerini engelleme bile yapıyorlar. Sizin sıralamada ani alış ve satışlarda önünüze geçiyorlar. Ayrıca tahtadaki tüm emirleri rek tek inceleyebiliyorlar. Bu ayrıcalıklar kimsede yok.
Bunlar'ın kim oldugunu da belirtecegiz.Delilleri hazırlıyoruz.Ptesi yada Salı günü başvuruları yapıp. İnceleme &Denetleme isteyecegiz.Netice alamazsak Savcılıga Nitelikli Dokandırıcılık dan şikayetci olacagız.
Türkiyede ilk olacagı için; Basın a da bildiriler gönderecegiz. Bakalım sonra neler olacak görecegiz. Bunlar kesinlikle yasaklanmalı.
Ayrıca dikkat ediyorum bunlar da Acıga satış yasagına da uyma yok.Bıst Başkanı bunlara göz yumuyor. Onunda başı yanacak.
Sn Tınaz ; Petrol 45 Dolar 6 ay sonra belki olur ama bize yatırım gelmesi yani
Buraya Yatırım gelmesi petrole bağlı değil bence . Yatırımın Gelişmiş ülkelerden
çıkışı Dolara bağlı olabilir ama bize gelmesi . Mali ve hukuki düzenlemeler ile olur.
Maç başladıktan sonra oyun sırasında kuralları değişen hatta kuralların rafa kalktığı
bir ekonomiye yabancı yatırım yapmaz .
tr.investte psdtc forumu altına reklamcılar dolmuş, hayırdır inşallah.
doğruysa bile bu reklamcılar kağıt pazarlamaktan başka bişey yapmadıkları için iş bilen için aksi tesir yaratır. Diğer yandan ortaklığa dair hiç bir yerde hiç bir haber duymadım. ama isterlerse alıp yükseltsinler benim için hava hoş :D
PSDTC Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş. Yabancı Ortak Geliyor.
Ortak Olacak Yabancı Amerikalı Firma (Procter & Gamble) Ortaklık İçin (PSDTC) Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş ile Anlaşmada Sona Geldiklerini Açıklamış.
2017 Şubat ta siteye katılan biri 2020 Ocak ayında katılmış birinden Hocam diye bahsediyor ise sorma ihtiyacı duyarım. Sn Bafulu bu kadar az hisse net tecrübeniz varken size hocam diyen bu arkadaş neden size hoca payesini uygun görmüş bize nedenleri ile Bahşederseniz müteessir oluruz yada gerçek hayatta demek ki tanış durumunuz ve engin bilgi ve deneyiminiz var . oysa Teknik bir bilgi beklerken reklamcılıktan bahsetmeniz hocalık makamına yakışmadı . Biz detaylı bir finansal okur yazarlık bekliyoruz Lütfen bize de dedikodu dışında biraz teknik detay verebilirseniz açlığımızı doyururuz .
:party: Bana bakmayın bu köyün delisi olurum .
SN Tınaz mümkün değil balondur o haber .
Yabancı ortak P&G ise önce resmi açıklama yapardı .
Bu şekilde yapmazlar velevki oldu ABD herkesin TAZMİNAT HAkkı doğar .
Yani kısaca PG gelseydi alenen İlan verirdi .
Ayrıca P&G Diş ticaret şirketine ortak olmaz PG Kimyasalcıdır .
Bkz : P&G Şirketler grubu
https://www.pg.com.tr/urunleri-ve-markalari/
Yalniz soyle bir durum var, PG'nin cok genis urun gami var, bu urunlerin yurtdisi satisi ile ugrasmak yerine hazir kontaklari olan bir ihracat sirketi ile anlasabilir.
Jak Eskinazi, Ege Ihracatcilar birligi genel koordinatoru ve cok genis cevreye sahip, bu durum PG icin cok buyuk imkan saglar.
Kaldi ki, eger PG bir yatirim dusunuyorsa, bu doviz getiren bir saha olacaktir, ben onlarin yerinde olsam, PSDTC'ye ortak olur, ya da ciddi montanda PSDTC hissesi alirdim.
Zaten toplam sermaye 7.450.000 lot. Illa birileri cok ciddi teklifle gelecektir.