o çagrı fiyatı 8 olan
Printable View
şise yatırımcısı kazandı anlaşılan o..hayırlısı olsun
rapor gelmiş
Sise kazansa herkes kazanir. Herkes kaybetti. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kasa kazandı.........
Tek umut uzman kurulus raporunda sirketlerin gercek degeri. Ayrilma hakkini alip gotlerine soksunlar. Oc lari baska birsey degiller. Degisim orani en az 1 sise etmeliydi. Degisim oranini ayrilma fiyatiyla orantili hesaplamis serefsizler. Degisim orani lan bu. Sirketi satma bedeli demek bu. Milleti resmen duzmek.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
rapor geldi.
Oyak grubu ile iş grubunun farkini görmüş olduk.. Oyak birlesmesini tertemiz yaptı..
İş grubu sicti sivadi...
Sisecam Spk basvuru yaptıktan sonra spkya şikayet edelim.. rapor guncellemesi ister diye düşünüyorum böyle sacma bir raporu kabul ederse yaziklar olsun..
Ben fiyatların guncellenecegini düşünüyorum..
Bu saçma fiyatların kabul edileceğini düşünmek bile istemiyorum..
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu kadar zahmete ne gerek vardı ki. 27 nisan kapanış fiyatlarına göre değişim olacak deselermiş. bir de raporcu kuruluşa tonlarca para ödendi.
yazıklar olsun
soda için yatirimci sunumlarinda sadece amerikadaki projelerinin 15 % discount factor lu Npv si 1.5milyar usd diyorlardi.
üç kağada bakar mısın ?
https://i.hizliresim.com/GjiYth.png
toplam varlığa göre öz sermaye ye defter değerine göre ana camdan trakya cam çok daha değerli trakya camın defter değeri 5 11 anacamın defter değeri 3 74 kesinlikle bunda bir yanlışlık var SPK ya duyurulur
yatırım tavsiyesi değildir
arkadaşlar hemen modumuzu düşürmeyelim onların yaptığı ********lik ortada adama demezlermi defter değerin bu değildide neden piyasaya bu değeri verdin ben ve benim gibi birçok yatırımcı buna göre pozisyon aldık..
genede arkasından bir şey çıkacak diye aylardır bekledik sonuçta defter değeri vardı ortada bir yatırım ve üretim vardı dedik ama düzen, ve düzülen, hesaba katmadık burası türkiye...yazıklar olsunnnnn
Hepimiz haklıyız belki ama geçmiş olsun. Bu grup olmayacak duaya amim demez. Bunlar daha önceden konuşulmuştur, spk falan dönmez geri. Onaylanır böylece..
Spkya şikayet edeceğiz.. güzel bir metin hazirlanirsa.. şikayet sayısı fazla olursa belki dikkate alınır.. 5.11 defter değerindeki şirketi 3 ay uazman kurulus çalışıp 3.47 degerliyor:)
Sipariş üzerine cikan bu raporu spk daki vatandaşlar kabul etmez diye düşünüyorum..
Ayrilma bedeli neyse ona birsey demiyorumda. Degisim orani tamamen sacmalik. Defter degeri uzerinden degisimi belirlemesi gerekirken borsadaki son 1 aylik degerleri userinden degisim orani belirlemek ne sacmalik. Satacagi zaman bu fiyata mi satacakti. Adi herifler.
insan gerçekten hayret ediyor bu şirketleri satmak isteseydi şişe bu fiyatlardan mı satardı gerçekten defter değerinden aza beş küsür yıllık karına....
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/7YcmwP.png
hesaplama yaparken uykuları gelmiş ana cam ile trakya camı karıştırmışlar her halde . y t d
Spk onaylar bunlarda şirkete çökerler bedavaya şirkete ne kadar şikayet etsen burası türkiye en kolay iş hırsızlık birde övünerek sağda solda anlatirlar boyle büyük şirketiz yatırımcıyı koruyoruz şeffafiz diye
ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın 5 de telekonferas var katılın rezil edin bu hırsızları
ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şişeymiş marka değeriymiş sizin borsadaki marka değeriniz galip öztürkün şirketlerinden hallice
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Belki sirketlerin ozu hesapladigi ve gercek resim ortaya ciktigi icin yarin olumluda etkileyebilir. Cunku hic birinin net isletme sermaye acigi bulunmuyor. Her verisini ozetlemisler. Geecekten ucuz sirketler olduklari icin ins rapor nedenoyle olumlu etkiler.
Umarım onlarada bademgiller coker onlarda hayrını görmezler..
Önce kendileri adil olsun.. benim malimı yok parasına benden alıyorsa iktidar bunlarinn grubunada cokerlerse cok ta s.. . Derim..
Bana hukuk yoksa bu kansizlarada olmasın..
***DENCM* *TRKCM* *SISE* *ANACM* *SODA*** DENİZLİ CAM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş.( Devrolma İşlemlerine İlişkin Bildirim
***DENCM******TRKCM******SISE******ANACM******SODA *** DENİZLİ CAM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş.( Devrolma İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Şirketimizin Anadolu Cam, Trakya Cam, Paşabahçe Cam ve Soda Sanayii ile devrolma suretiyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ile Birleşme İşlemine İlişkin SPK Başvurusu Hakkında
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
İlgili Şirketler SISE, ANACM, TRKCM, SODA
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 27.04.2020
Devrolmaya Esas Mali Tablo Tarihi 31.12.2019
Devrolunan Şirketin Unvanı TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş.
Borsa İşlem Durumu Borsa da İşlem Gören
Devrolunacak Şirket İçin Borsa'da İşlem Görme Başvurusu Yapılacak mı? Hayır
Pay Grup Bilgileri Pay Değiştirme Oranı Devrolma Sonucu Alınacak Payların Grubu Devrolma Sonucu Alınacak Payların Nevi Devrolma Sonucu Alınacak Payların ISIN No
DENCM, TRADENCM91F3 0,33089 Nâma
Devrolmaya İlişkin SPK Başvuru Tarihi 27.04.2020
Ek Açıklamalar
İlgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Şirketimizin, tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün halinde Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. tarafından devralınması Şirketimiz, Anadolu Cam Sanayii A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Soda Sanayii A.Ş. ve Trakya Cam Sanayii A.Ş. ile devrolma suretiyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesinde birleşilmesi işleminde birleşme oranının, değişim oranının ve bunlarla uyumlu bir şekilde birleşme işlemi nedeniyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek sermaye artırım tutarı ile sermaye artırımı sonucunda ihraç edilecek Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. paylarından Şirketimiz pay sahiplerine tahsis edilecek pay adetlerinin, adil ve makul olarak tespitinde esas alınacak Uzman Kuruluş Raporu imzalanmış olup özeti ekte sunulmaktadır.
Şirketimizin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("
SPK
") izni ve Genel Kurul'un onayına tabi olmak üzere, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Şirketimizin tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün halinde Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. tarafından devralınması suretiyle, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ile birleşilmesine ve ilgili işlemlere ilişkin 27.04.2020 tarih ve 26 sayılı kararı çerçevesinde, Türk Ticaret Kanunu'nun 145 ve 147'nci maddeleri uyarınca hazırlanan ve Uzman Kuruluş Raporunda öngörülen tespitleri esas alan Birleşme Raporu ve Birleşme Sözleşmesi imzalanmış olup ekte bilgilerinize sunulmuştur.
Şirketimizin tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün halinde Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. tarafından devralınması suretiyle Şirketimiz, Anadolu Cam Sanayii A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Soda Sanayii A.Ş. ve Trakya Cam Sanayii A.Ş. ile devrolma suretiyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. bünyesinde birleşilmesi işlemine ilişkin olarak, ekteki imzalı Duyuru Metni Taslağı ve II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği uyarınca gerekli diğer bilgi ve belgeler ile birlikte SPK'ya başvuru yapılmıştır.
Devrolmaya İlişkin Dökümanlar
EK: 1 Duyuru Metni (5.Kısım).pdf - Duyuru Metni
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/840482
BIST
(27/04/2020 - 21:13:16)
Arkadaşlar dedikleri %30,%30,%20,%20 bu dört yöneteme göre
Gelir yaklaşımına göre %30 trakyacam ederi 8.178 milyar,
Piyasa yaklaşımına göre %30 trakya cam ederi 7.700 milyar,
Net varlık yaklaşımına göre %20 trakya cam ederi 6.3 milyar,
Borsa değerine göre %20 trakya cam ederi 3.8 milyar,
Uzman kuruluşun trakyaya biçtiği değerler bunlar iken nasıl oluyorda devir sonrası ederi 4 milyar tl lerde oluyor,[emoji23][emoji23]
Samimiyim bunlar işin içine o denli formül katmışki ciddi yanllışmı yaptılar [emoji23]
Neden derseniz gelir yaklaşıma göre ederi 8.2 milyar %30,piyasa yaklaşımana göre 7.7 milyar %30,net varlığa göre 6.3 milyar %20,borsa değerine göre 3.8 milyar %20,
Çıkan değerlerin ortalaması yani %30,%30,%20,%20 ye göre ortalam değer belirnecek iken nasıl oluyorda sade e borsa değerine göre bşr değerlem ortaya çıkıyor,
1. kalemde 8.2 milyar değer biçmiş,
2.kalemede 7.7 milyar değer biçmiş,
3.kalemde 6.3 milyar değer biçmiş,
4.kalemde 3.8 milyar değer biçmiş
Sonrada bu çıkan değerlerin %30,%30,%20,%20 ortalamasını alıcam demiş,eğer ortalaması alsa dahi 4 milyar değer çıkmaz ki zaten o borsa değeri yani %20lik kısım oluyor,
Bunlar işin içine o denli formül sokmuşlarki,değerleme şirketinin çılarttığı değerlerden daha az değere göre değer bulmuşlar,
Yani demişlerki 1. şuna göre değer şu,2.şuna göre değer şu,3.şuna göre değer şuşuna göre değer şu ama çıkan sonuç bunlatın hiç birinşn ortalaması değil,
Bu adamlar buldukları bu 4 değere göre ortlama almıyacaklarmıydı peki neden ortalamalara göre değer çıkmıyor,
Dostum karabaht dediğimi anladınmı acaba.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Karbaht dostum özel mesaj kutuna acil bakarmısın
Abi hic birsey anlamiyorum inan. Bir suru veri ama en ucuzuna gore degisim. Akil mantik vicdan almiyir. Yarini cok merak ediyorum.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Midem bulandı cidden. Nalet olsun.
https://i.hizliresim.com/OzzLI5.png
trakya camın iştirakleri 29 tane hepsinin sermayeleri yüksek
https://i.hizliresim.com/amr2x8.png
ana camın iştirakleri 10 tane
trakya camın dolaşımda halka açıklığı 28.21 şişe camın payı 71.79
ana camın dolaşımda halka açıklığı 21.72 şişe camın payı 78.28
şişe camın payı ana cam trakya camdan yüzde 6.5 daha fazla yoksa bunun için ana camın fiyatını yüksek tuttular
yatırım tavsiyesi değildir
Arkadaşlar
Hemen panik olmayın
Ayrıntıya hiçbir arkadaş görememiş
1.bu ayrılma hakkı eski teblige göre yapılmış.
2.sisecamin 20.58 deki açıklamanın ekini okuyun diyorki yeni teblig de durum değişebilir
3.degerleme corono virüs etkisi nedeniyle düzeltilerek yapılmış bu pilav daha çok su götürür
Panik yok
Yarın veb yayini varmış
Net anlamadım bir şey var ,trakya özelinde yazayım,
Bulduklatı değerler trkaya cam için yüksek iken %30 ve %30 a göre olan helir ve piyasa yaklaşımına göre olan değerler ciddi yüksek iken,nasıl oluyorda 4milyar tl lik bir orantıyla bu piyasa değerini buldular,
O denli formül katmışlar o denli hisse oranı vb. şey katmışlarki sıçıp hatamı yaptı bunlar,
Kendi değerlme raporlarında şirket tezata düşmüş[emoji16]
Komikmiş arkadaşım[emoji3]
Gönlümden elbet çok geçiyor.
Basit mantık şu değilmi
Gelir yaklaşımı piyasa değeri 8.2 milyarın %30
Piyasa yaklaşımı piyasa değeri 7.7 milyarın %30
Net varlık yaklaşımı piyasa değeri 6.3 milyarın %20
Borsa değeri yaklaşımı piyasa değeri 3.8 milyarın %20
Hem değerleme kuruluşunun Trakya cam için belirlediği piyasa değerleri yukarda oldupu gibi belli iken ve bu değerlere göre alınacak ortalamalarda belli iken 4 yöntem %30,%30,%20,%20 iken,nasıl oluyorda trakyacam için bu 4 yöntemin ortalamsı en sondaki borsa değeri çıkıyor yani 3.9 milyar tl lik bir trakya cam değeri çıkıyor,
Peki bu değerleme şirketinin belirlediği gelir yaklaşımı ve piyasa yaklaşımı değeri nerde bunların ortalamaları nerde.
Bu işde bir iş var,kendi raporundaki değerleri kabul etmemiş,yok saymış trakyayı borsa değerine göre değerlemiş firma,
Aynı durum,anacm ve soda içinde geçerli,
Sodanın hem gelir yaklaşımı ve piyasa yaklaşımı değeri 12milyar tl çıkmış iken adamlar borsa değerinden sodayı değerlemişler yani 6.2 milyar tl den,
Bunlar raporlarına bakmamışlar
Nasıl oluyor anlamadım
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu bankaya bende bunlardan biri olduğum için söylüyorum binlerce insan Atatürkün kurduğu ve %100 Türk olduğu için parasını emanet ediyor.siz yöneticiler bu bankayı yönetmek kolay değil bu yaptığınız büyük ayıp bu ayıbı düzeltin.
Eski sistemi geçtim arkadaşım,adamlar sodayı değerledikleri değeelendirmeyi yok saymışlar hiç bakmamışlar 4 yöntemden piyasa değeri %20 olan kısmı %100 olarak görüp 4 yöntemden 3 yöntemi yok sayıp borsa değeri yöntemini %100 olarak kabul etmiş,
Aynısı trkaya içinde geçerli,%20 olan borsa değeri yöntemi son tahlilde %100 olmuş,borsa değeri yöntemi payı %100 olarak belirlenip trakyacamın piyasa değeri bulunmuş
Yarın öbürgün değerlemelerde yanlış yapmış bizim seçtiğimiz firma derlerse şaşırmam,
Nasıl oluyorda oluyor
Gelir yaklaşımı değeri 8.170 milyar olan trakya,piyasa yaklaşımı değeri 7.7 milyar olan trakya,net varlık yaklaşımı değeri 6.2 milyat tl olan trakyanın PİYASA SON DEĞERİ 3.9 milyar tl oluyor,hiç bir yaklaşımın ortalamasından bu değeri bulamassınki mümkün değil,
Bunlar işin içine ortaklık payları yok formülleri falan koymuşlar sonrasında aha rakam bu demişler demişlerde,asıl olan yani önemli olan bekirlenen değerlerin ortalaması nerde??
Misal sodanın Gelir yaklaşımı değeri 12.000 milyar olan sodanın,piyasa yaklaşımı değeri 11.158 milyar olan sodanın,net varlık değeri 5.4 milyar tl olan sodanında PİYASA SON DEĞERİ 6.2 milyar tl olmuş,
Nasıl olmuşda 12 milyarlık gelir yaklaşımı değeri,11.158 milyarlık piyasa değeri yaklaşımı değeri ve net varlık değeri 5.4 milyar ın ortalamsı 6.2 milyar oldu,
Pwc şirketi değerini yapmış ,yaptığı değerlemelerin alacağı ortalamalarını vermiş ama sonuç nasıl ortalamalardan farklı geliyor.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
31.01.2020 tarihinden önceki 30 günlük ortalam fiyatları ile birebir otıruyor fiyatlar. Spk'ya tam verileri verip biz bunu seçtik diyorlar sanırım. Spk tamam derse bunlar, yok saçlamala hepsini değerlemeye al, ortalama al, yüksek olanı seç gibi birşey derse o zaman düzelebilir.
Ayrilma bedeli olarak spk tebligi cikarsa 25.02.2020 tarihi esas alinacak diyor.