normalde paylaşımda çok fazla bulunmam... attık bir kaç kadeh.. sohbete girdik bakalım... o kedi buraya gelecek .. :)
Printable View
Demem o ki; bu virüsle ilgili kişisel önlemlerinizi tamamen alın.. maskesiz dolaşmayın.. dışarı da devamlı tetikte olun... bu virüsün problemi sürekli mutasyona uğraması...
Şimdilik yaşlıların akciğerleri düşük olduğu için onlarda tutunabiliyor... ancak orta ve genç yaşlarda da mutasyona uğrayıp tutunmaya başlarsa işte o zaman kazan kaynar...
Devletlere bakmayın... onlar ekonomiyi düşünür haklılar da... o bakımdan kişisel önlemimizi kendimiz almak zorundayız.. okullarda çocuklarımız nasıl yapacak orası tamamen soru işareti...
1-2 sene kesinlikle online eğitime devam etmeli.. gençler dışarı çıkıp virüsün mutasyona uğramasına olanak sağlar ise bütün kesimi etkiler ve felaket senaryoları başlar..
Ateş ölçerler bizi kurtarmaz.. netice de virüs bulaştığında ilk 3 gün semptom vermeyip direk bulaştırıcısın. O günden sonra semptomlar gözükmeye başlıyor zaten..
Ben virüsün biteceğini söylemedim ki. Sakin olup verileri izleyin dedim şu anlık panik yapacak bi veri yok. Daha yaz yeni başlıyor. virüsü zayıflatırsa eğer doğal bir aşıya dönüşebilir. Aşı dediğimiz şey bi ilaç değildir zaten virüsün zayıflatılıp vücuda verilmesiyle vücudun bağışıklık kazanmasının sağlanmasıdır. Virüs sıcakta vücudun yenebileceği kadar zayıflarsa insanlar doğal yoldan aşılanmış olacak.
Mühendisyatırımcı...
Eksik takip ediyorsunuz..
Başta virüs 26 derecede yaşamıyor dediler.. sonra bu rakam 60 a çıktı.. o da olmadı..
Bir çok ülke 6 aydır yaz aylarında zaten özellikle Amerikanın bir çok eyaleti..
Güneş ışınları şuan yayılma hızını düşürüyor ama bitirmiyor..
Bitmediği için 2. Devre kışın olacak.. görünen köy klavuz istemez..
Veba, ispanyol gribi ile ilgili bir çok tarihi kitap var.. tarih ve mevsimlere özellikle dikkat verebilirsin..
Ebola da çok tehlikeliydi, ancak o havayoluyla bulaşmıyordu.
Bu virüsün diğerlerinden farkı hava yolu ile bulaşıyor olması.. ve direk akciğer.. en kritik ve tedavisi zor bir organ..
Bence paniklemeli ki önlem alsın insanlar..
Yunanistan da yaz bu arada, vaka artışı hızlanmaya başladı..
Şu konjonktürde paranın gidebileceği iki yer var. Bir emlak iki borsa. Shortcular acele etmesin bence daha balon şişmedi
Bat yada batma, 80'den 90 hatta 95 lere kadar 72.000 filan birşeyler yazıyordun. Sonra takip edemedim ama muhtemelen 105.000 e kadar 72.000 goygoyun devam etmiştir... Neyse şimdi muhtemelen tutacak ama ne fayda, sen yada seni dinleyen gümmmm...
Bu arada zenginlik konusunda bir iki şey yazmıştım. Eklemek isterim ki ben ayrıca bistte de işlem yapacak kadar zengin de değilim :)
Emlak konusu ihtiyaç sahibi ve devlet memurları işçileri ve emekliler için olabilir kira amaçlı olanlarda gelir seviyesi düşük olanlara hitap eden evlerden kira alamazsın artık. Kira amaçlı konut almaya hiç sıcak bakmıyorum. Çünkü emekli ise maaşına haciz koyamazsın. Üçkağıtçı ise bir yıl belese oturur evde avukat masrafıda cebinden çıkar. Merkezi ısınmada varsa kapıcı ile birlikte külliyen zarar. Bu corono bir bitsin insanlar görüşmeye başladımi anlarsınız. Gerçi satmadan da ortalıkta konuşmaz böyle sorun yaşadım diye.
İnsanlar sokağa çıkmaya başlayınca vaka sayılarında artma oldu.
Geleceği bilemeyiz,sadece tahmin ederiz.
Şimdi benim sistemlerim orta vade düşüş veriyor.
Ama bu sadece tahmin,tam tersine alıp başını gidebilir de.
Coronanın gelişimi ne olacak,şapkadan başka hangi tavşanlar çıkacak kim biliyor,sadece tahminler var.
Bence palasıda bilmiyor,duruma göre takılıyor.
Hiçbir global krizde araba fiyatları çıkmadı,bu sefer çıktı.
Gelin görün işte
[QUOTE=bedo;4522062]dünyada 3 merkez bankası bağımsız ...... 1 küba 2 k. kore 3. iran ........... tc merkez bankasının % de 45 i yabancılara ait.
diğer m.b lerin hepsi yada belirli oranları yabancılara aittir.. :)[/QUOTE
TCMB'deki yabancı payı söyledikçe, tekrarlandıkça inanılan yalanlardan biri, çoğunluğunun yabancılarda olduğunu zannedenler bile var. Ancak Merkez Bankası, İTC'den beri gelen, cumhuriyetin milli iktisat politikası gereği olarak Osmanlı Bankasında dolayısıyla İngiliz ve Fransızlarda bulunan para basma yetkisini millileştirmek maksadıyla kurulmuştur. Hiçbir zaman da iddia ettiğiniz oranlarda yabancı payı olmamıştır. Kanun gereği yabancı payı 15.000 hisseyi yani 6%'yı geçemiyor zaten.
Halihazırda 75,45%'i (A ve B grubu paylar) Hazine+Ziraat+Halkbank'ta.
0,02%'si milli olmayan bankaların elinde (C grubu paylar) bir de milli banka olarak nitelendirilse de ana ortağı yabancı olan Garanti ve TEB'in elinde (B grubu paylar) küçük miktarlarda hisse var. (toplam 3%)
19%'u ise Türk vatandaşı gerçek kişiler ile Türk ticaret müessesi tüzel kişiler elinde.
Bağımsız diye nitelendirdiğiniz 3 MB'nin diktatörlük ve despotizm ile yönetilen 3 ülkeye ait olması, bu kavrama çok farklı baktığınızı gösteriyor. Bir merkez bankası her şeyden önce kendi hükümetinden bağımsız olmalı ki, ülkeyi yönetenler sorumsuzca aldıkları kararların faturasını MB eliyle milli parayı pul edip halka ödetmesin.
İki link bırakıyorum.
http://www.mahfiegilmez.com/2017/12/...kasnn.html?m=1
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...edarlik+yapisi
Ek 25285Ek 25286
Kim bağımsız kim değil çok fifi
Vaaa mı para
O mühim
Küba ve iranda yok
K. Kore yi bilmiyom vallak billak
Herkese bulaşacak bu.
Kimi hafif,kimi ağır geçirecek
Uşaklarım hizmetçilerim virüs 90 derece alkole yapışıyormuş hemen biriniz 70 derecelik kolonya bulun. Diğeriniz luppo almaya varil içinde gidebilir. Diğeriniz org çalsın oynayacağım.. luppo lupppoo çok önemli lupppoo. Yandan kıvır ohh..
Yasak haberi geldi hemen koşun alın luuupppppooo!!
Sakın ölmeyesiniz tutun maskemi yoksa maskemi ağzıma sokmak zorunda kalacağım restoranda, cebe sokmak tehlikeliymiş uşakcıklarım. İşe gidemiyorum biliyorsunuz canlarım parada bitti.. sen ziraati soy diğeriniz akbankı! Kargo geldi kapıda robot uşağım baksın. Doktor kılıklılara zeka testi uygulansın. Üst aklın yarattğı gerzek toplumlarda kaos içinde kalsın!! Luppooo luppoo lupppooo...
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünkü vaka sayısı 1.300-1.400 arası söyleyecekler.
Bizim millet hoca cemaat ilişkisindedir.
Önce hastalar maske taksın sonra sıcaklar virüsü öldürür vs. Bunlar şimdi hepsi çöp oldu.
Deneme yanılma yöntemi ile nereye kadar
Hükümet aldığı kararlar ile yaptığı yanlışların bedelini bir şekilde vatandaşa ödetiyor.
İnsanlarımız hiç akıllanmıyor buda devletin yaptığı yanlışların bedellerini de hafifletiyor.
Önümüzdeki günlerde hafta sonu yasağı şehirler arası Seyehat ve yaş kısıtlaması tekrar gündeme gelecektir kanaatindeyim. Fakat önceki gibi ağır değil tabiiki
Bıkmadınız mı Corona tantanasından sabah akşam aynı şeyi konuşmaya...
Avrupa'da hangi ülkede sokağa çıkma yasağı var.
İspanya ve İtalya ' dan ses gelmez oldu nerde Corona.
Savaşlarda bazen ülke nüfusunun +10'un ölüyor. Bu bir ekonomi savaşı; Ekonomisi batan diğerlerinin kölesi olacak.
Neden ısrarla tümden haftalarca sokağa çıkma yasağı ilan edilsin diyenler var anlamıyorum.
Ölenler varmış; 4 ayda 4000 kişi ölmüş. Milleti obez hale getirip daha fazla ölü verdirmek mi amaç, yoksa işsiz insanları isyan ettirmek mi.
Mutlaka bu ısrarların bir sebebi olmalı.:yes:
syn. whig 3 merkez bankası bağımsız derken ...o ülkeler harika filan demek istemedim.. global düzenin bu üç ülke dışındaki ülkelerde... ekonomide söz sahibi olduklarını ifade etmek istedim...mahfi hoca üstat söyledikleri doğrudur.. fakat bir konuda doğru birden fazlada olabiliyor....
https://www.youtube.com/watch?v=f3eKxdMw2Mc videonun 10.50 ve 12.00 dakika aralığı... bu tür konuşanlar oldukça çok
fatih erbakan seversiniz yada sevmezsiniz (benim görüşüm olmadığı için siyasi söylemlere girmeyelim lütfen)
bu ülkede başbakanlık yapmış birinin oğlu bazı bilgilere ulaşması daha kolay olmalı
https://www.youtube.com/watch?v=3urziJ14edM
youtubeda gözüme çarptı bu videolar sizde bakınız istedim...
mahfi hoca merkez bankası ilk kurulduğunda % de 15 i devlete ait olduğunuda keşke yazsaymış....
Aylardır süren sokağa çıkma yasağı ile bu ara birazda olsun insanların gazını aldı insanlar gerçekten bunaldi işin özu 1 dalga da bitmedi bile
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekonomik ve sosyal sebepler den dolayı
Vaka ve ölüm sayıları patlasada
Sokağa çıkma yasağı gelmez
Ha gelir nasıl gelir katma değer yaratmayan insanlara getirirlerse getirirler
Örneğin Çoçuklara
Örneğin iş gücünde olmayan insanlara
Gerçi iş gücünde olmayan o kadar çok insanımız varki bilemiyorum yani
Vaka sayısı yurtdışı uçuşlar kapalı iken Böyle ise normal dönemi hayal edemiyorum
yerinde araştırma merkezine göre bazı şehirlerdeki tüm hastaneler pandemiye ayrılmış.
Zaman gösterecek her şeyi bekleyelim görelim
virüs hala yayılıyor ama sanki ölüm sayısına bakarsak yapılan tedavi işe yarıyor gibi...hayatını kaybedenler muhtemelen özellikle akciğere bağlı kronik rahatsızlığı olanlar sanki...ya da başka ağır rahatsızlığı olanlar belki...salgın ilk başladığında bence tedavi konusunda çok bilinçli ve hazır değildik ne biz ne diğer ülkeler...ama sanki şimdi tedavi konusunda çokta kötü olmayan bir noktadayız...ama milletin bilinçsiz tutumu sayesinde virüs yayılmaya devam ediyor...hayırlısı bakalım...
Garanda 7.50 den ky korkudan mal alamazken formasyon geregi mal alip 8.20 ortalama ile mali ky ye teslim etmistim. 8.40 ustune atamazsa 7.50 ve 7 potada, orayi gorup tekrar trend olusturup belki 12 yi tekrar gorecek. Iki tarafta hakli cikacak bu durumda , onemli olan para kazanmak hakli cikmak degil.iyi tradeler herkese
ABD polisi bir siyahiyi daha öldürmüş
Yine ABD de karışmış haberler geliyor
Aynı zaman da ABD baharı Fransa’ya sıçramış
Dün İngiltere’nin anasını ağlatıyorlar dı
ABD baharı gelişen Ülker’e teker teker ziyaret edecek sanırım
Dow wekend -0.75
1 günde -7
Ardından kedi sıçraması artı 3 ler
Sonra tekrar eksi
Olumsuz Fiyatlama 2 dalga fiyatlama kesin gözüyle bakmam için bi -5 in üstü daha biçmeleri gerekiyor
Bakalım izliyoruz dowu
Brezilya borsasına da iyi biçme yaptılar bu hafta
sayın Bedo, elbette küresel sermaye ekonomi yönetiminde söz sahibi, trilyon dolarlık kuruluşlar gerek lobi faaliyetleri ile gerek politikacıları satın alarak kararlar üzerinde etkili oluyorlar, olacaklar. Fakat benim ifade etmek istediğim dünyayı anlamak için komplo teorilerine ihtiyacımızın olmadığı. Gönderdiğiniz videoları izledim, Fatih erbakana iki dakikadan fazla tahammül edemedim çünkü çok basitce çürütülebilecek bir yalan ile başladı.Fedin sahibi siyonistlerdir, rockefellerdir vs. FED'in tüm yöneticileri başkan tarafından aday gösterilir, senato tarafından oylanır. Açık ya da gizli herhangi bir ortağın yönetimde oy hakkı yoktur. Bunlar ile ilgili birkaç link bırakıp ilk videoya geçiyorum.
bit.ly/30HDl2C
bit.ly/2YvIWGx
Bu arada eski bir başbakanın aktif siyaset yapan parti lideri oğluna ve onun sempati toplamak için uydurduğu şeylere güvenmektense Tcmb'nin ana ortağı olan Hazine Müsteşarlığını yönetmiş bir teknokrat olan Mahfi Eğilmez'e güvenmeyi tercih ederim.
İlk videoda 11.35'te merkez bankası devletin değildir, 11.45'te ortaklarını söyleyecek biri gelsin, bilmiyoruz diyorlar. İşte ben geldim ilk mesajımda söyledim kim olduklarını.
Videonun devamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının adı ve kağıt-madeni para basma yetkileri üzerinden spekülasyon yapılıyor. Bunun cevabı da Mahfi hocanın yazısında açıklanıyor zaten tekrara gerek yok.
13.16'da bunu millileştirmek mümkün müdür? sorusuna değildir diye cevap veriliyor. Evet bugün mümkün değildir çünkü 1930'da kurucu kadro tarafından millileştirilmiştir. Aynı nehirde iki kez yüzemezsiniz.
Sayı çok artarsa hastaneler bloke olacak.
İsteyen yok işler dursun,ben burada short açmakla para kazanılacağını düşünmüyorum zaten.
Borsalar çıkarsa bir işe yararlar.
ABD ikinci dalga olursa ekonomiyi kapatamayız yine diyor.
Ama sorun mal alıpta zararda kalmakta,insanlar bundan korkuyor
evet. gerçi piyasaların ölü sayısı filan takacağını sanmıyorum
anca tekrar kapanmak zorunda kalma çökertebilir.
o da çok aşırı durumlar olmadıkça (belki olsa bile) yapılmaz gibi görünüyor.
insanlık sistemin çökmesi yerine "ölen ölür"ü tercih etmek durumunda kalacak gibi görünüyor sonuçta (ya da virüs akıllanacak). ekonomi kapatmakla virüsle savaşılamayacağı belli, açarsın tekrar başlar; söyleyemiyorlar sadece, birşeyler yapıyor olmaya/görünmeye çalışıyor politika yapıcılar.
insan sağdan soldan edindiği bilgilerleri kendi süzgeçinden geçirdikten sonra fikir edinip bunları ifade ediyor... mahfi hocanın tablosunda oranın % 45 değil özel bankalar gerçek ve tüzel kişilerin sahip olduğu % 25 gibi bir rakam çıkıyor... yinede yabancıların isimleri m.b.de alınan karalara etkileri ne... gizli bilgi olarak görünüyor... attığım videoda m.b. lerin global piyasalara hakim kişilerin ülkelerdeki merkez bankalarını bilinçli bir şekilde kurdurtup ... dünya finans sistemini ellerinde tutmak için araçlardan biri olarak kullandıkları...
ilk kurulduğunda % 15 i devletin kalanı yabancıların olan merkez bankasının ... adnan menderes döneminde çıkartılan yasa ile %de 51 den azı devletin olamaz kanunu ile bugünlere geldiği....syn whig size tşkkr ederim sayenizde verdiğiniz bilgiler doğrultusunda araştırıp eksik bilgimizi tamamlamış olduk....
türkiye cumhuriyeti değilde cumhuriyet yazmasının nedeni olarak bağımsız gösterilmek istenmesinin nedeni kuruluştaki yerli ve yabancı oranının % 85 olması ...https://kimkurdu.com/merkez-bankasi-...e-kimlere-ait/