Dax'ı gömdüler. Martlar sıkıntı. Nisanlar çok düşerse dalım varantları hoştur :)
Daha ne diyem, mahmut mu diyem
Printable View
Dax'ı gömdüler. Martlar sıkıntı. Nisanlar çok düşerse dalım varantları hoştur :)
Daha ne diyem, mahmut mu diyem
Günaydın, bende dün stop yaptım 12600 gideri var bunun diye ben sattım dax düştü sanki benim satmamı bekliyormuş.
Hele ki alayım 3 gün sonra şu olur diye buraya gelenin donunu alırlar kanıtını görsel olarak açıklamaya çalışmışlar..
http://666kb.com/i/drznyfxoowgoyxt2v.png
doğanların varantı nooldu?
Doganlarin varanti yok ama eger olsaydi iki gundur %1000ler 2000ler havada ucusuyo olurdu satimdakilerde sifirlardi :D
....
Est. Rahatsizlik olmaz her zaman :D
....
şöyle bir bültene göz gezdirdim de;millet alım tarafına yığılmış :rules:
Arkadaslar elimizde 30 mart tarihli varant var ise 30 martta satmazsak ne olur (cahillime verin bilmiyorum)
MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
30 mart kapanış fiyatı dayanqk fiyatının altında ise sıfırlanır.Misal 11 lira dayanqklı garan satım varantın var 30 mart kapanışı 11.05 oldu hiç paran kalmaz.dayanağa uzaksa kapanış olmadan bile 1 kuruşa dahi satamazsın.İhraçcı 0.01-0.2 fiyat olmasına rağmen 0.01 için alım kotasyonu koymaz.öyle bakarsın sabah açılışa bile yazsan almaz senin varantı elinde kalır sıfırlar.En gıcık olduğum durumdur.Nasıl işse sıfırlayacağından eminse alıcı olmamasına.
GT-I8552 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Peki karda ise 11.05 degilde 10.40 ise ne olur acaba
Birsey soracagim. Mesela Tupras yarin temettu verecek. Diyelim ki temettu vermeden once hisse fiyati 128 TL... 12 TL temettu verecek. Ertesi sabah diyelim ki hisse hic deger kaybetmeden, temetuyu dustukten sonraki fiyattan 116 Tl den isleme baslarsa, varant fiyati bundan arti veya eksi yonde etkilenmez diye biliyorum . Dogru mu?
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Normalde etkilemektedir mesi lazım ama insiyatif ihraçcının elinde.Yukarıda gösterir aşağıda. Keyfi durum.
GT-I8552 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam o mesele konuşuldu ama tekrar anlatayım.
Mart başında tüpraşın nisan başı gibi temettü vereceği hesaplandığından varantları açıklandığında 120 hedef için atıyorum 20 lira normal hedef verildi. Ama tüpraş temettüyü mart ayı içine erkene planlayınca fiyatlar otomatikman hedeflerden 13.600 temettü fiyatı kadar eksildi, hedef uzaklaştı ve açıklama gelir gelmez 20 lik varant 10 kuruşa iniverdi. Şimdi bakıyorsunuz 120 hedef var, hisse 125 olmuş ama varant 10 kuruş. Yani aslında hisse 125.000 değil 13.600 eksik hesaplayın, 111.400. Hedef 120.000.
Aynı olay Petkim'de tam tersi oldu, nisan sonu vermeleri beklenirken mayıs başı vereceğiz dediler, o esnada da hedefler temettü düşüşüne göre planlanmış ve iskontolu tutulmuştu, temettü mayısa atınca hedefler yakına geldi ve varantlar kendiliğinden hemen 2 ye katladı. Karışık mı oldu bilmiyorum
Gayet net anlarmissin kardesim. Tesekkur ederim. Bolunmelerde ve temettulerde varantlarda hic bulunmadim o yuzden sorayim istedim. İyi kazanclar dilerim..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba arkadaslar bi sorum daha olucakti bu varant fiyatlari arz taleplemi olusuyor yoksa mesela garanti varanti ise garantinin fiyatinami bagli gidiyor tşk ederim.
Çakalların keyfine kalmış viop gibi değil. fiyatlara değil yöne bak yön belli ise daha hızlı çıkar ya da iner yatay ise süründürür. sıfırlama mücadelesi yapar. Yani fiyata bağımlı gitmez yeri gelir spot 10 basamakta bir gider yeri gelir yön belli ise aynı hareketi 3 basamakta yapar. bir de malın içerde ya da dışarda olması önemli malı dağıtmışsa cimri mal elinde ise bonkör. Poker oynuyorsun ama her zaman elini biliyor dışarıda kimde imiş hiç sorun değil. endeks varantı biraz daha dengeli.
devasa bir çöküş yaklaşıyor tüm dünyada.trump sağolsun. bizim endeksi sürekli yukarda tutmaya çalıştışar ama artık sıra bizimkinede geldi. tüm endekslerde full short.
daxta dadrp .42 den endekste uzdts .41 den alındı hedefler en az 2 kat getiri bekliyorum.
dow...24.700..25.100... ustune atamassa butun endexler çoker
matrikse kaç defa yükledim ama thy iş bankas ıvarantları var deutsche nin yok.bilginiz varmı.tamam yükledim..
10.66 ustunde kaldikca eregl iyidir. Takip.
....
Sehzade HOCAM GEÇENDE cem hocanın Grafinde Yükselişte sıkıntı yok gibi çizmiş ŞİMDİ endişeli neden acaba ... ?
https://i.hizliresim.com/PlZMdQ.png
Bence endiseli degil temkinli sadece dikkat cekmis. Zamanla hedefledigi noktaya ulasacaktir diye dusunuyorum.
....
11.042 adet TUDKU maliyet 0.10
Dun aldigim pozisyonlar bugun oglene kadar zarar yazsada bugun pozisyonu koruyarak ereglide %20 kardemirde %100 yaptik. Tabi daha onceden aldigim vakifbank pozisyonum %50 zararda ama vadesi mayis sonu. garanda sifirladim sanirsam tabi bu ay sonuna kadar temettu haric 12 yi gecerse belki bi kac kurus eder :D ver elini garan. Soyle iki gun tavan yapsan neeolu sankim :D son soz: varant pismanliktir kimse bulasmasin.
Lenovo P1ma40 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kardemir akiyo masaAllah. :D
Lenovo P1ma40 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Suriye vakasından önce portföyü hedge maksatlı EUIEA almıştım 2,84 den . Şimdiki değeri 2,04 . ifta 30.04.2018 . Euronun yükseleceğini düşünüyorum fakat zaman değeri kaybı artmaya başladı . Mayıs itfalı varantlara geçsem daha mı iyi olur arkadaşlar ?
Hocam varant piyasasinda kendi basinasiniz kim ne dedi pek takmayin. Pozisyonunuza guveniyosaniz bekleyin yok celiskideyseniz vadeyi uzatmak babinda islem yapabilirsiniz. Yalniz unutmayin ilk yukseliste en yakin vade daha hizli kalkacaktir. Bol kazanclar.
...
Merhaba arkadaslar elimde isimb varanti var bu ay sonu doluyor 0.01 tl ye satmazsak ne olur maliyet 0.026