3 ay önce 1.2 dolar eden bist,
bugün 2.2 dolar seviyesine yaklaşmış durumda...
yalnış hatırlamıyorsam 2.5 dolar rekor seviyeydi.
:halay:
3 ay önce 1.2 dolar eden bist,
bugün 2.2 dolar seviyesine yaklaşmış durumda...
yalnış hatırlamıyorsam 2.5 dolar rekor seviyeydi.
:halay:
PPF getirileri düşmeye başladı?
Dikkat edilirse bir yerden emir almışcasına timinden ito suna atosuna müsiad ına kadar herkes fiyat istikrardı demeye başladı..
Bir yüksek faiz bize zarar veriyor dendi geçen hemen uyarıldı belli ki 180 derece dönüşle fiyat istikrarı kavramı ön plana çıkarılmaya başlandı..
HSBC bugün oranını 18.5%’a çekmiş dediler, çalıştığı şubeden teyit edebilecek bir arkadaş var mı, bilemiyorum..
Ilgilenen arkadaş olursaEk 26798
#XU100 #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02101114487779
Ppz gevşemeye başladı.
Mk %17.73
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fibabank günlük 440k 80 gün %18 (10.000 TL vadesizde)
Burgan 30k$ %1.5 Daha doğrusu devam eden 22k üzerine 8k ekledim bu 8k'ya %1.5 verdi. CDS yüksek diye eurobond alamadığım bir meblağ kalmıştı. $ mevduat oranlarına bir müdahale var sanırım.
Her şey o kadar merkeziyetçi olmuş ki adeta artık bazı kuruluşlar ve insanlar kendi öz varlıklarını bile nasıl tasarruf edeceklerini birilerinin işaretiyle yapar hale gelmişler. Oysa insan özgür olmalı. Parayı kazanan bensem, nasıl değerlendireceğime de ben karar veririm. Tek istisnası korkacak bir açığım yoksa !!!
Türk bankacılık sektörü gibi oligopol bir rekabet içinde bulunulduğundan böyle bir tavsiye olmaz diyemem. Tarihsel veriye baktığımızda da daha önce olmamış diyemem. Bizde buna göre aksiyon alırız elbette...
Bir taraftan Dolar enflasyonu yükseliyor diyorlar diğer taraftan swap rakamı bakalım neler olacak...
Bu arada 40 milyar dolar düşmüş olabilir mi swap rakamı ben mi yanlış yere bakıyorum?
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...7aaec3-nuctcNe
Biliyorsunuz ekonomik tahminler belli bir senaryo sonucunda yapılır. Kendinize göre bir senaryo geliştirirsiniz ve bu senaryo olgunlaştığı takdirde olacakları öngörerek hedefler koyarsınız. Ben Türkiye ve benzeri gelişmekte olan ülke piyasalarına asıl paranın pandemi etkileri geçmeye başladıkça gireceğini düşünüyorum. Yani şu an Amerika 2 değil, 200 trilyon dolar bassın, yine bize çok bi dolar gelmez. Çünkü ABD piyasalarının refleksi bu tip durumlarda parayı ABD'ye çekmek üzerine kurulu. 2008 krizinde de böle oldu, sonra ki tüm paniklemelerde de. Zaten FED'in piyasalar ile bu kadar diyalog içinde olması, sürekli para basması, vs bunlar hep ABD piyasalarının panik anında doları abd'ye çekme sevdasından kaynaklanıyo. Bunu yaptıklarında gelişmekte olan ülkeler olmak üzere, tüm dünyada ki dengeleri bozuyorlar. Ve bu da sonrasında yine Amerika'yı vuruyor. Dolayısı ile bunu engellemeye çalışıyorlar, ancak başaramadılar şu ana kadar. Dolayısı ile, dediğim gibi ben bu panik havası bitişi ile para girişi olmasını bekliyorum. Beklediğim rakkamda 20-30 milyar dolar arası. Yani pandemide çıkan rakkamın 2 katı nerdeyse. Bunun Türkiye'de tahvil ve ucuz olan banka+XU30 hisselerine girmesini beklerim. Ucuz hisse mi kaldı geyikleri yapmayalım. XU30 da oldukça ucuz hisse var halen($ bazında da ucuz).
Böle bir para girişi düzgün yönetilirse, yerleşiklerinde döviz bozma trendine girmesi ile dolar rahatlıkla 6.5 değil, 4-5 bandına dahi çekilebilir. Şimdi bu işin fantazisi tabii. Ben Türk ekonomisinin bu saatden sonra 7TL altında kalıcı bir doları kaldırabileceğine inanmıyorum. Beceriksiz ve şımarık ihracatcı lobisi hemen konuşmaya başlar, ki geçtiğimiz hafta sonu sesleri çıkmaya başlamıştı bile zaten. Dolar 7.20TL altına inmesin diye. O yüzden bu beceriksizler yüksek kur avantajı ile mal satabilsin ve iflas etmesinler diye, dolar buralarda tutulacaktır. Hızlı bir düşme eğilimi gelir ise o zaman faizler indirilir, MB reservleri alınmaya başlar, vs ile dolar savunulur. HSBC'nin yıl sonu tahmini önemli...mantıksız diil...ama ben kendi dinamiklerimizden dolayı 7TL altı doların kalıcı olmasını beklemem...
ing turuncu
hoşgeldin sonrası
faiz oranlarını düşürdü...
Vakif1,5m temdit 17,60
Enparadan Mesaj geldi size özel faiz oranı diye. 181 güne kadar 18% veriyor 13 marta kadar açılan hesaplara.şubatta faiz arttırımı gelmezse martta gelme ihtimali düşük sanıyorum. Stopaj da uzamazsa değerlendirilebilir. Vakıf özel. 3 aya 18 , 6 aya ise 17 veriyordu.
Yabancı para mevduatı azalmış ama aynı oranda TL mevduatı artmamış. Yani dövizden TL ye geçiş hareketinden ziyade bankadan fiziki döviz çekimi yapılmış gibi görünüyor.
https://twitter.com/Merkez_Bankasi/s...924447232?s=19
Aynı linkten....
1- Döviz mevduatındaki azalmanın da 1 milyar 15 milyon doları kıymetli maden depo hesaplarındaki azalmadan meydana geldi.
2- Euro/dolar paritesi de geçen hafta 1.20 seviyesinin altına inmişti. Euro hesaplarının dolar karşılığındaki gerileme de 743 milyon dolar olarak belirlendi.
3-Bireylerin dolar mevduatı 124 milyon dolar azalışla 76 milyar 246 milyon dolara, kıymetli maden depo hesaplarının dolar karşılığı 944 milyon dolar azalarak 34 milyar 512 milyon dolara, Euro hesaplarının dolar karşılığı 299 milyon dolar azalarak 34 milyar 339 milyon dolara düştü.
2.1 milyar satışın yaklaşık 1 milyarı altın satışı....Vatandaş sadece 124 + 299 milyon satmış.
Gerisi algı....
Bir Amerikan bankası 8 TL nin üstündeki TL deki kısa vadeli pozisyonunu kapatmış.
Dolarda dibe geliyor muyuz...
Dolar hakikaten 6.50 ye gelirse ister sonradan 5 lere geleceğini bilsem de full dolarda olurum.
Zira 100 bin doların her zaman 100 bin dolar alım gücü vardır.
Ancak 100 bin dolar karşılığı olan 700 bin TL 3-5 senede pul olabilir. Bugün iyi kötü bir ev alırsınız ancak 5 yıl sonra alamazsınız.
2020 de inşaat maliyetleri yüzde 25 artmış.
Bugün kısa vadeli lanse edilen ve süper faiz olarak algı oluşan yüzde 18 ülkedeki satın alma gücünü bile koruyamıyor.
Ki betoncuların malları ellerinde kalmasın diye hükümetin yüzde 0.65 faizle konut piyasasını müdahale ederek yapay olarak yükseltmiyor mu?
250 bin Tl lik bir ev 0.65 faiz sonrası 500 bin oluyorsa yüzde 18 faiz alsan ne olacak?
ing turuncu
dün hoşgeldin sonrası faiz oranlarını aşağıya çekmişti.
bugün ise tekrar eski seviyesine çıkardı.
1. hata yatığını anladı.
2.yada ihtiyaç fazlası mevduatın gitmesi için fake yaptı.
bizim millet yabancı olan her şeye hayrandır.
bir kendini ve kendinden olan şeylwri sevmez.
hele ki amarikan doları varsa tapar.
dth miktarındaki düşme
bankadan yastık altına geçiş yaptığına düşünüyorum.
alan alınmıştır bir kere.
:)
Burgerbank dolar mevduatımı 3-4 gün önce 1.7%'ten yenilemişti, öbür yarısının vadesi bugün doldu 1.40% verdi.
Şu durumda evde tutmak bankaya koymaktan daha mantıklı gibi. Bu bankanın asli işlevi faiz vermek. Bu işlevi yerine getiremiyorsa kim niye bankaya para koysun?
Ortalık karışacak ama du bakalım.
Değerli arkadaşlar bankadaki döviz mevduatına Tmsf garantisi varmıdır ?
2018 de 7,20 olan dolar 2021 Şubat 7 TL ikiside enflasyona yenik dolar biraz daha fazla gibinedersiniz?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nereden baktığınıza göre değişir. 2020 Ocak ayında 5,85 TL olan dolar Kasım ayında 8,50'ye (%45 artış) yükselmişti.