Üç gündür hep aynı tyatro
Bakalım nereye kadar gidecek bu Oyun çıkan sonra yık
Printable View
Üç gündür hep aynı tyatro
Bakalım nereye kadar gidecek bu Oyun çıkan sonra yık
Merkez Bankası PPK,
23 Eylül’de 100 ve bu gün de 200 olmak üzere 1 ayda toplam 300 baz puan
faiz indirdi EKGYO %6 civarı artarak 1,8x lerden 1,9x lere ancak gelebildi!.
Tersi olsaydı, sizce en az 1 taban yemez miydik ?
Endeksteki 100 puanlık artışı da göz ardı etmemek lazım.
Bu tahtada büyük oyun var!.
Al-sat tut değildir.
Emlâk konut 0,50 faiz indirimini fiyatlamıştı.200 baz puana hiç tepki vermedi bunda bir gariplik var
Redmi Note 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ne dedisek o .nereye el attılarsa orası çöküşten kurtaramıyor.11 yıl evvel büyük usta ekonomi uzmanı dünyada çok saygın yeri olan Sayın Babacan o dönem 1 dolarlardan halka açtı emlak gyo yu.kendisi yıllardır yok ve gelinen nokta emlak gyo nun hali .şirketi ne hale getirdiler.tıpkı halk bank vakıfbank ve diğerleri gibi .el attıkları yarı özeller özeller bile çöküşte borsada.yansıyor.durmuyorlar en önemliside o .durmuyor ve doymuyorlar .buda ekonomiye güvensizlik olarak olumsuz yansıyor.
borsa çok hassas güven çok önemli .oda artık yok .ilk seçimle beraeber tekrar parlamenter demokratik milli cumhuriyet rejimiyle beraber borsamız ve kamular büyük ralliye başlayacaklardır .ve milyonlarca k.y. gerçek reel anlamda huzurlu olarak kazanç sağlamaya başlayacaktır.bırakın yarını 1 saat sonrası bile tedirgin bir ekonomi üşlkeyi ne hale getirdiler.
Allah yardımcımız olsun .
Goklere sigdiramadigin Ali Babacanin bugunku ekonomik tabloda payi yokmu ?..
Reel effektif kurunu +%80 kadar cikartip dolari 1.14 TL indirerek ulkeyi ithalat cenneti yapmisti. Kuldani bile Cin den ithal ediyorduk. Asiri degerli TL yuzundenden binlerce fabrika uretimi durdurup ya yurt disina tasindi yada ithalatci olmustu...
Yuksek faiz, Asiri degerli TL, ucuz ithal urunler ve dis kredi denklemi ile uretmeden 10 yillik sahte ve sanal bir refah donemi yasadik…..Ali Babacan ve ekibinin en buyuk basarisi buydu… Bu sahte refahin faturasinida ulkece en az 15 yil odemeye devam edecegiz. .
O donemde turizm sektorunde idim. Degerli TL yuzunden cok cektik. Turkiye de devlet memurlari bile maaslari ile Avrupa ya tatile gidebiliyorlardi...
iste, uretmeden gecici sahte ve sanal refahin sonu boyle olur.
Simdi Tam yilini hatirlamiyorum. O donem Ali Babacan bir TV kanalinda bir ekonomi programin konuguydu. Yaklasik 40-50 dakika konustu. O programda tek bir kere bile Uretim ve sanayi kelimesini kullanmamisti. O zaman ben bu noktayi not ettigim icin hala fafizamda hatirliyorum.
Emlak Konut GYO Teknik Bakış (ICBC Turkey Yatırım)
EKGYO TEKNİK BAKIŞ - AL
Yıllık ortalamanın üzerine çıkan hissede (TL 1.955),
Saatlik bazda kısa vadeli ortalamalar (10-22-50 mav) TL 1.954- 1.946- 1.936 seviyelerinde olup,
Haftalık bazda TL 2.00 2.04 2.06 2.19 2.24 2.27 direnç konumunda.
Orta vadeli trend göstergesi Macd ortalaması ve sıfır çizgisi üzerindedir.
10 günlük ortalama TL 1.90 seviyesinde, aylık bazda TL 1.89 2021 Ağustos- Eylül tepe noktalarıdır.
Hisse için önerimiz TL 1.90 (bir önceki hafta tepe noktası) üzerinde kaldığı sürece AL yönündedir.
https://www.icbcyatirim.com.tr/tr/im...1021-EKGYO.pdf
ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler AŞ
icbcyatirim.com.tr
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Eskiden EKGYO değerleme açısından açık ara birinci sıradaydı, bugün ZRGYO tavan yapmış değeri 9 milyara dayandı, hemen arkamızda 6.8 milyar ile KZBGY var. teker teker hepsi geçecek gibi.
bahaneye bakıyor
çıkarke bir iki geri
düşerke ucarak
Bu bir yatirim tavsiyesi degildir
bekliyorum
bakalım
ne dedisek o.el attıkları tüm yerler gibi emlak gyo da çöküşte.babacanın 1 dolarlara hemde 10 yıl evvel halka açtığı çok önemli lider kuruluş şu an fena tarihsel çöküş içinde .çöküş durduramıyolar.el attıkları özeller bile çöküşte kardemir gibi. artık seçim beklenecek sonrası tekrar özgür hukuksal parşlamenter Cumhuriyet rejimiyle borsada güven içinde ucusa geçecektir.iyi olsun diyelim artık yapacak bir şey yok .herkes konuşuyor büyük çöküş dün akşamki dünyada tarihte ilk yüzde 48 lik gaz zammı böylesi tarihte yaşanmadı .
Senin Ömrüm Vak Vakla Geçecek
Bu değirmen Senin gibi ve FETOCU sevicileri ile geldi geçti
Sen usanmaz mısın
Az kaldı şurada
2 yıl kaldı Hakla batılı İyi ile kötüuü
Babacanın Babasını Görürsün
Bunu Bir yere not et
hiç bir zaman havlayan köpek isirmaz
ama sen, sana verilen Görevi Yapıyorsun yerine getiriyorsun.
Bu cacık olmaz
ZRGYO .....10,3M PD
KZGYO ......8,4M PD
EKGYO ......7,5M PD
Bir zamanlar açık ara birinciydik.
Bofa biçmiş resmen
Redmi Note 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar bilanço 5:Kasım mi? Bilen var mi
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bi tahta 10 yıldır yatırımcısını üzer mi yaw?
Kendini ve yatırımcıyı suçlama; ülkenin en büyük gyo firması, üstelik Devletimizin de bir kuruluşu, üstüne üstlük bir kanal beklentisi oluşturulmuş, üstelik Devletimizin 1.ağzından yıllardır dillendirilen devasa bir proje!.
(yapıldıktan sonra telafisi, dönüşü, iptali olmadığı için projeye karşıyım bu arada)
10-11 yıl önce yaklaşık 1 $’dan arz edilmiş bir şirkete yatırımcı olmayıp da al-satçı mı olucaktık?
İşte tam olarak sorun burada;şirketi üç-beş çakalın elinde oyuncak haline getirmeleridir.
Ben olası iktidar değişikliğinin taşları yeniden yerine oturtacağını ve varsa bu dönemdeki suistimallerin ortaya çıkarılacağını ve bunun da şirketimize olumlu yansıyacağını düşünenlerdenim.
Hakkımızda hayırlısı, herkese bol kazançlar..
Al-sat tut değildir
2,02’de kağıdı kim baskılıyorsa ona selamlarımı, muhabbetlerimi
yolluyorum😉
Al-sat tut değildir
İstanbul-Ataşehir’de kurulan İstanbul Finans Merkezinde 136 bin 705, 84 m2 arsamız varmış 2013 yılı başlarında bir değerleme yaptırmışlar ve 459 milyon TL bir değerleme rakamı bulmuşlar. Daha sonra bir değerleme yapılıp yapılmadığı bilgisine ulaşamadım ama, son yıllardaki arazi ve arsa fiyatlarındaki anormal artışları dikkate alacak olursak, 2021 yılı değerleri ile 750 milyon ile 1 milyar arası bir değer abartı olmayacaktır. Üzerine yapılacak yapılar ne olur, nasıl olur inşaat m2 fiyatları ile yapılacak toplam inşaat m2’ne göre işin uzmanları varsa kabaca bir rakam çıkartabilirler.
Eğer tekrar erteleme olmaz ise, önümüzdeki yılın ortalarında açılışı yapılacak diye haberler okudum.
Bu devasa proje bittiğinde Emlak Konut ne kadar kazanır bilemiyorum ama, muhakkak bir şeyler kazanır diye umuyorum!.
Ayrıca, projenin mimari, mühendislik ve denetim yükümlülüğünün de Emlak Konutta olduğunu belirtmek isterim.
Artık olumlu yönde bir şeylerin değişmesi gerekir emlak konutta bence; çok süründü, süründürdü..
Al-sat tut değildir.
tekrar 2,95 yapar mı? TA çalışalım biraz
Emlak fiyatları son 1 yıldır oldukça artarken
EKGYO 2 katı fiyata çıkması gerekirken yerinde sayması
olacak iş değil. THY gibi bir çıkış olmalıydı.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Niçin acaba??