sümsük spek :)
Printable View
Spek peynir ekmekle kafayı yemiş
arkadaşlar taş atmayı bırakalım lütfen .kağıt daha iki gün önce 50.20 leri gördü .şimdi yüzde 30 yukarıda hareket yapmış .brüt takasa girdiği fiatlara gelmiş ..sabır hissemiz hak ettiği yerlere gidecektir sabredip keyfini sürelim ...hayırlı akşamlar
50 TL ye fiyatı çekmek de hata 63 TL de bekletmekte.Bu fiyatlama piyasa dinamikleri ile oluşmuyor.Yapılan fiktif işlemler ile oluşturulan uydurma bir fiyatlama.Haklı eleştirileri taş atmak gibi düşünmek doğru değil. Şirketin beklentilerini ve piyasa değerini manüpüle edip haksız kazanç sağlamaya çalışan bir guruh var.
Hisse bu kafada ,bu hareketler ile devam ederse Miatk gibi her ay ceza yer..
Ondan sonra da patron ileride yatırımcı arar tırım tırım...
Cezası bu akşam bitti.
Haftaya umarım daha derli toplu bilanço fiyatlaması yapar...Tavan tavancı tayfadan da hissenin bir an önce sıyrılıp gerçek yatırımcılara sahip olması lazım..
https://i.hizliresim.com/a3bnqmg.png
Şirketlerin çalışanlarına sunduğu temel ve yan hakları, çalışanların kendi beğeni ve ihtiyaçlarına göre seçebilmelerini sağlayan, ATP Digital ile teknolojik iş birliğimizin bize kattığı güç ve alt yapı desteğiyle geliştirilen SenCard Flexi Esnek Yan Haklar Platformumuzun yeni üyesi QNB Finansbank oldu.
Şirket şeffaf bir şekilde yatırımcılarıyla bilgi paylaşmıyor. Bu haberin KAP da ilan edilmesi gerekmezmiydi. Halka açılmanın gereklerini yerine getirmemek (tahtasını kapatmaya sebep olmak) sadece bir eksiklik değil bilinçli ve kasıtlı bir eylemdi. Borsa İstanbul'da böyle bir sebeple kaç şirket bu duruma düştü.
''Büyüme hızı yılda yüzde 12 olan, fiyat/kazanç oranı ise 6 olan bir şirket sizin açınızdan son derece karlı olabilir'' diye belirtiyor Peter Lynch ''Borsada Tek başına'' kitabında. Beklentileri hesaba katmayıp, salt matematiksel olarak değerlendirildiğinde hissenin 50 f/k dan işlem görmesinin şirketi piyasaya karlı olarak algılatacağını düşünüyorum. O yüzden o guruhun ne yapmaya çalıştığını ben de anlayamıyorum
Özkaynak/Toplam yükümlülük oranı 2022 ile yakın..
Firma zaten nette artıda...
Burada Net borç/Favök bakmak daha sağlıklı bence.
2022 ye göre her çeyrek az da olsa artıyor.
-3.32 de -0.97 ye gelmiş.. Tabi bunu istemeyiz...Ama hala sektör ortalamasından iyi..
Atatp bir büyüme şirketi olduğu için ben karlılığa daha çok önem veriyorum.
Son 3 çeyrekte aktif karlılık, Özsermaye karlılığı, net faaliyet kar marjı hep yukarı gidiyor.. Bunlarda bir bozulma olmadıkça piyasanın olumlu olarak karşılayacağını düşünüyorum..
Ama işin temel tarafı haricinde hissede spekülatörler cirit atıyor... Bunlar yukarı yada aşağı her türlü fiyatlamayı yapabilirler.
O yüzden kısa vade olası sert hareketlerden ziyade, orta uzun vade projeksiyona odaklanmak daha iyi olacaktır...
Hocam EPDK nın sistemini bile bunlar geliştirmiş olabilir.
Yerli firmaların desteği ile blockchain teknolojisi ifadesi Greenx de de geçen ortak ifade. Bu programı yapan bile ATP olabilir. Şirket bilgi sakladığı için bilemiyoruz. Bilgi saklayıp kul hakkına giren varsa Allah a havale ediyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=qxm1eyVswCE
Yatırımcı ilişkilerini arayın ve pres yapın..
Greenx den hiç bahsetmedimi yoksa ben mi kaçırdım
kioxların üçüncü çeyrek sonunda 400 adet olduğunu yıl sonunda rakamın 700 olacağını söylediler...kiox uygulamasının sertifikasyon işlemlerinin yapılmakta olduğunu , sertifikasyon bittikten sonra dünyanın genelinde bunların yaygınlaşacağını ve potansiyelin yüksek olacağını söylediler...yanlış hatırlamıyorsam hazır restoranta dünyada 8. olan starburgerin dünya genelindeki resturantlarına hizmet vereceklerini hatırlıyorum..dünyada da yeni olan bir akımın öncüleridirler...hayırlı uğurlu olsun...
Cezanın kalkması işlem hacminde kendini göstermişe benziyor.
ne zaman herhangi hissenin ceo su, tv de konuşma yapsa ,genelde bunu satış fırsatı gibi aşağı baskılyıp veriyolar .. , hayret bişey ...
dostum piyasa derinligi yok, o yuzden spekulatorler, boyle firsatlari kullaniyor
adam biliyor , hisse gitmeyecek, nasilsa parali biri gelip bir anda 2-3 milyon dolarlik hisseyi almayacak,
spekte,karini attirmak icin boyle seyler yapiyor, yuseliste satiyor , inince dusukten topluyor
maaelsef , her hissede boyle ,
spege kiziyorsun, adamda cikiyor " sende para varsa , buyur sen cikar hisseyi" diyor ,
bende eskiden kiziyordum, ama faydasiz , spek hakli
Bu noktada nacizane düşüncem, şirket vizyonunu ve hedef projelerini ne kadar çok piyasaya aktarabilirse o doğrultuda da gerçek yatırımcının hisseyi keşfedeceği düşüncesindeyim. Bu sayede de gerçek ve kaliteli yatırımcı speği bu hareketlerden uzaklaştırır kanaatindeyim.
Tabi şöyle de bir gerçek var para kimdeyse onun düdüğü ötüyor maalesef bize paralı kaliteli spek lazım 😅😅
CEO açıklamalarında green x e de yer vermiş olsaydı sanki piyasa daha olumlu bir bakış acısına sahip olacakti. Ama sanki o baska bir program konusu.
Düşüncelerim tamamen amatör bir yatırımcının ruh hali tezahürüdür.
bu yılın ocak aylarında vbtyz hisseni 57 den almıştım...alışımdan sonra 32 lere kadar düşmüştü...ardından da 96 ya kadar çıktı..ben kabaca 80 ortalama ile ayrıldım..ama benden sonra bazı üstadlar vbtyzin bazı güzel yönlerini yeniş keşif ettiler şimdilik de vbtyz için çok yüksek fiyatları telafuz ediyorlar ki geçen hafta 133 ü gördü...şu sıralarda ise 108 fiyatında...
hem vbtyz hem de atatp yi tanımış biri olarak söylemeliyim ki atatp vbtyz den bir kaç gömlek daha üstün bir şirkettir...argesi çok gelişmiş ve muthiş işler yapabiliyor atatp...atatp de potansiyel yüksek olarak görüyorum...tabi green x ile birlikte eminim ki bir çok üstada bu hisseyi yeni tanımaya ve dilendirmeye başlayacaklardır..sabır ile beklemeye devam...
https://www.atptech.com/atp-zenia/zenia-kiosk/
Atatp kiosk pazar payını 3.çeyrekte artırdı..