Hollanda Türkiye’yi ‘yüksek riskli bölge’ ilan etti. Hayret bir şey ya.
Printable View
Hollanda Türkiye’yi ‘yüksek riskli bölge’ ilan etti. Hayret bir şey ya.
Kıç kadar ülke hollanda gitsinler işlerine baksınlar endekse genel baskı oldu son 15 dakika da hayırlısı.
Kötü bir haber akışı yok bir şey yok, arada olan a1 e oldu açıkları 29 dan kapadı hisse 28,50 gördü bir anda
Amerikan havacılar %2 yukarıda!
Hollanda ufak bir ulke zaten hocam. Bizi etkilemez. Ayrica şuan turizm konusunda rezervasyonlar yüksek seviyede deniliyor. Ayrica bu sene turizm konusunda ilk siralarda tercih olarak en fazla Türkiye deniliyor. Çok ucuz fiyatlar vede çok iyi turizm tesislerimiz var. Yani Türkiye yi turizm konusunda tercih etmeyen ülkeler pahali ulkelerde turizm yapmak zorunda kalacaklar. Tum bunlar sonucunda Hollanda kendi kaybeder. Cebinden daha fazla turizm için para çıkacak demektir.
Zaten 2 senelik pandemi nin acısını turistler bu sene çıkartacaklar. Turizm coşacak bu sene.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Bu hafta Ocak ayının yolcu sayıları da gelmek üzeredir zaten. Bu da iyi gelecek.
Kargo bölümü de kendini bu sene daha iyi toplayacaktır diye düşünüyorum.
Kabin memurlari da alınacak, uçaklar da alınacak. Avrupa havayolu yerinde sayacak yada yolcu sayıları düşecek ama bizim THY ise kapasiteyi artiracak bu sene.
Bence herşey çok güzel gidecek bu sene. Şu bilanço da gelirse zaten süper olacak. (Yeniden değerleme yapacaklar)
Turizm de çok güzel görüntü veriyor şimdiden.
Ben bu hafta 30 ustune çıkarız diye düşünüyorum. 29 bandını bırakıp yeni kanal oluşturma zamanı geldi bence.
ABD havayolları geneli %5,xx yükselişle kapattı..
Y.t.degildir
qnb olmasa thy de kademe kaldıracak hiçbir kurum yok, araplarda para çok saldır qnb aslansın topla bedava hisse be.
Dün açıkta 3 milyon civarı zarar yazan a1 şuan en iyi 2. alıcı maliyet 29,23 hey yavrum benim eşşek gibi aldırırlar adama böyle.
Bugun MSCI Turkey indeks guncellenmesinde IsC'nin cikabilecegi yorumlari var, daha once bu listede Thyao vardi, 2021 2.yariyilda cikmisti, tekrar donme ihtimali olabilir mi?
O gunden bu yana en cok islem goren hisse oldu neredeyse Thy.
Tsk ederim bilgi icin, bana da oyle geliyor. Gece aciklanacak sanirim.
11,00 da açıklanacak bekliyoruz.
Bugünkü takas kutsal takas olur herhalde
bofa ve a1 5,1 milyon lot alışta ve maliyetleri 29,50 lerde allahım yarabbimm olsun bugün be
Buralar yani 29.5 bir daha görülmeyecek diyen eleman acaba şimdi ne hissediyordur?
Hahaaaaa a.q!
Uyyy 30 olduk, ateşiniz bol olsun!
birzamanlar 45 tl diye buraya not düşmüştüm hatırlayan var mı...o zaman 12 tl lerde geziyordu thyao...bu trendde olmasada ederi oralar....
Dostlar bilanço 1 mart mı ?
Amerikan havacılar açılış öncesi %1 yukarıda. Ve Avrupa:
Air France KLM SA (AIRF) (+3.58%)
Deutsche Lufthansa AG (LHAG) (+2.11%)
İngiltere kısıtlamaları bu ay kaldırıyor
https://parafesor.net/ingiltere-kisi...yor-09-02-2022
31,50 şer ilk direnç sonrası 34,60 lar. Hayırlısı bakalım. YTD
DJ Airlines (DJUSAR) +2.16%
Kısa sürede 2,5$ a oturmasını bekliyorum... Kabaca 34 TL
Bugün ki takasin hakkı 30 TL uzeriydi ama ittirre.kaktira yedirmediler 30 TL üstünü.
Takas paylaşacak varmidir tsk
Rusya’da Mayıs tatilleri için yapılan tur rezervasyonlarında geçen yıla göre büyük artış gözlendi.
Rusya’da önde gelen tur operatörlerinin verilerine göre, önümüzdeki mayıs ayı için yapılan tur rezervasyonlarının sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 10-20 kat arttı.
Merhaba arkadaşlar takas kuş lu yerde de kimse paylaşmıyor nasıl gorebılırız
Finlandiya kısıtlamaların 14 Şubat'ta gevşetileceğini, 1 Mart itibarıyla da kaldırılacağını ilan etti
▪️Danimarka, 1 Şubat'ta Kovid-19 kısıtlamalarını tamamen kaldırdı
▪️Norveç 19 Şubat'ta kısıtlamaların kaldırılacağını duyurdu.
▪️İsveç kısıtlamaları kaldırdı
Y.t.degildir
Amerikan havacılar coştu.
DJ Airlines (DJUSAR) (+3,29%)
msci girdikmi girmedikmi arkadaş 23,00 dendi sitesinde falan bir numara yok
dağılım #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02092347177631
takas #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02092345405442
bofa ve qnb bütün aldıklarını citiyemi virmanlamış yahu yuh
Yabancı %36 gözüküyor, geri kalan yüzde dağınık. Daha toplanacak mal çok var. Buda fiyatı oldukça yukarı taşır gibi. YTD.
takas #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02092345405442[/QUOTE]
Bilanço tarihine kadar 34-35 aralığına geleceğini düşünüyorum ben,
Bu sene Gidecek yolu daha çok çooook var bu hissenin
Msci da degisiklik olmamis sanirim.
Türk Hava Yolları (THY) A.O'nun Ocak 2022 trafik sonuçları açıklandı.
Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada şunlar aktarıldı:
''Ocak 2019 döneminde 5,7 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2022 yılının aynı döneminde 3,9 milyon, yolcu doluluk oranı Ocak 2022 döneminde yüzde 65,9 olarak gerçekleşmiştir. Taşınan kargo-posta, Ocak 2019 döneminde 112.186 tonken, 2022 yılının aynı döneminde yüzde 6,3'lük artışla 119.263 tona ulaşmıştır. Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak 2019 döneminde 14,6 milyarken, 2022 yılının aynı döneminde yüzde 11 azalarak 13 milyar olarak gerçekleşmiştir. 2022 Ocak ayı sonunda filodaki uçak sayısı 371 olmuştur.''
Y.t.degildir
Ortaklığımızın Ocak 2021 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:
Ocak 2020 döneminde 5,7 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2021 yılının aynı döneminde 2 milyon olarak gerçekleşmiştir.
Yolcu doluluk oranı Ocak 2021 döneminde %60,3 olarak gerçekleşmiştir.
Taşınan Kargo-Posta, Ocak 2020 döneminde 122.419 ton iken, 2021 yılının aynı döneminde %12,7'lik artışla 137.965 tona ulaşmıştır.
İşin Açıkçası Antalya ya gelen turist rakam sayısını görünce daha yüksek yolcu sayısı umuyordum ama görüntü şimdilik 2021 e göre daha olumlu tabi dönemsel kış şartlarının 2019 a göre daha sert geçiyor olması ve ekonomik göstergelerdeki bozulmanın da etkisini göz ardı etmemek lazım yüksek enflasyon ortamı var neticede yerli yolcu açısından...Kargo tarafında 2021 e göre ciddi anlamda bir azalma mevcut.Ocak ayı ihracaat rakamları 2021 e göre gayet güzel gelmişti , kargodaki bu düşüş umarım aylık ve hava şartlarına bağlı durumlardan kaynaklanmaktadır.2019 göre kıyaslamanın nisan ayından itibaren daha makul düzeylere geleceğini düşünüyorum...
Turhan Özen: Yeni yuvamız SMARTIST ile geleceğe hiç olmadığı kadar hazırız Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen, SMARTIST in tam kapasite operasyon başlangıcı ile ilgili olarak; Geçtiğimiz 3 yıl boyunca her iki hub ımızda da çok ciddi bir operasyon yürüttük. Atatürk Havalimanı nda kargo uçaklarımızın, İstanbul Havalimanı nda ise yolcu uçaklarımız ve paxfre* kapasitesini kullandık. Kargo uçaklarımızla 23 bin, paxfre olarak ise 6 bin olmak üzere yaklaşık 30 bin sefer gerçekleştirdik ve 2,5 milyon tonu Atatürk Havalimanı ndan, 1,8 milyon tonu ise İstanbul Havalimanı ndan olmak üzere 4 milyon tondan fazla hava kargo yükü taşıdık.Şimdi ise hizmet kalitemizden ödün vermeksizin dual hub olarak başarıyla sürdürdüğümüz hava kargo faaliyetlerimizi, İstanbul Havalimanı nda tek bir çatı altında birleştiriyoruz. Türkiye nin hava kargo köprüsü Turkish Cargo olarak, bütün süreçleri otonom ve robotik sistemlerle donatılmış yeni yuvamız SMARTIST ile geleceğe hiç olmadığı kadar hazırız. ifadelerini kullandı.Dünya lojistiğinin yeni merkezi olacakİstanbul Havalimanı nda tek çatı altında en büyük endüstriyel bina olacak şekilde tasarlanan SMARTIST, tüm fazları tamamlandığında 340.000 metrekarelik alanda yıllık 4 milyon tonluk bir kapasiteye ulaşmış olacak. Artırılmış Gerçeklik, Otomatik Depolama Sistemleri, Robotik Süreç Otomasyonu ve İnsansız Kara Araçları gibi akıllı teknolojiler ile donatılan tesis, operasyonel hız ve kalite noktasında Turkish Cargo nun benzersiz hizmet kalitesini çok daha ileriye taşıyacak. Bu mega tesis aynı zamanda İstanbul'un kıtalara yayılmış konumunun da altını çizecek ve Doğu ile Batı arasındaki ticaret için mükemmel bir geçiş kapısı olacak. Böylece dünyadaki hava kargo trafiğinin büyük kısmı İstanbul Havalimanı ndaki yeni hub a çekilerek, İstanbul un dünyanın lojistik merkezine dönüşmesi sağlanacak.
dağılım #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02101458509933
takas #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02101459387122