teşekkürler, güzel bir açıklama oldu.
Printable View
Benim bildiğim fonlarda imkb 30 ve 50 kağıtları ağırlıklı ama onlar bile kurtarmıyor illaki döviz yukarı giderse + yazıyor
Sayın matac görünen köy klavuz istemez bilhassa saat 15:30 kurlarını takip edince ortaya çıkar kurlar biraz eksi yazsın neler oluyor. Benim dediğim imkb hisse ağırlıklı fonlar için geçerli değil.
gösterge dolar 13.3687
Borsa, viop hafif eksi kapatsa bile fonlar + yazar çoğu yarın saygilar
doviz buralarda sallanırsa ,abd den duzelme (-15 % derler )olmadıkca ,dovız fonlarında kalmak mantıklı
sarah evliya yellowson , refiye portföy rapdiye fön ile ilgili yayın yapsa iyi olur aslında...
Merkez kur %1,37 artış. 13,178 den 13,3594 e.
Fonlar , tcmb banknot efektif alisi kistas aliyor diye biliyorum.
Atladığınız şu nokta var. Gösterge kur anlık değil ortalamalar üzerinden hesaplanır. TCMB de tarifi mevcut.
Manipülasyon yapıldığına eminseniz zaten ona göre pozisyon alın. Çünkü hic bir manipülasyon sonsuza kadar sürdürülemez. Bilinçli yatırımcılar da USD bazlı enstrümanları USD bazli getiriyle değerlendireceği için bence günlük gösterge kur rakamına çok da takılmazlar diye düşünüyorum.
Burada yeni yeni bir şeyler öğrenmek için okuyan kişilere mani olabilirsiniz öznel yorumlarınızla. O kişiler bir zamanlar bizlerdik.
merkez kur bir ileri bir geri yapıyor yerimizde sayıyoruz aslında ama olsun dolar tarafından çıkışın faydasından çok zararı oluyor, abd de düşecek olursa bir anda düşmez herhalde, yavaş yavaş düşerse de alttan alım fırsatı olur.
fonlarda al sat yapılmaz deniyor ama yabancı fonlarda arada bir kademeli satıp beklemek daha mı iyi olur acaba.
Bazı döviz cinsi yabancı fonlar DolarTL den zaman zaman bağımsız hareket edebiliyor.Dün tcmb açıkladığı günlük dolar kuru değişimi -%1.75 idi.Ama iş portföy elektrikli araçlar +%0.19 kar yazdı.
Hiçbir yabancı fon döviz kurundan bağımsız hareket edemez.
Döviz ne kadar düşerse o kadar düşer, ne kadar çıkarsa o kadar çıkar.
Amaaa dayanak varlık diye de birşey var.
İşte o dayanak varlığın değer artış ve eksilişi, döviz kuru artış veye eksilişini törpüler yada katlar.
Yani yabancı fon her zaman döviz kuruna bağlıdır
Yeni başlayanlar yanlış anlamasınlar diye yazayım dedim.
Fon bozdurunca stopaj oranını %10 dan %5 e çekmeleri lazım artık , benim Vk6 fonunda 140 bin kâr gözüküyo , bozdurup normal mevduata geçsem 14 bin liramı kesecek yazıktır ya içim acıyo...
Bizdeki doviz 13 de taban olustuguna inaniyorsak , isimiz abd ye kalir.doviz fonlarindan cikmak bana doviz bozdurmak gibi geliyor
Aralık 2020 diye hatırlıyorum ama yanılıyor olabilirim, bilen arkadaşlar düzeltir
o tarihte satıp tekrar alsaydınız sadece 6 aylık stopaj ödemiş olurdunuz, 1 yıllık stopajı hediye etmişsiniz devletimize
Yarın satıp tekrar alın bence, zararın neresinden dönerseniz kardır
Serbest fon alabilen arkadaşlara yeni kurulan ODP ve eskilerden GZM fonlarının son 1 aylık grafiklerine bakmalarını tavsiye ederim.
yayın derken yortüp yayını, evet işte o. GoodRevenue
https://www.youtube.com/watch?v=8_sY73tkLEQ&t=464s
7 inci dakika 44 ünci saniyeden sonrası
https://www.youtube.com/watch?v=8_sY73tkLEQ&t=464s
Yarın satıp tekrar alayım teşekkurler yujii ve myfinans , yıllardır hisse alıp sattığım için fon kurallarına çok dikkat etmiyorum.
Bugun abd istihdam verisi ve Fed tutanaklari sonrasi amerikan 10 yilliklari 1.70 i gordu
s&p ve nasdag da satislar guclu su an icin
Amerika icin mart da faiz artirimi ihtimali gucleniyor ki mart ayi varlik alimlarinin bitirilecegi tarih
yarin bu endekslerdeki hisseleri barindiran fonlar kurun bugunku pozitif getirisinden torpu yiyecekler
Amerikan borsalarindaki satislar yarin bist i de etkileyebilir
Etkilemez ise kur ile bist kolerasyonu guclu sekilde devam ediyor demektir
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
son cümlede z harfini eksik koymuşsun çorbacı ( 7/24 açığız )
Bizde kur baskilanirsa , kayiplar buyuk olur bist ve yabanci fonlarda
Nasd** sağlam göçtü. %-2.76
2 gun daha gocerse , gecmis olsun
Kanal disina ciktiginda hep 200 gunluk ortlamaya degmis
200 gunluk ortalamanin altinda tehlikeli destek seviyesi 15050 var https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0318892350.jpg
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Google, Facebook vb ve Tesla özellikle göçmüş. AFT ağlıyor, gözü yaşlı.