Nerede o günler
Printable View
Nerede o günler
Aytunc abim ben ara sıra teknik analize bir göz atıyorum. Devadabazı indikatörler alın başlama sinyaline çok yakın ,ben indikatorlerin bu durumunu görünce o hisseden biraz alıyorum. Sözün kısası devada yine öyle bir durum var ve ben devadayim. Yatırım tavsiyesi değildir, akşama doğru olmazsa pazartesi oda olmazsa salı İnsallah
Bu sene Haziran ayında yayınlanan faaliyet raporunun yatırımlar bölümünde 3 adet önemli yatırımdan bahsedilmiş ancak bu yatırımların neler olduğu, hangi aşamada bulunduğu konusunda bir bilgi yok... Şirket bu konuları biraz daha
yatırımcıları açısından şeffaf bir şekilde açıklamalı. Şirket büyüyor, önemli arge çalışmaları var ancak kamuoyu ile paylaşım konusunda zaafiyet var...
https://i.hizliresim.com/sg3nzbi.png
Şirket battı galiba... yine düşüşe geçti :oleyo:
kucağına kediler işesin zpekkk
Bende 35 altından biraz alıp de acı oldum Aytunç :)
Sasa nın bir miktarını kaktırdım. Ama kemik hisseler duruyor tabiki
pazardaki limon satan çocuk bile limon satmayı bırakmış.. sordum neden diye.. bana , abi senedi öyle sıktılarki limon satmayı bıraktım yerine deva aldım. onu satacağım dedi..haklısın dedim...:kahkah: haftalıkta 9 mayıstan bu yana senedin canın okudular..35.62 önemli
Son patinajlarını yapıp driftini atıp biraz daha lastik yaksın bakalım. Sabır çok bende. Gideceği gün elbet gelecek
Trendi iyi görünüyor biraz daha debelenip enerjini at bakalım. Nereye kadar dizginleyecekler
Hisse için riskli gördüğüm konu şu anda çokça dillendirilen TL de olası bir değer kazancı. Şirketin yerinde olsam döviz pozisyonumun bir kısmı ile borç kapatırdım. TL değerlenmese bile değer kaybının çok yavaşlayacağını düşünüyorum.
Yoksa üçüncü çeyrekte şirketlerin büyük kısmında ciro daralması görürken ilaç fiyatlarına gelen %26 ile %53 arası zamdan dolayı Deva'da tam tersi durum göreceğiz.
Ciro bazında ilk 10 da olan iki ilaçta %53, bir ilaçta %41, diğerlerinde ise %26-28 arası zam mevcut..
Bir kısmı ile KKM ve bir kısmı ile de eurobond yatırımı yapmışlar (446MilyonTL) muhtemelen döviz vadeli mevduata göre çok daha yüksek getirisi vardır. Ayrıca kışın enerji krizi ile artan fiyatlara bağlı yeni bir kur atağı olabilir mi diye piyasanın endişeleri var
TL de değerlenme olmasa bile değer kaybının durması ya da yavaşlaması büyük ihtimal. Zaten son 1-2 aydır bunun emareleri var. Hissenin de bu yüzden endeksin gerisinde kaldığını ve şirketin mevcut pozisyonunu yavaş yavaş değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Hisse fiyatı, şirketin karına marina baktığı yok, zararda olan veya karlılığı daha kötü nice şirket geriden gelip geçti, iş tahtacı ve patronda, , kaldiki deva karını arttirdada yatırımcıya değil, imtiyazlı paylara ve yönetim kuruluna faydasi6 var, e sen aliyosan gerisine bir vermiyosun, yok yatırım yapıyorum falan filan diyosan sen nie aliyosun, ne zaman milleti dökerler, bilanço zarar bile gelse gene götürürler
https://i.hizliresim.com/o8xsbv0.png
Apaclot/apiksaban 2,5 /5 mg 56 tablet olarak 2 formda fiyat belirlenmiş. Umarım ivedilikle sgk geri ödeme ve e-reçete ye alınır. Bu arada Ali Raifin ilacı henüz sgk geri öedemeye ve e reçeteye alınmadı.
Ortaklara Hayırlı, Hastalara Deva olsun..
Güzel haber.
Bu şu manaya mı geliyor? Bu ilaç artık eczanelere verilebilir durumda. Mesela yurt dışına da satılabilir. Eczane bu ilacı talep ettiğinde alabilir, vatandaş parasını ödeyerek bu ilacı alabilir. Sadece sgk ödeme yapmıyor şimdilik?
Bir de yatırımcı ilişkilerine sorduğumda son çeyrekte hazır olur tahmini yapmışlardı. Ekim ayında geri ödeme listesine girebilir diyebiliriz sanırım.
hayırlı olsun. güzel haber.. benim bilgime göre pantent dolum tarihi Eylül 2022idi (konu karmaşık olduğu için firmadan bilgi almak daha doğru olur); Ali Raifin de henüğz piyasaya ürünü verememiş olması da patenti bekleme sebebi iledir. Büyük ihtimal patente dolunca (sürenin dolmasının "eli kulağında" olmalı) her iki firmada birbirine yakın tarihjlerde ürünü pazara vermiş olacak.. sgk patent engeli olmayan ve henüz piyasada jeneriği olmayan ürünü sgk çok hızlı bir şekilde geri ödemeye alıyor (maliyeti düşürme ve hastaya alternatif sunma motivasyonu)...
patent engeli olmayan her ülkeye satabilir. patent süreleir ülke mevzuatına (konu hk uluslarası normları ülkeleirn kabülüne) göre değişiyor.
her halükarda çok önemli lansmandır.. dünyada ençok satan 10 ürün arasındadır.. TRdeki yatışta ise, hekimi reçete konusunda ikna etme becerisine göre diğer 2 (1 orijinal/referans ve 1 jenerik) rakiple yarışacaktır. Deva'nın orijinal (ilk marka)'nın da önüne geçtiği pazar performansları gördük geçmişte (örn depores).
bu ürünün TR pazar penatrosyonu (8 - 10 ay evvel yaptığım incelemeye göre) küresel penatrasyonun henüz gerisindeydi.. TR pazar büyümesi de ayrıca bir avantaj olacaktır.. yeni gelenlerin de pazarı büyütme etkisi olacak.. molekül bazında "share of voice" (pazarda çıkarılan pazarlama "gürültüsü", diyelim) arttığı için molekül büyümesine ivme de gelecektir. dinamik böyle işliyor çoğunluklar..
Şuan e-reçetede dolaysıyla sgk geri ödemede sadece ELIQUIS 2,5 MG 10 FILM KAPLI TABLET var. Deva bunun ruhsatını da almıştı ama şimdilik bu formu yok. Orjinalinin e-reçete olmayan 2 formunu çıkarıyoruz. İvedilikle (yani yarın e-reçeteye çarşamda sgk geri ödemeye) e-reçeteye ve sgk geri ödemeye alınırsa kısa sürede 3.çeyreğe dahi katkı sunabilir. Esas katkıyı tabiki Q4 de göreceğiz. Ali raifin ilacı yaklaşık 3 hafta önce fiyatının belli olduğunu yazmıştım ama o da henüz e-reçete ve sgk geri ödemede yok.
Aşağıdaki linkte 2021 küresel payda (covid-19 aşılarını çıkardığımız zaman) 3. ve revlimid/lenalidomide önünde.
https://www.drugdiscoverytrends.com/...armaceuticals/
lansman bu kadar önemli de, bist fiyatlamasına etkisi var mı? o da bizim kronik hale gelmiş sorunumuzdur.. mutlaka; şirket yönetiminin, şirketi olduğu gibi; ne abartarak en de olanı azaltarak yatırımcıya anlatması lazımdır.. analist toplantısı vb yapmalıdır.. finans medyasına firmayı anlatıcı doyurucu demeçler vermelidir.. sektörede olmayan yatırımcılara, sektörde olmayanların da anlayacağı lisan ve içerikte şirketi anlatmalıdır..
sanırım, KY yatırımcılar olarak şirketten bunu talep etmek hakkımızdır, makul bir beklentidir.. adına "şirkete baskı yapmak" da dense, bu talep makul bir taleptir.. zira fiyatlama bakımından; firma, emsallere göre ve sunduğu gelecek potansiyeline göre çok geride kalmıştır (söz ettiğim şekdiel fiyatlama bakımından kötü performans sergileuyen başka firmalar da var tabi ki)..
bilgiler için çok teşekkürler. pazar performansını firmayda gelecek aylarda sorarak öğrenemeye çalışmak faydalı olur. belirttiğiniz gibi günler içinde geri ödemeye giriyorsa, 4.çeyrekte anlamlı katkı sağlar. 3.çeyrek de dahi; dağıtım kanalı doldurma etkisi (depo ve eczanelre verilen ilk stok..) ile katkı sağlayabilir.. ilerleyen yıllarda; TRde çok satanlar listesindeki yeri gitgide küresel listeye yaklaşacaktır..
Formumuzun üstatlarını bayagı bir heycanlı gördüm ve bende gelecek için ümitvar oldum ve hemen 2 binlot ilave yaptım. Henüz fiyat ucuz ne olur ne olmaz. Sonakalmayalım dedim.
Çok özür dileyerek sormak istiyorum
Yeni çıkan ilacın özelliği
Yani tedavi alanı nedir acaba
Yani şekere yönelik mi,kansere yönelik mi vs demek istiyorum
googledan:
"Apixaban, kalp kapakçığı hastalığından kaynaklanmayan atriyal fibrilasyonu (kalbin düzensiz atması, vücutta pıhtı oluşma olasılığını artırması ve muhtemelen felce neden olması durumu) olan kişilerde felç veya kan pıhtılarının önlenmesine yardımcı olur."
benzer işi gören mğleküllere göre üstünlüğü hakkında hekim ortaklar daha doğru bilgi verebilir.
benim bilgime göre ; temel ayırdedici tarafları var.. o nedenle de sadece kardiyoloji değil, tüm ilaç arasıdna en çok satan 10 ilaç arasında.. deva için yeni bir tedavi alanı değil; zaten olduğu bir tedavi alanın en yeni JENERİK ilaçlarından birini (en çokmsatanı) lanse etmiş oluyor..
bu bilgileri firmanın yatırımcıya doğrudan antlaması ve ticari değerini, potansiyelini anlaması gerekiyor.. firmadan bunu bekliyoruz..
Fiyatın ucuz olduğu biraz göreceli bir kavram ..
Düşük f/k nın sebebi esasen net karın yapısından kaynaklı . Yani 6 aylık net karın 659 mio tl net karın 248 mio tl si kur farkı gelirlerinden kaynaklı , bu da karın %38 ini oluşturuyor. Çok büyük bir rakam . Yani kurun stabil olduğu dönemlerde , bu kur karlarının tek yada bir kaç seferlik olduğunu düşünürsek , kur farkından arındırılmış 6 aylık 411 mio tl net kar var , bu da 6 aylık net kar marjını %34 den %21 seviyesine düşürür. F/k yı da 8,5 seviyesine çıkarır .
Saygılarımla
Sayın investor, sundugunuz bilgi gerçekten çok degerli, Dikkat etti iseniz yeni ilaçların devreye girmesini kastederek ümitvaroldum diyorum, bunlardan elde edilecek gelir sonrası bence alım için geç olabilir.Burada mesleki olarak eczacı veya doktor olupta üretimle ilgili bilgiler veren üstat arkadaşlar var birde şizin gibi bilanço inceleyen , elde edilen gelirin faliyettenmi yoksa deger artış kazancımı ona dikkat eden sizin gibi degerli arkadaşlar var. Şizler gerçekten çok degerlisiniz . Saygılar bizden
Yine milleti gazlayın bakalım tıpkı aylardır yaptığınız gibi
Diğer hisselere yağmur gibi para yağarken sizin topraklar neden kurak
Tüm orta ve üst kağıtlar her günü yüzde 5/10 primle kapatırken siz kaç aydır neden 34.5/35.5 arasında gidip geliyosunuz
Keşke ilaç mümesilleri bazı doktorlar borsadan anlamadıklarını kabul etselerde hissede rahatlasa
mr Brown gayet açık degilmi, 2 yıldır bedavadan yükü taşıttıklarından malı almadan götürmüyor,
Siz hissenizin bu halinden mutlu olduktan sonra diyecek bir şey yok
Yaşasın ilaç mümessilleri
Saygılar