https://i.ibb.co/cx078zF/Screenshot-...oid-chrome.jpg
Aynı grafiğe 3 tane çizgi çizip atayım dedim yoruma açık olsun
Printable View
https://i.ibb.co/cx078zF/Screenshot-...oid-chrome.jpg
Aynı grafiğe 3 tane çizgi çizip atayım dedim yoruma açık olsun
İnşaatçı değilim ama ozkgy fason çalışmıyor gördüğüm kadarıyla kendi alt yüklenicisi yapıyor
bana derseniz 2 otel halkalı emlak konut Göktürk 2 3 Balmumcu aynı anda inşaata başlayabilir kaldırır o zaman Arabistan neom projesine bile girmeyi düşünür derim ama patron...
Ama bizim patron garantörsüz girmez..
iki kişi kavga ediyor iş duruyor tekfen Arabistan da yaşadı bunu...
Selman müteahhitlere bastırıyor onlar 2030 a yetişmez diyor ama zibil gibi para kazandı petrolden bastırıp yaptıracak... Trilyon dolarlık iş.....
Yinede Hayal kurmayalım biz elimizdekine bakalım derim...
Şu gündem bize yarar aslında kılçıksız işlerini gören adı sağda solda çok şükür geçmeyen şirketler kopar gider... Ayda 150 bin konut satıldı haziranda bunlar Türkiye genelini 140 bin konutla çözecek öyle mi sadece algı yumuşadı...
Bir an önce stokları doldurmalıyız İstanbul da 0 proje yatırımı azaldı stoklar eridi ülke geneli 1.5 milyon açıktan bahsediliyor...
Allah mahçup etmesin inşallah bizi çok bekledik şöyle tavan serisi nasip olmadı hep tedirgin yükselişler buna da şükür devam etsin de...
Bir dost
Turizm amaçlı projeler Bodrum, Didim ve Demre arsalarının konumu müthiş, bunlara ortak olmak isteyen sıraya girerler ama patron tek yapar bence.
Bu arada Göktürk 3 diye bir projemiz var mıydı yahu, belki de ben atlamşımmdır, yeni ise bunu niye yatırımcıyla paylaşmıyorlar acaba.
https://www.ozakgyo.com/projeler
Sabretmeyi öğretti, tüm temelciler toplanmıştı oraya, çok iyi dostluklar vardı, bilgilendirmeler süperdi, bu açıdan bakınca kazancımız daha fazla.
Burada da çok donanımlı paydaşlar var, herkesin emeklerine sağlık.
Bu arada bizim eşek yeşil otlaklara sürdü nhayet.:)
Yav arkadaş vallahi kafayı yiyeceğim artık. Herif zır cahil...okuma yazması ilkokul seviyesinde...(Planlama kelimesini "pilanlama" olarak yazan adam cahildir benim gözümde.)
Şimdiye kadar hiç bedelli sermaye arttırımı yapmamış OZKGY. Sen nasıl bir orman çocuğusun da gidip SP nin bahsettiği şirket olarak Özak için yaftalama yapıyorsun, saçma sapan twit atıyorsun?
Senin bu twitini görüp de aldığı hisseyi zararına satanlar olabilir. Bu hisseyi alacak olup da almaktan vazgeçen olabilir. Eğer gerçekten bu hisseyi baskılayan ve mal toplamaya çalışan birileri var ise yalan yanlış yaftalama ile onların da ekmeğine yağ sürüyorsun. Ya bunu düşünemeyecek kadar cahilsin mal değneği bir adamsın. Ya da o sürekli küfür ettiğin hisseyi baskılayan güruhun ta kendisisin.
Arkadaşlar bu Murat Bilişik denen adamın Twitter gönderilerini şikayet eder misiniz? Sürekli şirketi kötüleyen ve hatta iftira atan twitler atıyor. Üstelik edepsiz herif profil fotoğrafı olarak da TC Cumhurbaşkanının resmini kullanıyor. Bu kadar da pişkin. Yeter artık tahammül edilemez boyuta geldi bu adamın yaptıkları.
Sanki hisseyi eksi kapatacak şekilde programlayıp gitmiş tahtacı, nereye çıkarsa çıksın kapanışı eksi yapıyor.
Adam borsa tavan çekerken, bir masa iki sandalye şirketler tavan olurken, bu hisse niye %10 düşüyor diye sormaz, dönüp g.ö.t.ü.n.e acı biber sürülmüş i.t gibi bize havlar..!!!
Operasyon zamanı yaklaştı yeterli malı çalamadı yine anlaşılan..;-))
Üçün birini alıp oturursun artık..!!!
Yatırım tavsiyesi değildir..!!!
bilançoyu ve onca güzel haberi pcc ettiler patron hisseleri genelde böyle malesef.. su akar yolunu bulur ne yapalım..
Sen harbiden cahilsin daha sana diyecek bir şeyim yok benim. SP nin bahsettiği şirketlerle bu şirketin ne alakası var? Bak bakalım şirket ne zaman bedelli sermaye arttırımı yapmış? Daha okuduğunu anlamadan şirketi yaftaliyorsun!!! Benim bu yazdıklarımla mal toplamanın ne alakası var? Şirketi kötüleyen sensin, patronu kötüleyen sensin.Hakli olduğun durumlar da var. Ama SP nin bahsettiği şirketlerle bu şirketi aynı kefeye koyamazsin. Bu kadarı artık yaftalamaya girer... Kötü sözlerini de sana iade ediyorum. Mal değneği....
2.5 TL ye halka arz olan hisse aynı yılın sonunda 1,74 TL'den yılı kapatmış, zarar -%30..!!!
İki yılda da üç kez hacim on katına çıkmış ve vurgun yapılmış, tıpkı 2020 Aralık'ta başlayan Mayıs'ta biten vurgun gibi..!!!
Aşağıda özak sitesinden aldığım bilanço görüntüleri var, buyrun siz karar verin bu hisse halka arz mı olmuş, yoksa ırzına mı geçmiş..!!!
Buna izin veren SPK nın aklı neredeymiş..???
https://twitter.com/1453__Murat/stat..._sUbl7tuESFkpQ
Güzel bir iki kap lazım
Neden.? Onları da itinayla p.i ç etsin diye mi..!!!
Şirket çoğu holding ten fazla kâr açıkladı sonuç ortada..!!!
Bunlarda bu inat ve çapsız vizyon olduğu sürece, Elon Mask Marstaki bütün kolonilerin kurulum ihalesini özak'a verdik dese bile bi b.o.k olmaz bunlardan..!!!
Niyetleri hisseyi yükseltmek olsa her seferinde bedelsiz değil temettü verirlerdi..!!!
Bölerek hem kârı cebe atıyorlar hem de ucuz algısı yaratıp malı al sat yapıyorlar..!!!
2012 de toplam mal varlıklarının hisse başı değeri 2,2 dolar ederken şimdi 0.73 dolar ediyor..!!!
Ucuz diyerek, özak sa koy sepete diyenlere duyurulur..;-))
2012 toplam mal varlıkları: 619,579.720 TL
Dolar Kuru: 1,77 TL 619.579.720÷1,77=350 milyon dolar
350.000.000÷157.000.000=2,23 dolar
2022 toplam mal varlıkların: 9.726.927.000
Dolar Kuru:18,15 TL 9.726.927.000÷18,15=536 milyon dolar
536.000.000÷728.000.000=0.73 dolar
.
Bak kardeş, anlamazsın ama sana şöyle izah edeyim. SP nin işaret ettiği şirket patronları nasıl yapıyor.
1- Önce şirketi halka arz edersin.
2-Birkac yıl süslü bilançolarla muazzam kar aciklarsin.
3-Sirketin hisse fiyatı yükselip yeterli seviyeye ulaşınca halka açık olmayan hisselerini de borsada satılabilir hale çevirip onları da satar, küçük yatırımcının eline verirsin.
4-Sonra bu bedelli sermaye arttırımı patlatır, hisseleri taşıyan küçük yatırımcıyı biraz daha sömürürsün.
5-Bedelliden gelen paraları da huzur hakkı, danışmanlık vs gibi işlemlerle hiç edersin.
6-Sonra ise yatırımcının elindeki hisseleri tekrar geri almaya gelir sıra. Bunun için de hisse fiyatı düşsün diye makyajlı bilançonun yerini kötü bilançolar alır.
7-Hisse fiyatı düşer alttan toplarsın.sonra tekrar aynı kısır döngü....
Özak'la bunların ne alakası var????
Şirket halka arz olduğu yıldan itibaren sürekli büyümüş, yalan yanlış bilanço göndermemiş. Yılda 2-3 kez spekülatör gruplar hisseye dadaniyor diye şirketin ne suçu var? Sen niye aldın o zaman? Aldın madem ki niye sabırla hissenin ederine gelmesini bekle miyorsun? İllaki küfür etmen,hisseyi kötülemen mi lazım? Kendini başka şekilde ifade edemiyor musun? Başına bir olay mi geldi? Etkisinde mı kaldın? Anlayışın mı kıt?
Birbirinizi kırmayın hissenin bu bilançolara bu kadar beklentilere fiyatının buralarda olmaması lâzım.. nokta..
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaş bir dediğin bir dediğini tutmuyor. Çoğu holdingden fazla kar açıklayan şirketi yöneten kişilerle çapsız ve vizyonsuz dediğin kişiler de aynı...bu nasıl bir çelişkidir????
Niyetleri hisseyi yükseltmek yada düşürmek değil, adam işine bakıyor. Düşürmek gibi bir niyeti olsa neden bir çok holdingden daha fazla kar açıklasın ki???
Temettü vermiyor olması bence de en büyük problemi, ancak vermediği temettü ile şirketi daha fazla büyütüp yabancı kaynak kullanmadan proje üretiyorsa bir süre daha temettü vermemesi kabul edilebilir. Temettü ödeyip, para lazim olunca kredi faizi ödeyip kârı azaltacağına bedelsiz yapıp sermaye eklesin o da kabul edilebilir...
Borsa dolar bazında dibe vurmuşken en büyükleri de dahil birçok şirket dolar bazında erimişken, yabancı payı %70 lerden %30 Lara düşmüşken, ülkenin kredi notu çöp seviyesinin bir üstü iken, ülke risk pirimi 900 kere fırlamisken... Özak tavan tavan mı gidecekti? Bu kadarina şükret, en azından sene başından beridir en çok yükselen hisseler arasında....
Şirketin ucuz olduğunu sende biliyorsun, ne diye hala millete sataşıyorsun?
ASELSAN dan çıkamadın galiba elinde mi patladı? Biraz kafan çalıssaydı ASELSAN alırken gelir tablosu yerine "ticari alacaklar" kalemine bakardın o zaman anlardın niye yükselemediğini, unutma tahsil edilmemiş satış satış değildir. Sen iyisimi sat ASELSAN kârı da özak al 😁 biraz destek atarsın hem...paranı çarçur etme oralarda...
Senin matematiğini seveyim:)))
Matematiği sadece 4 işlem zanneden arkadaş...önce muhakeme etme yeteneğin, zekan olacak sonra bölüp çarpacan. 2012 de 1 hissesi olanın bugün kaç hissesi var bir de onu hesapla bakalım yarım akıllı çok bilmiş... şirketi kötülemek için ne yapacağını şaşırdın iyice mala bağladın...
Bak anlayışı kıt arkadaş; ben bu hisseyi alalı beş yıl iki ay oldu..!!!
Bu zaman zarfında tam üç tane yatırımcı ilişkileri sorumlusu ile muhatap oldum, hiçbiri de sorduğum sorulara doğru ve dürüst bir cevap veremedi..!!!
Bu hissenin memur maaşlarına göre inip çıktığı günleri çok iyi biliyorum, ayda bir %7 lik hareket yapıp parayı çukka ettiği günleri çok gördüm..!!
Bekletilen kap haberleri, endeksin düzeltmesini denk getirilen bilançolar, ayın son gününün son dakikasına kadar bekletilen bilançolar...neler neler...!!!
Şundan kesinlikle eminim ki bu hisseyi yöneten iyi niyetli değil, hatta art niyetli..!!!
Hani bi söz barya bi kulağımın arkası kaldı diye; işte özak ta benim gördüklerinde kulak arkası bile kalmadı..!!
İki kez toplu lot devri oldu biri 2018 de diğeride 2022 de , tek başına bunlar bile SPK kurallarına aykırı..!!!
Karanlık odada yapılan virmanlama işlerini ve alış satışları hiç saymıyorum bile..;-))
Sen boşuna çeneni yorma, biz malımızı da mal sahibini de çok iyi tanıyoruz..!!
Dikkat et o kibrit kutusu seni kapmasın..!!
o kadar aptal ve cahil ki halka arz fiyatını bile hesaplayamıyor.
Buyukyali satislarinin satis temposu bence cok iyi. Cok satilsa nakit fazlasi olur az satilsa o da problem. Dolar bazinda surekli fiyatlar artiyor dolayisiyla devamli degerlenen de bir yatirim. Onemli olan sirketin kasasina bu satislardan girecek olan 5 milyara (297 adet buyukyali da bitmis daire) yakin paranin nerelerde kullanilacagi. Eger emlak konuttan buyuk bir yer hasilat karsiligi tekrar alinirsa buyuk is olur. Bu arada gecen ay alinan bizim evler projesi de kucuk bir yer degil.
297 adet konut 65500 m2 dir.bunun % 25 i ortagındır.49000 m2 özakın olur.m2 si 100bin tl den 5 milyar tl eder.
Ayrıca 26600 m2 lik dükkanlar var.bunun %38 i ozakındır.ayrıca fisekhane var bunumda % 60 ı özakındir.
Yani var oglu var.bundan boyle her ceyrekde buyukyalidan en az 500 milyon tl gelebilir.ozak nakit zengini bir şirket.
Siki durun doviz varlıği en yuksek şirketler arasinda.1.5 milyar tl doviz varligi var.bu çeyrekde dahada artar.
Bedelsiz açıkladıktan sonraki isyan yorumları..!!!
Şu anki bilanço sonrası yorumlara ne kadar çok benziyor dimi..;-))
Ama bazı kiralık i.t.l.e.r.e sorsan poyron şirketi çok iyi yönetiyor, şöyle işini biliyor böyle önünü görüyor deyip dururlar..!!!
Kimse keltoş aptalın teki demiyor zaten, sadece fazla uyanık ve çok fazla pinti..!!
Yatırımcısına kremelı pastasının üzerine konmuş sinek gözüyle bakıyor, tepesine vurup ezmekten başka bir düşüncesi yok yatırımcısına karşı..!!
Bu hisse neden bu fiyatta diye düşünenlere iki gündür yeterince açıklama yaptık sanırım..!!!
Hacimsiz ve belli kurumlarda yapılan işlemlerle endeksin bunca çıkışına rağmen düşüyorsa bunun tek sebebi hisseye karşı olan güvensizlik ve hissede ki oyunu artık herkesin bilmesindendir..!!
Ben bu i.p.n.e.l.i.k.l.e.r.i çok kez gördüğüm için 3/1 satıp biraz ASELSAN aldım birazda nakitte bekliyorum..!!
Aldığım ASELSAN bile %15 üzerine koydu bu hala düşüyor..!!!
Düşsün bakalım daha ne kadar düşecek göreceğiz..;-))
Ne yazık ki bu hissede SPK kurallarına göre yasak olmasına rağmen her türlü fiktif işlem, hisse virmanlama, habersiz hisse devri , baskı satışları
.vs ne ararsanız mevcut, bir tek denetim yok..!!!
Bunu en iyi kendileri biliyor, o yüzden arayınca inkar ediyorlar sürekli..!!
Neyse çok konuşmayalım şimdi bizi kibrit kutusuna sokmasınlar..;-)))
Hadi son bir yorum daha yapayım..;-))
Hissede bir hareket olacaksa bu 5-14 Eylül arasında yada 20 Eylül 20 Ekim arasında olacaktır..!!! Sonra iki buçuk aylık bir ateş çemberi ve kan kusturulacak bir işkence dönemine girecektir..!!!
2023 Şubat'ta gelecek yılsonu bilançosuna kadar milletin malına çökmek için ne gerekiyorsa yapacaklarına emin olabilirsiniz..!!!
Şahsen ben bu sefer al sat yapmama kuralımı askıya alıp, keltoşun canını yakacak her hareketi yapmaya kararlıyım..!!!
Gerekirse hepsini bozar tekrar alırım, arada altına yatırıp güç toplar kamikaze dalışı yaparım, savaşta her yol mübah..;-))
Demre yat limanı ihalesi hakkinda bilginiz varmi syn antepli SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçmiş herzaman geleceğe ışık tutmaz buda aklının bir kenarında dursun... 5 senedir sana bu talimi bilinçli yaptirmışta olabilirler [emoji41]SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin sakura, dere yat limanı ihalesi 26 ağustosa ertelenmışti.ama ses seda çikmadı.
Bende çok şaşırdım hic bir yerde ihaleyle ilgili birşey bulamadım yapılması plânlanan tatil köyü icin çok iyi olurdu SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halen buradayız Murat bey. O pamuğu Balık Ahmet e tıkamadan gitmek yok. Onların anladığı dilden oynuyoruz. Ben biraz erken uyandım sanırım, lot sayımı x2 yaptım!!! [emoji16][emoji16][emoji16]Geçmişteki yorumlardan feyz almadım değil hani..[emoji846][emoji846][emoji846].
Ne yazık ki bu hırsızlar uzun vade yatırımcısı istemiyor, al sat yapan kısa vadeciler ile sürekli taze para girişi olsun istiyorlar..!!
Bu sayede hem hisse fiyatını yukarı çekiyor hemde operasyon için gerekli ortamı oluşturuyorlar..!!
Benim iki yatırım hesabım var, birinde beş yıldır tuttuğum özak hissesi var, diğerinde yaklaşık iki yıldır aldığım özak hissesi var, iki yıllık hesabımdaki kârım arada al sat yaptığım için neredeyse beş yıllık hesabıma yaklaştı..!!
Demek ki neymiş; Deveye diken, aç gözlü patronu s.i.k.e.n yaranırmış..;-))
Beş yıldır hakkımızı verecek diye kul hakkına girmeyelim diye al sat yapmamak yerine anladıkları dilden konuşsaydık şimdi lotumuz beş katına çıkardı..!!!
Ben yinede esas operasyonun Mart Nisan Mayıs aylarında olacağını düşünüyorum, seçime kalmadan vurgunu yaparlar bence, bunlar ısınma turları..;-))
Yatırım tavsiyesi değildir...!!!