Gayet iyisiniz. En azından paylaşıyorsunuz yaptığınız çizimleri. Bu bile önemli tek başına.
Printable View
her defasında söylemekten usandım ama beni gözünde büyütenler olmasın diye yazıyorum işlem yapmıyorum ama işlem yapandan daha çok araştırmayı okumayı öğrenmeyi seviyorum ..
Ralli borsasında herkes borsacı malum, bizlerin farkı düşerken de çıkarken de en iyi zamanlamayla paranın nereye geçtiğini görmeyi öğrenmek ve panik yapmadan yatırım antrenmanı diyelim..
1. Kendinizi tanımalısınız.
2. Herkes için tek bir en iyi strateji yoktur, her tüccar için en iyi strateji vardır.
3. Risk yönetimi, stratejiden daha önemlidir..
Alper kardeşim bırak çamaşırı temizliği Ereğli artıda rahat ol şimdilik.
Yoğsam yenge Alperi çamaşır ipiylemi astı. Alper yok. Kusura bakma Alper kardeşim bozkurt yok mecburen sana saracagım. Küçük çöp sana çıktı.
Shortculara yağmurlu günde su bile yok...Tüm sistemleri al yaptı.
Gogogo
bende belcika gibi calısma gün sayısını haftada dörde düşürüyorum...
çok ekstrem bişey olmadıkca cuma işlem açmıcam... :)
https://i.hizliresim.com/pbwt3lb.png
viop son görünüm böyle. bence
gazcılara dokunmayın gundwane abimiz haklı olabilir, bu endeks 5400-6000 arasına o kadar hızlı gider ki don lastikleri bile tutmaz elde kalır .
short yapmayın kredili açılmayın ... en cimri siz gibi trade edin , bu piyasa traderlara , kesinlikle acımadan dümdüz eder... her gün aşırı volatilite yaşıyoruz %3-5 düş -çık , çık-düş bu nedir ki ne ? fışkırtma ve şelale boks maçına dönmüş ortam acaba, hangi saat gelecez gidecez diye bekler olduk 2 yönlü makaslar yaşıyoruz...
saatlikler 5370 üstü kapanısta al verirler, tam o sınıra 2 kontrat short koydum pasıften, gelırse bır partı denerız, gelmezse de flat devam.
Saat 16:30 ABD verisinden sonra kapanış netleşir bence.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
CUMA namazından önce bir grafik paylaşayım .....
https://i.hizliresim.com/kzpectc.png
Bu AltınS ne ayak ya.
Bundan bi tarak olmaz.
Parayı hapsetmek için bulunmuş bir yontem.
Tuple vedalastim.. Asels ve seloyla devam.. Banka dusunuyorum ama simdilik degil... Kismet.. Kapanisa gelirim size bol. kazanc
Paramın %33'ü ile ALTINS1 aldım.
%20 nakit, nakitle %66 short
%47 maldayım.
Risk averse dedikleri.
ALTINS1 bence ALTIN
ama siz bilirsiniz :)
mndrs çıktım, diğerleri devam.. genel bi gyo hareketi var, ben de bi gyo paketi yaptım psgyo-akfgy-klgyo
majörlerden ekgyo- ulker taşımaya devam.. kozalarda dünkü hareket mahkeme haberiyle alakalı imiş belli ki, artık kısa vade yatay-aşağı süzülme moduna geçer diye tahmin ediyorum
diğer 50 hisseleri geleni kucağa alma varyantında gözüküyor, sadece açık için izliyorum
Kudurmuş gibi yukarı gidiyor. Son iki gün iki ayrı hissede short açtım ufak pozisyonlar dün tavana gitti bugün de dün açtığım tavana gidiyor inanılmaz. Sanki takip ediyorlar. Bu kadar tesadüf fazla. Son 3 ayda 3 katına çıkmış bist 30 hissesi tavana gidiyor! Rasyoları da şişmiş üstelik. Tamamen saçma bir olaya dönüştü borsalar.
maalesef öyle. parayı tek bir yere yönlendirmenin sonucu.
sepet yapamıyoruz.
Corona da burda olsaydınız o zaman. Saçma filan değil.
Corona dibinde de benzer şeyler yazıldı. Hala satıyorlar bedava oldu. Saçma oldu borsa diye.
Ne demek istediğini anlamadım. Zaten döndü dipten borsa hızlı bir şekilde. Orada ekstrem bir durum vardı. Şu an bana rasyoları şişmiş son 3 ayda uçmuş bist 30 hissesinin tavan yapmasını kimse açıklayamaz. Birileri almış götürüyor bu kadar basit ama bu nasıl tesadüf yani aynı şeyi 2 gün üst üste 2 ayrı hissede yaşıyorum.
bu iş KKM cilerin durumuna benziyor.
Doların çıkacağına inanıyorsan, dolar al ve eurobond yap.
Doların çıkmayacağına inanıyorsan, TL mevduata geç.
Sadece KKM yapınca, dolar yükseliş beklentisini parayı verdiğiniz otoriteye devrediyorsunuz. bugünkü konu bu.
KKM'den para kazanamak istiyorsanız, paranın bir miktarını KKM yapıp, kalanını döviz olarak evde tutmak gerekiyordu.
sepet dediğim bu.
Şu anda borsada sepet yapamıyoruz. Sığ bir borsa olduğundan 500 milyon usd ile adamlar endeksi dansöze çeviriyor.
TAMAM MI DEVAM MI NOKTASINA GELDİK ....
https://i.hizliresim.com/hsmelzt.png
Hangi durumda borsada düşüş başlar
1-negatif reel faiz ortamı değişir ve faiz artarsa
2- kriptoda boğa sezonu başlarsa
3- Dövizde bir düşüş yaşanırsa
4- Konutda yeni bir balon hareketi olursa
5- Dünya çapında bilinmedik bir kriz olursa
6- Savaş ..vb durumlarda
Bunlar değişmedikçe her düşüş bazı kesimin gözümde alım fırsatıdır ...