Az önce tekrar baktım
%3 hisseyi 53 fiyattan satıp
%0.20 sini daha yüksek fiyattan geri almış sadece 1 ayda.
Sattıklarının 15 de 1 i ediyor.
Hangi basiretli tüccar yapar bunu?
Utanmasa hepsini geri alacak daha pahallıya
Printable View
Az önce tekrar baktım
%3 hisseyi 53 fiyattan satıp
%0.20 sini daha yüksek fiyattan geri almış sadece 1 ayda.
Sattıklarının 15 de 1 i ediyor.
Hangi basiretli tüccar yapar bunu?
Utanmasa hepsini geri alacak daha pahallıya
Adamlar 60 tan alıp 53 ten satmadılar dıkkat edin buna. Daha önce 15, 20, 25 vs fiyatlardan aldıklarını 50 üstü sattılar. Fiyat dengelensin diye şimdide 58, 59 lardan aldılar muhtemelen bu lotları da 75 üstü falan satarlar. Toplu satımlarda iskonto uygulaman lazım. Piyasada satarlar ise eğer hisse en az 2 gün taban yapar.
Yapı kredi bankasında borsa fiyatı 15 lerda iken koç holding 11,70 ten 500 milyon lot yabancıya sattı. 500 milyon lotu sen borsada tek seferde satamazsın. günlerce taban yer hisse.
Bakalım taban yemiş mi
Sattıkları adamlar da iki günde elden çıkardı zaten 60 milyon hisseyi
Birinci resim 19 Eylül takası
İkinci resim 21 Eylül takası
İyi bakın 60 milyon hisse akyatirimdan iki günde elden çıkarılmış
Şimdi iki günde altmış milyon hisse elden çıkıyor mu çıkmıyor mu siz karar verinhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...95c3d504ff.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...793fef52ca.jpg
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şirketimizin bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Sabanci Building Solutions BV (SBS)'nin mevcut ve devam eden yatırımları için Şirketimizin mali desteğine olan ihtiyacının azalması ve aynı zamanda Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Çimsa)'nin güçlenen mali yapısı göz önünde bulundurularak, SBS çatısı altında toplanan küresel yapı malzemeleri yatırımlarının bağlı ortaklığımız Çimsa bünyesinde konsolide edilerek yönetilmesi ve böylece operasyonel verimliliğin artırılması amacıyla;
- Şirketimizin %60 ve bağlı ortaklığımız Çimsa'nın %40 oranında hissedar olduğu SBS'nin %10,1 sermaye payını temsil eden 18.887.000 adet payın Çimsa'ya devredilmesine,
- Devir bedelinin Ernst Young Kurumsal Finansman Danışmanlık A.Ş. tarafından sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde düzenlenen 23 Ekim 2023 tarihli değerleme raporu baz alınarak 25.280.098 EUR olarak belirlenmesine,
- Devir sonrası Şirketimize ait SBS sermayesinin %49,9'unu temsil eden 93.313.000 adet pay için Çimsa'ya ön alım hakkı tanınmasına,
- Pay devirlerine ilişkin gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi ve Şirketimiz ile Çimsa arasında düzenlenecek Hisse Alım-Satım Sözleşmesinin imzalanması için Şirket yönetiminin yetkilendirilmesine,
karar verilmiştir.
Bu konudaki gelişmeler kamuya ayrıca duyurulacaktır.
BU NE OLAKİ?
"- Devir sonrası Şirketimize ait SBS sermayesinin %49,9'unu temsil eden 93.313.000 adet pay için Çimsa'ya ön alım hakkı tanınmasına,"
Cimsa mali durumumuz çok iyi gerekirse geri kalan paylarıda ayrıca alabiliriz diyor.
Cumhuriyetin 100. Yılında koca borsayı pic ettiler. Hamasla, talibanla, ihvancilarla, tarikat ve cemaatlerle ellele yaşayan zihniyettenden Türk'ün Atanın evladına hayır gelmez. Ülkesini ingilize pazarlayan, Türk evladının kanını çöllerde akıtan Osmanlı sevdalılarından şerden başka birşey gelmez. Soros ve Nato beslemelerinden vatana anca ihanet gelir.
Yabancının oyuncağı bir endeksle 100 yılı bitiriyoruz. 2. Yüzyıl çok sıkıntılı olacak Türkiye için.
Kalitesizlik her kesimde Sayın Ferden. Türk Milliyetçisi geçinip, cinayet işletip,onları aleni koruyanlar da olabilir(!). Kalitesizlik bir kesimde olsaydı,bu kadar hukuksuzluk asla yaşanmazdı.Nesnel gerçek şudur. niteliksiz insan sayısı niteliklilerden çok ve baskın konumdalar. Toplumda çıkan az sayıda Don Kişot'la çözülmez bu sorunlar.
sabancı holding , %28 ine sahip olduğu bağlı şirketi ile birleşiyor. niçin? ne avantajı olacak? amaçsız bir iş olmaz. halka açık bir şirket olduğuna göre şu avantajından dolayı birleşiyoruz diye açıklama yapılmalıdır. nedense kazık yiyormuş bir his içindeyim.
Birleştiği şirket gerçek değerini bulacak vede bu blancoya olumlu yansiyacaktir.
Eğer iştirak borsaya açık değil ise defter değeri ile yansıyor,borsaya açık ise piyasa değeri ile yansıyor.
Bu şirketin yüzde 32 Şi çimsaya ait ama cimsa blancosunda komik bir degerde gözüküyor.
Bildiğim bu kadar.
Yt.tv.degildir.
Sabancı Grubu doğrusunu yapıyor gerçek değerler ortaya çıkar
Bugün Enerjisa üretim halka arz olsa Sabancı'nın blancosu ne olur düşünün
Sagliklar
Gayrimenkul ve nakit zengini bir şirket Exsa. Nakit Holding'e geçiyor. Kira getirisi olan gayrimenkuller de bundan sonra Holding'de olacak. Bence bütün gayrimenkulleri bir GYO altında toplayacaklar vergi muafiyeti için. Sabancı kuleleri ve 3 büyük otel de bu GYO altında toplanabilir.
Güneş santralleri ve rüzgar santrallerinin ilk fazının devreye alınmasına çok az kaldı. Enflasyon muhasebesi de kapıda. Beklenti büyüdükçe baskı da büyüyor. Sabancı ailesi aslında Holding'in değerini çok iyi biliyor ve ucuza toplamak istiyorlar. Sabancı'nın şu anda en büyük dezavantajı bu.
her şirketin sahibi var, kimse malını ucuza kaptırmaz. hisse değeri 3 farklı yöntemle tespit edilmeye çalışılmış. diğer şirketin fiyatı belirsiz iken, sahol ün borsada çok ucuza fiyatlandığını biliyoruz. kısaca dezavantajlı olmamız mümkün. en azından enerji üretim halka açıldıktan sonra, sahol fiyatı yükseldikten sonra birleşilebilirdi.
Bu birleşme işlemi için Enerjisa Üretim'in değerlemesi yapıldı. Değerlenen özkaynak üzerinden oranlar belirlendi. Oldukça mütevazi bir değerleme ama yine de hem kârı hem de özkaynakları ciddi şekilde zıplatacak. Tahtayı yapanlar bunu biliyor ama malesef hisse fiyatını değerlemek gibi bir dertleri yok.
Holding'in hisse geri alımları malesef şaibeli. Göstermelik alım yapılıp sanki fiyata destek olunuyormuş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. 2 kere toplanan mallar kim olduğu açıklanmayan birilerine ucuz fiyattan devredildi. Sonra yeni geri alım kararıyla aynı mallar yukarıdan alınıyor gibi yapılıyor. Tahtayı kontrol edenlerle karşılıklı işlem gibi bir izlenim oluşturuyor ister istemez.
Piyasa Holding'i tanısa biraz aslında geri alıma da gerek kalmaz. Elektrikli araçlarda exponansiyel artış var. Sabancı yeni döneme en hazır grup. Elektrikli araçlardaki artışa paralel enerji tarafı da gelir artışı yakalayacak. Ama bunu ne bilen var ne de konuşan. Aksine enerji tarafı bildiğiniz sıfır fiyatlanıyor.
Piyasa değeri kadar bir kâr yakışır. Yönetime de güzel bir kapak olur. Ellerindeki hisseleri kurumsal yatırımcılara satarlar belki.
İyice anlaşıldı ki, bezdirme taktiği içindeyiz , bu kağıdı biz satmadıkça bir adım bile gitmeyecek.
Çör çöp uçuyor, uçması gerekenler çöp gösteriliyor.
Ben alıyorum o düşüyor, ben alıyorum o düşüyor, kala kala tek kağıda kaldım.
Ya spek delirecek ya da ben.
Bugün bilanço açıklanıyor sanırım yanlış da olabilirim
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Açıklandı bile... Beklenti neydi?
Brüt Kar
2023/9 117.949.237
2022/9
73.783.265 Değişim %60
Esas Faaliyet Karı
2023/9 91.406.456
2022/9 61.751.103 Değişim
%48
FAVÖK
2023/9 74.813.814
2022/9 55.420.820
Değişim %35
Net Dönem Karı 2023/9 36.674.471
2022/9 27.215.356
Değişim %35
Bundan iyisi Şam da kayısı.
2023 üçüncü çeyrekte 17.274.482.000 TL net kâr açıkladı.
Böylece 9 aylık toplam kâr*36.674.471.000 TL oldu.
Ortalama çeyreklik kâr beklentisi 13 Milyar TL idi.
Böylece açıklanan kâr beklentinin üzerinde gerçekleşti.
Değerleme kârları son çeyreğe kaldı. Piyasa değeri kadar kâr rakamları için son çeyreği bekleyeceğiz.
bu karlılık hızı ile gidilirse, sene sonu 53 milyar tl kar gözüküyor. karın % 10 u dağıtılsa hisse başı brüt 2,5 tl temettü alınır. eğer daha yüksek oranlarda kar dağıtılırsa ki ortalamalara baktığımızda 15 gibi. 2018-2020 yıllarında karın % 18 i dağıtılmış. sonuç olarak 4 tl ye kadar temettü alabiliriz.
Enerjisa Üretim'in kötü bir çeyrek geçirmesine rağmen bu kâr geldi.
Temsa göz dolduruyor, baya güçlü geliyor. Önümüzdeki dönemde çok konuşulacak gibi.
Kords, akgrt bunlar eski günlerinden çok uzakta.
Exsa birleşmesi henüz tamamlanmadı. Bütün değerlemeler, gayrimenkul nakit devirleri son çeyreğe kaldı.
Çimento tarafı tarihinin en iyi dönemlerinden birini geçiriyor. Sabancı Cement'in peyder pey Çimsa'ya devredilmesi Holding için çok olumlu olacak.
Carfur bu çeyrek kâra geçti. Mgros gibi neden olması. Önemli bir şirket. Tknsa ise en önemli büyüme hikâyelerinden biri.
Elektrikli araçlar, devreye alınacak rüzgar ve güneş santralleri kapıda. Kârlılık daha da artacak. Güçlü nakit akışı ve yüksek temettü beklentisi de cabası
İyi ki, bilanço güzel geldi,
İyi ki, karlılık daha da artacak,
İyi ki, yüksek temettü beklentisi var,
İyi ki, önemli büyüme hikayesine sahip,
İyi ki, çimento üretiminde hızlı büyüyor,
İyi ki,
İyi ki,
Bu iyi ki lere rağmen sürünüyoruz, Ya bu iyi ki ler olmasa nolacaktı halimiz.
Mali sonuçlar birçok şirket ve hissesi için beklentilerin çok üzerinde geldi.
Sağlıklı bir piyasa işleyişi olmadığını biliyorsunuz. Yabancılar henüz piyasaya girmediler, bunu da görüyorsunuz. Eğer gelirlerlerse ilk aşamada tahvil,sukuk vb araçlara gelirler, bunu da görüyoruz. Holding geri alımlara ara verdi. Şimdi önümüzde bir enflasyon raparlamasına hazırlık dönemi var.2024 bilançoları ve beklentileri satın alınmaya başlayacak. Ne zaman?? En iyi olasılıkla yerel seçimlere az bir süre kala..
O zamana kadar borsadaki pozisyonların donuk kalması şaşırtıcı olmaz, Sahol hissesi de bu sınıftaki hisselerden birisidir.
Kar güzel ama karın %60 akbankdan geliyor.
Garanti bankası enflasyon muhasebesi yapsak zarardaydik demişti.
İşin kötüsü üstüne olmayan karın vergisini ödüyoruz.
Ben aldığımda akbank karı toplam karın %35 idi. Yönetim hedefleri bu oranı dusurmekti.
Simdi %60 oldu.
Malesef bu sebeple %60 banka olarak degerlendiriliyoruz
Kordsa hayal kırıklığı oldu.
Bu ülkede parasını nereye koyacağını bilemeyen, yatırım yapacak yer arayan milyarlık bir sürü adam var. Yabancı açıkgözleri hiç saymıyorum bile. Burda 1 yıllık kârına koca bir Holding'i bunlardan biri nasıl görüpte almaz akıl alır gibi değil. SAHOL'de imtiyazlı hisse de yok. Mallar da aile üyelerinde dağınık. 1 yıllık bir uğraşla bu şirketi çok rahat ele geçirirsin. Zaten 1 yılda kendini amorte ediyor.
Bu soruların cevabı evet olsa bile gerçekler farklı.
Birkaç yıl önce beğenmeyip 100 milyon dolara sattığı sasa 16 milyar doları görmüş, Bu yönetim zafiyetini, vizyonsuzluğu ve öngörüsüzlüğü gösterir.
Uyduruk kaydırık şirketler uçuyor. Dün Batık denilen şirketler borsa sayesinde dünya devi oldular. Şirket isimleri satıp başımıza dert açmayalım.
Herşeyin bir zamanı var diyelim sabredelim.